Moms on a Budget: 5 Budgeting Hacks που πρέπει να γνωρίζετε

0
Moms on a Budget: 5 Budgeting Hacks που πρέπει να γνωρίζετε

μαμάδες με προϋπολογισμόΑναρωτηθήκατε ποτέ πώς οι μαμάδες με προϋπολογισμό καταφέρνουν να παραμείνουν στην κορυφή των οικονομικών τους; Ή πώς είναι σε θέση να μένουν στο σπίτι και να ζουν με ένα εισόδημα σε μια μέρα στην ηλικία όταν φαίνεται σχεδόν αδύνατο να ζήσουν χωρίς ένα νοικοκυριό με δύο εισοδήματα;

Καταλαβαίνω την περιέργεια και είμαι εδώ για να τονίσω ότι είναι σίγουρα δυνατό γιατί τελικά, ποια θα ήξερε καλύτερα από μία από αυτές τις μαμάδες με προϋπολογισμό;

Είμαι μια μαμά πλήρους απασχόλησης που μένει στο σπίτι (όπως τα σχολεία στο σπίτι, θα μπορούσα να προσθέσω!) σε δύο παιδιά τα τελευταία πέντε χρόνια και παρόλο που δεν είναι εύκολο να ζεις με περιορισμένο προϋπολογισμό, υπάρχουν μερικά χαρακτικά για τον προϋπολογισμό. κατάλαβα στην πορεία αυτό που έκανε αυτόν τον τρόπο ζωής πολύ πιο εύκολο από ό,τι θα πίστευαν πολλοί.

Έτσι, είτε είστε περίεργοι είτε είστε από εκείνες τις μαμάδες με προϋπολογισμό που χρειάζονται συμβουλές για να ελέγξουν τα οικονομικά τους – αυτά τα πέντε, εύκολα εύπεπτα – χάπια προϋπολογισμού θα αλλάξουν το παιχνίδι για εσάς.

Ας μην καθυστερήσουμε άλλο, εδώ είναι μερικές δοκιμασμένες και αληθινές συμβουλές από μια πολυάσχολη μαμά που μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους οικονομικούς σας στόχους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε!

5 Budgeting Hacks για μαμάδες με προϋπολογισμό

Οι μαμάδες με προϋπολογισμό πρέπει να δημιουργήσουν έναν κύριο προϋπολογισμό (ή έναν γυμνό προϋπολογισμό).

Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει κάθε πολυάσχολη μαμά είναι να παραιτηθεί από ένα περίπλοκο σύστημα προϋπολογισμού και να ξεκινήσει εστιάζοντας απλώς στο πόσα χρήματα εισέρχονται και πόσα βγαίνουν. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να δημιουργήσετε έναν κύριο προϋπολογισμό. Αυτός ο προϋπολογισμός δεν αλλάζει πολύ από μήνα σε μήνα και είναι ουσιαστικά αυτό που είναι γνωστό στον κόσμο των προσωπικών οικονομικών ως γυμνός προϋπολογισμός.

Οι άνθρωποι συνήθως δημιουργούν ξεκάθαρους προϋπολογισμούς όταν συμβαίνει κάτι οικονομικά καταστροφικό όπως κάποιος να χάσει τη δουλειά του, αλλά όπως το βλέπω εγώ, μείνετε έτοιμοι και δεν χρειάζεται να ετοιμαστείτε. Πρέπει να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή το αποτέλεσμα σας και ένας απλός προϋπολογισμός ή κύριος προϋπολογισμός θα σας βοηθήσει να παραμείνετε στην κορυφή της γνώσης των ελάχιστων ποσών που πρέπει να κάνετε για να επιβιώσετε.

Ένας γυμνός προϋπολογισμός περιλαμβάνει μόνο αυτά που ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ. Μιλάω για την υποθήκη/ενοίκιο, τα τρόφιμα και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Συνήθως, αυτοί οι λογαριασμοί δεν αλλάζουν από μήνα σε μήνα. Ίσως χρειαστεί να ενημερώνετε αυτόν τον προϋπολογισμό ετησίως, αλλά όχι πολύ περισσότερο από αυτό.

