Ο Black Sherif, γνωστός και ως Killa Blacko, έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο νεότερος καλλιτέχνης που κέρδισε το βραβείο Καλλιτέχνης της Χρονιάς στην 24η έκδοση του VGMA. Ο 20χρονος ράπερ, που έγινε γνωστός με τα τραγούδια του „Money“ και „Second Sermon“, κέρδισε άλλους διεκδικητές όπως οι Stonebwoy, Sarkodie, King Promise και Camidoh για να κερδίσει το πολυπόθητο βραβείο.
Ο Black Sherif, ο οποίος κατάγεται από το Konongo στην περιοχή Ashanti, αφιέρωσε το βραβείο του στους θαυμαστές, τους φίλους, την οικογένεια και την κοινότητά του. Ευχαρίστησε επίσης τον Θεό για τις ευλογίες και τη χάρη του. Θυμήθηκε πώς ήταν στην τελευταία του χρονιά στο Kumasi Academy, ένα λύκειο στο Kumasi, μόλις πριν από τέσσερα χρόνια όταν άρχισε να ακολουθεί τη μουσική του καριέρα.
Ο νεαρός καλλιτέχνης έχει επαινεθεί για το μοναδικό του στυλ να συνδυάζει hip-hop και afrobeat με τη μητρική του γλώσσα Twi. Έχει επίσης επαινεθεί για τη στιχουργική του ικανότητα και τις δεξιότητες αφήγησης που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και τους αγώνες της νεολαίας στην Γκάνα.
Ο Black Sherif κέρδισε επίσης το βραβείο Vodafone Song of the Year για το viral τραγούδι του „Kweku the Traveller“, το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 10 εκατομμύρια προβολές στο YouTube. Έπαιξε επίσης στην τελετή απονομής μαζί με άλλες κορυφαίες ηθοποιούς όπως οι Sarkodie, Medikal, Piesie Esther, Kwabena Kwabena και Ofori Amponsah.
Ο Μπλακ Σερίφ έχει αποδείξει ότι δεν είναι ένας θαύμα με ένα μόνο χτύπημα, αλλά μια υπολογίσιμη δύναμη στη μουσική βιομηχανία της Γκάνας. Έχει δείξει ότι με σκληρή δουλειά, ταλέντο και πάθος, όλα είναι δυνατά. Η ομάδα της Flex Entertainment τον συγχαίρει για το αξιοσημείωτο επίτευγμά του και του εύχεται περισσότερες επιτυχίες στις μελλοντικές του προσπάθειες.