IES vs IAS: Σημαντική σύγκριση

0
IES vs IAS: Σημαντική σύγκριση

Δύο σημαντικές εξετάσεις που διεξάγονται από την UPSC (Union Public Service Commission) για τα τμήματα IES (Indian Engineering Services) και IAS (Indian Administrative Services) είναι τα αγαπημένα των σημερινών υποψηφίων για δουλειά στην κυβέρνηση. Πολλοί φοιτητές πιστεύουν ότι και τα δύο τμήματα είναι τα ίδια και διαθέτουν το ακριβές προφίλ εργασίας υπό την κυβέρνηση της Ένωσης. Αλλά υπάρχει μια ανατροπή για όλους τους αγαπητούς αναγνώστες. Μια πολύ λεπτή γραμμή που διακρίνει και τα δύο είναι το modus operandi. Οι διαχειριστές του IES διαχειρίζονται τεχνικές λειτουργίες υπό την Κεντρική Κυβέρνηση, ενώ οι αξιωματικοί του IAS τείνουν να διατηρούν τον νόμο και την τάξη, τις νομοθετικές λειτουργίες και άλλα. Μπορούμε να καταλάβουμε ότι εξακολουθείτε να έχετε σύγχυση σχετικά με τη διαφορά κατανόησης. Ως εκ τούτου, φέραμε αυτόν τον οδηγό για εσάς.

Τι σημαίνει IES;

Το IES είναι ένα ειδικό τμήμα δημοσίων υπηρεσιών που υπάγεται στην Κεντρική Κυβέρνηση. Φροντίζει για τα διαχειριστικά και τεχνικά έργα της ινδικής κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση της Ένωσης διορίζει αξιωματικούς και βοηθούς για τη διαχείριση των κρατικών έργων και την τεχνική υποστήριξη τους. Το IES πρέπει να καθαρίσει ένα σκληρό επίπεδο ανταγωνισμού που διεξάγει η UPSC. Χιλιάδες υποψηφίων εμφανίζονται για την εξέταση για να λάβουν καλές θέσεις σε αυτό το τμήμα. Ωστόσο, λίγοι από αυτούς πραγματοποιούν το όνειρό τους με επιτυχία.

Αυτό το τεχνικό προσωπικό έχει παραληφθεί από την Κυβέρνηση της Ινδίας που δίνεται από την UPSC. Πολύ σκληρό και πολύπλοκο Μοτίβο εξέτασης IES περιλαμβάνει πέντε τεστ γνωστά ως ESE (Engineering Services Examination) που είναι σημαντικά για την επιλογή των υποψηφίων.

Ποιος είναι γνωστός ως IAS;

Οι αξιωματικοί της IAS υπάγονται στην Κεντρική Κυβέρνηση, οι οποίοι κατέχουν διπλωματική και θεμελιώδη θέση στον δημόσιο τομέα. Οι περιφερειακοί συλλέκτες και οι γραμματείς των τμημάτων του Συνδικαλιστικού Υπουργικού Συμβουλίου είναι λίγα προφίλ εργασίας σε αυτήν την κατηγορία. Η δουλειά τους είναι να πλαισιώνουν τις δημόσιες πολιτικές, να συμβουλεύουν τους υπουργούς για διάφορα θέματα, να διατηρούν τον νόμο και την τάξη σε ένα κράτος, να συλλέγουν έσοδα και να επιβλέπουν έργα δημοσίου συμφέροντος.

Οι αξιωματικοί της IAS διορίζονται επίσης σε διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου), το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης, το SAARC, η Παγκόσμια Τράπεζα και αρκετοί άλλοι αυτόνομοι οργανισμοί. Είναι υποχρεωμένοι να εργαστούν σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη υπό την πολιτεία ή την κεντρική κυβέρνηση. Με τόσα πολλά προνόμια και κίνητρα, οι υποψήφιοι περισσότεροι υποβάλλουν αίτηση για θέσεις εργασίας IAS.

Σύγκριση: IAS έναντι IES

IAS

IES

1. Όλα τα στελέχη της ΥΕΕ αποτελούν μέρος ρυθμιστικών τμημάτων που υπάγονται στην Κεντρική Κυβέρνηση. 1. Οι αξιωματικοί του IES χειρίζονται τεχνικές λειτουργίες και εργασίες που σχετίζονται με τη μηχανική σε κυβερνητικά έργα.
2. Οι αξιωματικοί της IAS κατέχουν θέσεις σε διαφορετικά τμήματα όπως IFS, IRS και IPS. Οι υποψήφιοι που πέρασαν έχουν επιλογές να υπηρετήσουν σε διάφορα διοικητικά τμήματα. 2. Μετά την εκκαθάριση μιας εξέτασης IES, οι υποψήφιοι μπορούν να εργαστούν σε υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, μηχανικών, οδικών, σιδηροδρόμων ή υποδομών.
3. Το ελάχιστο προσόν για να εμφανιστείτε στις εξετάσεις IAS είναι να κατέχετε πτυχίο Bachelor σε οποιονδήποτε κλάδο από πανεπιστήμιο αναγνωρισμένο από το UGC. 3. Η ελάχιστη απαίτηση για συμμετοχή σε εξετάσεις IES είναι πτυχίο μηχανικού από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο UGC. Μόνο οι υποψήφιοι μηχανικοί μπορούν να υποβάλουν αίτηση για αυτό.
4. Οι υποψήφιοι έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση έξι φορές για εξετάσεις IAS. 4. Δεν υπάρχουν όρια για τους υποψηφίους να υποβάλουν αίτηση για την εξέταση IES.
5. Οι υποψήφιοι έχουν την ελευθερία να επιλέξουν οποιοδήποτε θέμα σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους στις Εξετάσεις Δημόσιας Διοίκησης. 5. Πρόγραμμα σπουδών IES επικεντρώνεται σε θέματα που σχετίζονται με τη μηχανική όπως Μηχανολόγων, τηλεπικοινωνιών, Πολιτικών και άλλων κλάδων.
6. Τα τέλη αίτησης είναι 100 INR 6. Τέλη αίτησης σε 200 INR
7. Ο αριθμός των θέσεων είναι σχεδόν 1000 7. Ο αριθμός των θέσεων στο IES είναι περίπου. 500

Τελευταίες λέξεις

Αφού γνωρίζουν για τις λειτουργίες εργασίας και τα χαρακτηριστικά τόσο του IES όσο και του IAS, οι υποψήφιοι πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ολοκληρώσουν την εξέταση. Τα προφίλ εργασίας και στις δύο κατηγορίες έχουν κύρος και έχουν μεγαλύτερη τιμή στην κοινωνία σε σύγκριση με τις ιδιωτικές θέσεις εργασίας. Βρείτε λοιπόν τα ενδιαφέροντά σας και ξεκινήστε την προετοιμασία για το UPSC από σήμερα και μετά! Ελπίζω να βρήκατε αυτή την ανάρτηση ενδιαφέρουσα, μοιραστείτε με τους συναδέλφους σας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Schreibe einen Kommentar