Στο παρελθόν, ο κύριος προϋπολογισμός μου παρέμενε ο ίδιος για χρόνια πριν χρειαστεί να πάω και να ενημερώσω ορισμένα έξοδα. Έχει γίνει πολύ πιο εύκολος ο προϋπολογισμός, επειδή μπόρεσα να κρατήσω ένα ορισμένο ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό μου για να βεβαιωθώ ότι πληρώθηκαν τα έξοδα του κύριου προϋπολογισμού. Περισσότερα για αυτό σε ένα λεπτό όμως.

Σχετικό: Πώς να παρακολουθείτε τα μηνιαία έξοδα ώστε να μπορείτε να τηρείτε τον προϋπολογισμό σας

Στη συνέχεια, πρέπει να δημιουργήσετε έναν μεταβλητό προϋπολογισμό.

Ο μεταβλητός προϋπολογισμός σας κυμαίνεται κάθε μήνα και θα πρέπει να περιλαμβάνει πράγματα που δεν χρειάζεστε απολύτως, αλλά προτιμάτε να μην ζείτε χωρίς. Προτιμώ επίσης να προσθέσω πληρωμές χρέους όπως χρέος πιστωτικής κάρτας ή προσωπικό δάνειο σε αυτόν τον προϋπολογισμό, επειδή τα ελάχιστα πληρωμών και τα ποσά πληρωμών κυμαίνονται.

Πολλά πράγματα που δεν περιλαμβάνονται στον κύριο προϋπολογισμό θα πέσουν εδώ και πολλά στοιχεία σε αυτήν τη λίστα είναι πράγματα από τα οποία μπορείτε να απαλλαγείτε εάν η οικονομική σας κατάσταση αλλάξει ποτέ και πρέπει να εξαλείψετε τα έξοδα. Αυτός ο προϋπολογισμός συνήθως χρειάζεται αναθεώρηση σε μηνιαία βάση, επειδή μπορείτε μόνο να υπολογίσετε ποια θα είναι τα έξοδα.

Για παράδειγμα, τα έξοδα νερού μας ποικίλλουν κάθε μήνα, επομένως μπορώ μόνο να μαντέψω ότι η δαπάνη θα είναι κάτω από 65 $ κάθε μήνα. Περιλαμβάνουμε επίσης το Netflix εδώ επειδή είναι κάτι που μας αρέσει να έχουμε, αλλά γνωρίζουμε ότι αν χρειαστεί να το ακυρώσουμε, μπορούμε να ακυρώσουμε αυτό το κόστος. Άλλοι τύποι δαπανών που θα μπορούσατε να συμπεριλάβετε στον μεταβλητό προϋπολογισμό σας θα μπορούσαν να είναι αγορές παντοπωλείου, αγορές από το σχολείο, πάρτι γενεθλίων κ.λπ.

Σχετικό: Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα απλό φύλλο εργασίας προϋπολογισμού

Δημιουργήστε δύο διαφορετικούς λογαριασμούς όψεως.

Τώρα, αυτό το hack είναι σημαντικό και είναι αυτό που θα κάνει τον προϋπολογισμό παιχνιδάκι για τις μητέρες με προϋπολογισμό ακόμη και σε ένα νοικοκυριό με ένα εισόδημα. Θυμάστε νωρίτερα όταν ανέφερα ότι κρατάω ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε έναν λογαριασμό για να καλύπτω όλα τα απολύτως έξοδά μου; Λοιπόν, αυτό είναι δυνατό γιατί έχω λογαριασμό για αυτά τα έξοδα.

Τα καθαρά έξοδά μου, όπως το στεγαστικό μας δάνειο, η ασφάλιση, κ.λπ. Συνοδεύεται από χρεωστική κάρτα, αλλά δεν χρησιμοποιούμε αυτήν την κάρτα στο παντοπωλείο, για παράδειγμα. Θα χρησιμοποιούσαμε μόνο τη χρεωστική κάρτα για να πληρώσουμε τυχόν λογαριασμούς που σχετίζονται με τον κύριο προϋπολογισμό μας.

