6 λόγοι για τους οποίους τα δάπεδά σας φαίνονται ραβδωτά μετά το σφουγγάρισμα

0
6 λόγοι για τους οποίους τα δάπεδά σας φαίνονται ραβδωτά μετά το σφουγγάρισμα
Κρυφή εικόνα του Pinterest
Infographic που δείχνει τους λόγους για τους οποίους τα δάπεδα φαίνονται ραβδωμένα μετά το σφουγγάρισμαΚαρφίτσα

Αφού ξοδέψετε χρόνο και προσπάθεια για τον καθαρισμό των δαπέδων σας, είναι απογοητευτικό να βλέπετε ραβδώσεις ή μια θαμπή ομίχλη που αφήνεται πίσω. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό και η κατανόηση τους μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε τα αστραφτερά καθαρά δάπεδα για τα οποία δουλέψατε τόσο σκληρά.

1. Δεν σκουπίζετε πρώτα με ηλεκτρική σκούπα

Αν παραλείψετε το βήμα της σκούπας με ηλεκτρική σκούπα ή το σκούπισμα των δαπέδων σας πριν το σφουγγάρισμα, μπορεί να αφήσει βρωμιά και σκόνη στην επιφάνεια. Στη συνέχεια, το διάλυμα σφουγγαρίσματος θα συνδυαστεί με τη βρωμιά για να αφήσει λασπώδεις ραβδώσεις. Σκουπίζοντας πρώτα με ηλεκτρική σκούπα —ή σκουπίζοντας καλά με μια σκούπα, αν προτιμάτε— αφαιρείτε τα χαλαρά υπολείμματα, ώστε η σφουγγαρίστρα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

2. Χρήση υπερβολικά πολλών προϊόντων καθαρισμού

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους τα δάπεδα φαίνονται ραβδωμένα μετά το σφουγγάρισμα είναι η χρήση υπερβολικού καθαριστικού δαπέδου. Στον καθαρισμό, το περισσότερο δεν είναι πάντα καλύτερο. Όταν χρησιμοποιείτε πάρα πολύ προϊόν, αφήνει ένα υπόλειμμα που στεγνώνει σε ένα θαμπό, ραβδωτό φινίρισμα. Για να το αποφύγετε, ακολουθήστε ακριβώς τις οδηγίες του κατασκευαστή ή τη συνταγή καθαρισμού, μην μαντεύετε μόνο.

3. Μη σφουγγάρισμα σωστά

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη σωστή τεχνική για να απομακρύνετε όλη τη βρωμιά από το πάτωμα όταν σφουγγαρίζετε. Είναι καλύτερο να καθαρίζετε το πάτωμα σε μικρά τμήματα 3 ποδιών. Ξεκινήστε από τη γωνία που είναι πιο μακριά από την πόρτα και επιστρέψτε προς την είσοδο. Για να χαλαρώσετε τυχόν βρωμιά, τρίψτε πρώτα την περιοχή με σύντομες κινήσεις, κινούμενοι προς όλες τις κατευθύνσεις. Ή, αν χρησιμοποιείτε σφουγγαρίστρα χορδών, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια κίνηση οκτώ για καλύτερα αποτελέσματα. Τέλος, πηγαίνετε μπρος-πίσω με ευθείες πινελιές —με το σιτάρι, εάν καθαρίζετε δάπεδα από σκληρό ξύλο— για να σηκώσετε τυχόν βρωμιά που έχετε χαλαρώσει.

Δες το δικό μου αγαπημένα προϊόντα και εργαλεία καθαρισμού δαπέδου.

4. Δεν ξεπλένετε τη σφουγγαρίστρα σας

Για δάπεδα χωρίς ραβδώσεις, πρέπει να ξεπλένετε τη σφουγγαρίστρα σας ή να αλλάζετε συχνά τα μαξιλάρια σφουγγαρίσματος. Μια βρώμικη σφουγγαρίστρα δεν μπορεί να καθαρίσει καλά ένα πάτωμα. Εάν χρησιμοποιείτε σφουγγαρίστρα και κουβά, ξεπλένετε συχνά την κεφαλή της σφουγγαρίστρας και αλλάζετε συχνά το νερό ξεβγάλματος. Εάν χρησιμοποιείτε μαξιλαράκι που πλένεται, ξεπλύνετε ή αλλάξτε το τουλάχιστον μία φορά ανά δωμάτιο. Για υγρές σφουγγαρίστρες μιας χρήσης, αναποδογυρίστε τις όταν το μαξιλάρι φαίνεται βρώμικο και αντικαταστήστε το με ένα φρέσκο ​​όταν η δεύτερη πλευρά δείχνει σημάδια βρωμιάς.

5. Χρήση λανθασμένου τύπου σφουγγαρίστρας

Τα διαφορετικά δάπεδα απαιτούν διαφορετικές σφουγγαρίστρες. Για ξύλινα ή laminate δάπεδα, χρησιμοποιήστε μια σφουγγαρίστρα ψεκασμού με μαξιλάρια μικροϊνών ή συστήματα σφουγγαρίσματος μιας χρήσης για να αποφύγετε την υπερβολική υγρασία. Για δάπεδα από πλακάκια, πέτρα και βινύλιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα σφουγγαρίστρας ψεκασμού ή σφουγγαρίστρα και κουβά, αλλά αποφύγετε τη χρήση πολύ νερού σε περιοχές όπου το δάπεδο είναι ραγισμένο ή φθαρμένο λεπτό.

6. Μην αφήνετε τα δάπεδα να στεγνώνουν σωστά

Το να αφήνετε τα δάπεδα να στεγνώσουν στον αέρα μπορεί να οδηγήσει σε ραβδώσεις, ειδικά αν έχετε σκληρό νερό. Για να αποφύγετε αυτό, στύψτε τη σφουγγαρίστρα σας πριν τη χρησιμοποιήσετε, ώστε να μην κορεστείτε υπερβολικά το πάτωμα. Στη συνέχεια, μόλις ολοκληρώσετε το σφουγγάρισμα, χρησιμοποιήστε μια καθαρή στεγνή κεφαλή ή πετσέτα για να στεγνώσετε τα πατώματα. Μπορείτε επίσης να επιταχύνετε τη διαδικασία στεγνώματος ανοίγοντας τον ανεμιστήρα οροφής μόλις τελειώσετε. Πάνω απ ‚όλα, μην περπατάτε στα πατώματα μέχρι να στεγνώσουν.

Είστε έτοιμοι να μάθετε τα 5 καλύτερα μυστικά καθαρισμού μου;


Schreibe einen Kommentar