Garden Cutworm Control – Harvest to Table

0
Garden Cutworm Control – Harvest to Table

ΣκουλήκιΤα σκουλήκια είναι οι προνύμφες διαφόρων ειδών νυχτερινών καστανών ή γκρίζων σκόρων. Τα σκουλήκια μασούν τα τρυφερά, νεαρά στελέχη και τα φύλλα όλων σχεδόν των φυτικών καλλιεργειών. Καταπολεμήστε τα κοπτικά σκουλήκια νωρίς την εποχή, συλλέγοντάς τα με το χέρι, παγιδεύοντάς τα ή εκθέτοντάς τα σε αρπακτικά όπως τα πουλιά.

Τα σκουλήκια αναδύονται την άνοιξη για να τραφούν τη νύχτα. Ένα σκουλήκι μπορεί να μασήσει μέσα από τους μίσχους πολλών δενδρυλλίων και μεταμοσχεύσεων σε μια νύχτα. Οι κοπτήρες σκαρφαλώνουν επίσης στα φυτά για να μασήσουν φύλλα και μπουμπούκια. Πολλές γενιές κομμένων σκουληκιών μπορούν να ζήσουν σε έναν κήπο σε μία καλλιεργητική περίοδο.

Οι προνύμφες Cutworm είναι γυαλιστερές, λείες γκρι ή θαμπές καφέ κάμπιες, μήκους 1 έως 2 ίντσες, με λαμπερά κεφάλια. Μερικά σκουλήκια είναι διαφοροποιημένα με κίτρινες κηλίδες στο κέντρο της πλάτης. Όταν διαταράσσονται, τα σκουλήκια κουλουριάζουν σε σχήμα C.

Οι σκώροι που γεννούν τα αυγά των σκουληκιών είναι καφέ ή γκρι με άνοιγμα φτερών περίπου 1½ ίντσας και ρίγες στα μπροστινά τους φτερά. Οι σκώροι πετούν τη νύχτα και γεννούν λευκά αυγά στα φυτά ξενιστές ή στο έδαφος. Οι πρόσφατα εκκολαφθείσες προνύμφες τρέφονται με φύλλα λαχανικών και λουλουδιών και στη συνέχεια αποσύρονται στο έδαφος κατά τη διάρκεια της ημέρας όπου τυλίγονται δίπλα στους μίσχους των φυτών. Τα σκουλήκια μπορούν να μασήσουν μέσα από τους μίσχους ή να καταναλώσουν εντελώς μικρά σπορόφυτα. Μπορούν να σκαρφαλώσουν στα φυτά και να φάνε φύλλα και μπουμπούκια.

Τα Cutworms μπορούν να βρεθούν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Σε μακρινές βόρειες περιοχές, μπορούν να αναμένονται μία ή δύο γενιές κομμένων σκουληκιών κάθε χρόνο. στις νότιες περιοχές μπορεί να υπάρχουν έξι γενιές ή περισσότερες ετησίως. Τα αυγά εκκολάπτονται σε 5 έως 7 ημέρες και οι προνύμφες τρέφονται με γρασίδι και φυτά για 3 έως 5 εβδομάδες πριν από τη νύμφη στο έδαφος. Τα αυγά και οι νύμφες μπορούν να ξεχειμωνιάσουν στο έδαφος.

Πώς να ελέγξετε τα Cutworms:

• Τοποθετήστε περιλαίμια από χαρτί, χαρτόνι, πλαστικό, αλουμινόχαρτο ή κασσίτερο γύρω από τα στελέχη του μοσχεύματος κατά τη φύτευση. Γύρω από σπορόφυτα μπορούν να τοποθετηθούν κύπελλα από φελιζόλ χωρίς πάτο, χάρτινα κύπελλα με επικάλυψη κεριού ή κύπελλα γιαουρτιού. Σπρώξτε τα κολάρα μέσα στο χώμα μέχρι περίπου το μισό του γιακά να είναι κάτω από το επίπεδο του εδάφους και τουλάχιστον 2 ίντσες πάνω από το επίπεδο του εδάφους και, στη συνέχεια, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κομμένα σκουλήκια μέσα στο κολάρο. Αφήστε τα κολάρα στη θέση τους όλη την εποχή ή έως ότου τα φυτά είναι πολύ μεγάλα για να υποστούν ζημιά από κομμένα σκουλήκια.

• Καλλιεργήστε ελαφρά τα παρτέρια φύτευσης δύο ή τρεις φορές πριν σπείρετε τους σπόρους ή ξεκινήσετε τις μεταμοσχεύσεις, ειδικά όπου τα κοψίματα ήταν πρόβλημα την περασμένη σεζόν. Μπορείτε να διαλέξετε κομμένα σκουλήκια ή να τα αφήσετε εκτεθειμένα για να τα φάνε τα πουλιά.

• Όπου φαίνεται ότι τα σκουλήκια είναι ενεργά—όπου έχουν προσβληθεί σπορόφυτα ή μοσχεύματα, χρησιμοποιήστε μυστρί ή πιρούνι κήπου για να κοσκινίσετε ελαφρά το χώμα κοντά στη βάση των φυτών για να αποκαλύψετε κρυμμένα κοψίματα ή νύμφες. Τα σκουλήκια θα τρυπηθούν περίπου 2 ίντσες κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Συνθλίψτε τα ή ρίξτε τα σε ένα κουτί με σαπουνόνερο. Η καλύτερη ώρα για να μαζέψετε τα σκουλήκια είναι νωρίς το πρωί ή το βράδυ με φακό.

• Οι παγίδες εντόμων που περιέχουν θέλγητρα λουλουδιών μπορούν να προσελκύσουν τους σκώρους και να τους πιάσουν πριν γεννήσουν αυγά στα φυτά. Αυτό θα αναχαιτίσει τις μελλοντικές γενιές κοψίμων σκουληκιών, αλλά δεν θα ελέγξει τις νύμφες ή τα κοψίματα που ήδη ζουν στο έδαφος.

• Εφαρμόστε παρασιτικά νηματώδη Steinernema στο έδαφος γύρω από τις καλλιέργειες. Αυτά τα ευεργετικά μικροσκοπικά ζώα που μοιάζουν με σκουλήκια μπαίνουν στο εσωτερικό των κομμένων σκουληκιών, των στρατιωτών, των ριζοφόρων σκουληκιών του καλαμποκιού και των μυρμηγκιών και απελευθερώνουν βακτήρια που παραλύουν και σκοτώνουν τα έντομα. Δεν είναι επιβλαβή για τον άνθρωπο. Οι ωφέλιμοι νηματώδεις είναι διαθέσιμοι σε κέντρα κήπου και διατίθενται σε τζελ ή μέσο που μπορεί να προστεθεί στο χώμα του κήπου σας.

• Εφαρμόστε ένα εντομοκτόνο ή δόλωμα που περιέχει καρβαρύλιο, όπως το Sevin, γύρω από τις βάσεις των μη κατεστραμμένων φυτών σε κρεβάτια όπου έχουν κοπεί μίσχοι. θα είναι απαραίτητη εβδομαδιαία εκ νέου αίτηση,

• Κάντε μεταμοσχεύσεις αργότερα μέσα στην εποχή αφού οι σκώροι δεν είναι πλέον ενεργοί στον κήπο.

Schreibe einen Kommentar