#KSPDMonth Staffer Spotlight Series: Cody Franke

0
#KSPDMonth Staffer Spotlight Series: Cody Franke

Καθ‘ όλη τη διάρκεια του μήνα ανάπτυξης παικτών KemperSports, επισημαίνουμε μερικά από τα θεαματικά στελέχη μας που κάνουν τα πάντα για να εμπνεύσουν την αγάπη και το πάθος για το γκολφ σε άλλους και να χρησιμοποιούν το παιχνίδι για να επηρεάσουν θετικά τις τοπικές τους κοινότητες.

Κόντι Φράνκε

PGA Head Golf Professional

Thornberry Creek στο Oneida (Oneida, WI)

Αριθμός ετών που δαπανήθηκαν στο τρέχον μάθημα:

Είμαι υπάλληλος της KemperSports για οκτώ χρόνια, τα τελευταία επτά από τα οποία πέρασα στο Desert Willow Golf Resort στο Palm Desert, CA. Πρόσφατα μπήκα στην ομάδα στο Thornberry Creek στο Oneida τον Φεβρουάριο του 2023.

Συνολικά χρόνια εργασίας στη βιομηχανία του γκολφ: 10

Πώς μυήθηκες στο παιχνίδι του γκολφ;

Ο αδερφός μου, ο οποίος είναι επίσης μέλος της PGA, και εγώ γνωρίσαμε το παιχνίδι του γκολφ μέσω των παππούδων μας. Μεγαλώσαμε στα σύνορα του Ιλινόις και του Ουισκόνσιν στην Αντιόχεια της Ιρλανδίας, και ο τοπικός επαγγελματίας άφηνε τους παππούδες μου να μας πηγαίνουν για να παίξουμε μόνο ένα και δύο φορές την εβδομάδα. Αυτό είναι το μόνο που μπορούσαμε να αντέξουμε στα 5 μας.

Τι σας παρακίνησε να ακολουθήσετε μια καριέρα στη βιομηχανία του γκολφ;

Είχα την τύχη να απολαμβάνω πάντα τον χρόνο μου ενώ βρίσκομαι στο μάθημα. Η ικανότητά μου στο παιχνίδι μου επέτρεψε να παίξω γκολφ σε υψηλό επίπεδο στο γυμνάσιο και να συνεχίσω την καριέρα μου στο κολέγιο. Όταν έμαθα ότι οι χειριστές μπορούν ακόμα να παραμείνουν αρκετά στο παιχνίδι, να παίξουν λίγο και να διαχειριστούν την επιχείρηση, κόλλησα. Η συνεχής μάθηση και εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική τώρα για να παραμείνετε συντονισμένοι με τις τάσεις του κλάδου και τις αλλαγές της αγοράς.

Τι σημαίνει για εσάς ο μήνας ανάπτυξης παικτών;

Για μένα, ο Μήνας Ανάπτυξης Παικτών είναι όταν οι μαθητές μου βιώνουν αυτό το „Αχα!“ στιγμή στην καριέρα τους στο γκολφ. Αυτός ο μήνας είναι συχνά όταν οι παίκτες μπορεί να κάνουν το πρώτο τους μάθημα, να κοιτάξουν να επιστρέψουν στο άθλημα αφού αφιερώσουν λίγο χρόνο ή να αναπτύξουν τις γνώσεις τους για το άθλημα με άλλους. Η υψηλότερη ανταμοιβή που λαμβάνω είναι όταν το πρόσωπο του μαθητή μου φωτίζεται κάνοντας μια υπέροχη βολή και μπορείτε να πείτε ότι έχει κολλήσει.

Τι κάνει το πρόγραμμα ανάπτυξης παικτών της ιδιοκτησίας σας επιτυχημένο;

Το Thornberry Creek στο Oneida έχει κάνει μια συνεχή ώθηση στην προσπάθεια να προσεγγίσει τους παίκτες μας, τους νέους παίκτες γκολφ και τα δημογραφικά στοιχεία ψηφιακά. Η σειρά μας „Pro Tip Tuesday“ (1 φορά την εβδομάδα βίντεο) έχει συγκεντρώσει πάνω από 20.000 προβολές. Η ιδέα μας είναι απλή: Φτιάξτε ένα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και καλύψτε μια δεξιότητα γκολφ την εβδομάδα, φροντίζοντας να συσχετίσετε αυτό το θέμα με τρόπο που είναι εύκολο να κατανοήσει ο θεατής.