Τα μεταβλητά έξοδα προέρχονται από άλλο λογαριασμό που συνοδεύεται επίσης από χρεωστική κάρτα. Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρησιμοποιούσαμε αυτήν τη χρεωστική κάρτα για να πληρώσουμε πράγματα όπως τους λογαριασμούς παντοπωλείου μας, καθώς πρόκειται για έξοδα που μπορεί να διαφέρουν από μήνα σε μήνα.

Δεδομένου ότι ο κύριος προϋπολογισμός μου δεν αλλάζει σε μηνιαία βάση, μπορώ να προσθέσω το συνολικό ποσό των δαπανών που προέρχονται από αυτόν τον λογαριασμό και να διατηρήσω τον τρέχοντα λογαριασμό μου σε αυτό το όριο. Αυτός ο λογαριασμός δεν έχει ποτέ λιγότερα από τα μηνιαία έξοδα που πρέπει να καλυφθούν. Αυτό κρατά τους λογαριασμούς πληρωμένους και τα επίπεδα άγχους μου χαμηλά.

Σχετικά: Προϋπολογισμοί: Γρήγορη, εύκολη, απλή μέθοδος για αρχάριους

Ενημερώστε τη λίστα χρεών και αποταμιεύσεών σας κάθε μήνα.

Εάν έχετε χρέος, ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγετε από το χρέος και να μείνετε εκτός χρέους είναι να γνωρίζετε πού βρίσκεστε κάθε μήνα. Επιπλέον, η σταθερή εξοικονόμηση πόρων θα σας βοηθήσει να προγραμματίσετε μελλοντικά μακροπρόθεσμα έξοδα ή έκτακτες ανάγκες. Απλώς κρατήστε μια τρέχουσα καρτέλα για το πόσα χρέη αποπληρώνετε κάθε μήνα.

Παράλληλα, θα παρακολουθείτε πόσα χρήματα προσθέτετε στον λογαριασμό ταμιευτηρίου σας. Οι αποταμιεύσεις σας θα πρέπει να περιλαμβάνουν ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης, ώστε να μην μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε το χρέος για να καλύψετε απροσδόκητα έξοδα. Ένας πολύ καλός τρόπος για να επιτύχετε όλους τους στόχους σας που σχετίζονται με τις αποταμιεύσεις είναι να δημιουργήσετε αποταμιευτικά κεφάλαια, τα οποία θα συζητήσω λεπτομερέστερα εδώ.

Εάν γνωρίζω ότι πλησιάζουν τα γενέθλια ενός παιδιού, μπορώ να δημιουργήσω μια δαπάνη στον μεταβλητό προϋπολογισμό μου για να αφιερώσω ένα ορισμένο ποσό χρημάτων κάθε μήνα που πηγαίνει σε έναν ειδικό λογαριασμό ταμείου. Όταν χρειάζομαι τα χρήματα, μπορώ να τα αποσύρω και να εξαλείψω τα έξοδα από τον μεταβλητό προϋπολογισμό μου.

Μερικές φορές είμαστε σε θέση να κάνουμε σοφές επιλογές οικονομικά όταν μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα τα έξοδά μας να κατηγοριοποιούνται με αυτόν τον τρόπο. Από τη δική μου προσωπική εμπειρία, είναι πιο εύκολο για μένα να ξοδεύω άσκοπα χρήματα εάν είναι όλα συγκεντρωμένα σε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου. Λοιπόν, υπολογίστε τις προτιμήσεις σας και πηγαίνετε από εκεί.

Εάν αποφασίσετε να βάλετε όλες τις αποταμιεύσεις ή τα χρήματά σας σε έναν λογαριασμό, θα ενθαρρύνω ιδιαίτερα τις μαμάδες με προϋπολογισμό να δοκιμάσουν προϋπολογισμός με υπολογιστικό φύλλο προϋπολογισμού ώστε να μπορούν να παραμείνουν πάνω από αυτό για το οποίο υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα.

Σχετικό: Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα για απροσδόκητα έξοδα

Οι μητέρες με προϋπολογισμό θα πρέπει να βρουν δημιουργικούς τρόπους για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα.

Το να έχετε μια παρέα φασαρία είναι μια επιλογή, αλλά αν είστε πολυάσχολη μαμά, μερικές φορές δεν είναι προς το συμφέρον της οικογένειάς μας να αναλάβουμε συνεχή πρόσθετη εργασία που μας βγάζει έξω από το σπίτι. Αυτός είναι ο λόγος που ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους για να κερδίσω επιπλέον χρήματα είναι απλά να ψάχνω τρόπους για να το κερδίσω αποθηκεύσετε περισσότερα λεφτά.

Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το Fetch, σαρώνω τις αποδείξεις μου και συγκεντρώνω πόντους για δωρεάν δωροκάρτες. Χρησιμοποιώ επίσης μια εφαρμογή προγράμματος περιήγησης που ονομάζεται Μέλι όταν ψωνίζω διαδικτυακά. Το χρησιμοποιώ για τη σάρωση για κωδικούς κουπονιών και εκτός από το ότι αφαιρεί χρήματα από το συνολικό κόστος των online αγορών, σας δίνει πόντους για ορισμένες ιστοσελίδες. Αυτοί οι πόντοι μπορούν να εξαργυρωθούν για δωροκάρτες.

Μοιράζομαι αρκετούς τρόπους για να κερδίσετε δωρεάν δωροκάρτες σε αυτήν την ανάρτηση και επιτρέψτε μου να σας πω ότι αυτές οι δωρεάν δωροκάρτες είναι χρήσιμες και συχνά! Συχνά τα χρησιμοποιώ για να αγοράσω βιβλία και προμήθειες ως μαθητής στο σπίτι.

ανακεφαλαιώσουμε

Λοιπόν, ακούστε εδώ, όλες εσείς οι μαμάδες με έναν προϋπολογισμό — η παραμονή στο σπίτι είναι δυνατή. Είναι πάντα εύκολο; Με τίποτα. Πρέπει όμως να είναι πιο δύσκολο από αυτό που μας ρίχνει ήδη η ζωή καθημερινά; Όχι, δεν το κάνει. Πραγματοποιώ προϋπολογισμό για πάνω από δεκαπέντε χρόνια τώρα και ο προϋπολογισμός που είναι πιο εύκολο να τηρήσετε είναι αυτός που σας ταιριάζει!

Μπορεί να μην λειτουργούν όλα αυτά τα χασίματα στον προϋπολογισμό και αυτό είναι εντάξει. Αυτό είναι ένα σύστημα προϋπολογισμού στο οποίο έχω δουλέψει και τροποποιήσει εδώ και χρόνια και βοηθά την οικογένειά μου να διατηρείται οικονομικά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για τον προϋπολογισμό, αλλά αν μόλις ξεκινάτε με όλο αυτό το θέμα της μαμάς και του προϋπολογισμού, μην κατακλύζεστε με όλες τις υπερβολικά περίπλοκες συμβουλές που μπορεί να βρείτε στο διαδίκτυο.

Ξεκινήστε με αυτά τα πέντε προγράμματα προϋπολογισμού για μητέρες με προϋπολογισμό και αφήστε τις δικές σας προσωπικές εμπειρίες να σας καθοδηγήσουν στη δημιουργία ενός ακόμα πιο ακριβούς συστήματος προϋπολογισμού που λειτουργεί μόνο για εσάς.

Περισσότερες συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων για μητέρες με προϋπολογισμό

Κάτι τελευταίο, εάν χρειάζεστε ορισμένες συγκεκριμένες στρατηγικές εξοικονόμησης χρημάτων που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τους μηνιαίους λογαριασμούς σας, ελέγξτε τις παρακάτω:

Πρώτα, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την εκτενή ανάρτηση λιτές συμβουλές διαβίωσης. Έρχεται ακόμη και με ένα λιτό ημερολόγιο διαβίωσης που μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα καθ ‚όλη τη διάρκεια του έτους.

Δεύτερον, μάθετε περισσότερα για το πώς να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα γεύματος για να εξοικονομήσετε ακόμα περισσότερα!

Τέλος, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν τη σελίδα για όλους μας συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων. Καλύπτει λίγο από ΟΛΑ!

Schreibe einen Kommentar