Ποια είναι η μοναδική συμβουλή που πιστεύετε ότι όλοι οι αρχάριοι (παιδιά και ενήλικες) μπορούν να επωφεληθούν από την ακρόαση όταν ξεκινούν για πρώτη φορά το παιχνίδι ή όταν επιστρέφουν στο παιχνίδι μετά από παρατεταμένο χρόνο απουσίας;

Πάντα ρωτάω τους μαθητές μου είτε όταν ξεκινούν το γκολφ είτε αν επιστρέφουν στο άθλημα μετά από ένα διάλειμμα, «Ξέρεις να κάνεις ποδήλατο;» Σχεδόν όλοι λένε ναι. Στη συνέχεια μιλάω για τροχούς προπόνησης. Όταν μαθαίνετε για πρώτη φορά να οδηγείτε ένα ποδήλατο, οι γονείς χρησιμοποιούν τροχούς προπόνησης επειδή είναι τόσο καινούργιο. Στη συνέχεια, όταν γίνεις ικανός με τους τροχούς προπόνησης, αφαιρούνται, αλλά ο γονέας εξακολουθεί να μένει δίπλα με ένα χέρι στήριξης. Όπως όλοι θυμόμαστε, εξακολουθείτε να πέφτετε από καιρό σε καιρό, αλλά μετά από περισσότερη εξάσκηση μπορείτε να ξεκινήσετε να οδηγείτε μόνοι σας.

Για μένα, οι τροχοί προπόνησης στο γκολφ είναι μπλουζάκια! Αν και μπορεί να είναι αντίθετο με τους κανόνες του γκολφ να χρησιμοποιείτε μπλουζάκια από κάθε σημείο του γηπέδου κατά τη διάρκεια ενός κανονικού αγώνα ή γύρου, είναι ένα απίστευτα χρήσιμο εργαλείο για άτομα που μόλις ξεκινούν ή επιστρέφουν στο παιχνίδι. Επιτρέποντάς τους να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον «τροχό προπόνησης» όχι μόνο βοηθάνε στην επιτάχυνση του παιχνιδιού, αλλά και στην απόκτηση περισσότερης αυτοπεποίθησης και στη διασκέδαση. Παρόμοια με την αναλογία του ποδηλάτου, όταν αποδείξουν ότι δεν χρειάζονται πλέον το μπλουζάκι, αφαιρέστε το.

Δεν ζητάμε από τους ανθρώπους που μαθαίνουν να σουτάρουν μπάσκετ να αρχίσουν να σουτάρουν από το τρίποντο του ΝΒΑ. Οι άνθρωποι που δεν έχουν κάνει ποτέ πριν μπουλάρουν χρησιμοποιούν προφυλακτήρες, νέοι οδηγοί αυτοκινήτων ξεκινούν σε πάρκινγκ και όχι σε αυτοκινητόδρομους. Εκπαιδεύστε τις δεξιότητες με τρόπους που οι μαθητές μπορούν να πετύχουν και στη συνέχεια συνεχίστε να χτίζουν χωρίς τους τροχούς εκπαίδευσης.

Κοιτάζοντας το μέλλον του παιχνιδιού, πώς βλέπετε να εξελίσσεται ο προγραμματισμός και οι οδηγίες ανάπτυξης παικτών;

Οι μεγαλύτεροι τομείς ανάπτυξης του αθλήματος συνεχίζουν να είναι στους juniors ακολουθούμενοι από το γυναικείο δημογραφικό. Η πανδημία του Covid έδωσε στο άθλημα του γκολφ τεράστια ώθηση και τώρα, η διατήρηση αυτών των νέων παικτών είναι πολύ σημαντική.

Η ανάπτυξη μέσω του PGA Jr. League, των στρατοπέδων και των κλινικών μπορεί μόνο να κάνει τη βιομηχανία του γκολφ συνολικά πιο ισχυρή. Αυτοί οι juniors κάποια στιγμή θα απομακρυνθούν και θα υποστηρίξουν ένα άλλο γήπεδο γκολφ, οπωσδήποτε. Αλλά να έχετε κατά νου ότι οι εγκαταστάσεις που έχουν προγράμματα για junior μπορούν επίσης να επικεντρωθούν στην προσέλκυση περίεργων ενηλίκων, παππούδων κ.λπ.

Ποια είναι η συμβουλή σας σε άλλες εγκαταστάσεις που θέλουν να ανεβάσουν τον προγραμματισμό ανάπτυξης παικτών τους στο επόμενο επίπεδο;

Η ανάπτυξη παικτών δεν χρειάζεται να είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα του πρώτου έτους. Απλώς πρέπει να ξεκινήσει από κάπου. Όταν ξεκινάτε, συνεργαστείτε με την ομάδα σας για να κάνετε ό,τι είναι εφικτό και, στη συνέχεια, αναζητήστε ευκαιρίες για να δημιουργήσετε και να αναπτύξετε τον προγραμματισμό και τις προσφορές σας. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να δίνετε περισσότερο μάθημα ή κλινική την εβδομάδα ή να προγραμματίζετε μια οικογενειακή ημερήσια προσφορά με εννέα τρύπες ακολουθούμενη από παγωτό. Το παν είναι να δίνετε στους ανθρώπους έναν λόγο να έρθουν στο μάθημά σας ακόμα κι αν δεν το έχουν σκεφτεί ποτέ πριν.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον μήνα ανάπτυξης παικτών KemperSports, επισκεφτείτε το kempersports.com/growthegame.

Schreibe einen Kommentar