5 κρίσιμες πρακτικές SEO στο Youtube για την υψηλότερη κατάταξη των βίντεό σας

2
5 κρίσιμες πρακτικές SEO στο Youtube για την υψηλότερη κατάταξη των βίντεό σας

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τις αναξιοποίητες δυνατότητες του SEO για το YouTube και το Video SEO. Με τον αυξανόμενο ανταγωνισμό για την κατάταξη στην πρώτη σελίδα του Google, πολλές επιχειρήσεις παραβλέπουν το γεγονός ότι η κατάταξη για ορισμένες λέξεις-κλειδιά μπορεί να γίνει ευκολότερη με τη χρήση βίντεο.

Η Google ενεργοποιεί πλέον αποτελέσματα βίντεο για συγκεκριμένους όρους αναζήτησης. Καθώς το YouTube ανήκει στην Google, η βελτιστοποίηση του περιεχομένου βίντεο (όπως υπότιτλοι, ετικέτες, βελτιστοποιημένοι τίτλοι, περιγραφές, hashtags και χρονικά πλαίσια) μπορεί να οδηγήσει στην κατάταξη στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης Google.

Θα εξηγηθεί επίσης η επιχειρηματική πλευρά του γιατί η Google αγαπά το YouTube SEO. Αυτή η ανάρτηση θα παρέχει επίσης χρήσιμες συμβουλές για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που είναι νέοι στο μάρκετινγκ βίντεο και θα δείξει τις τεράστιες δυνατότητες του βίντεο SEO.

Video SEO: Ένας νέος τρόπος κατάταξης στο Google

Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός όσον αφορά την κατάταξη στην πρώτη σελίδα της Google. Οι άνθρωποι δεν έχουν συνειδητοποιήσει πώς μπορείτε να το χακάρετε χρησιμοποιώντας βίντεο για να κατατάξετε στην πρώτη σελίδα του Google. Οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει αυτή η στρατηγική, επομένως ο ανταγωνισμός είναι χαμηλός και η προσπάθεια είναι επίσης πολύ χαμηλή. Εφόσον ο όρος που προσπαθείτε να στοχεύσετε ενεργοποιεί αποτελέσματα βίντεο, μπορείτε να κατατάξετε για αυτόν τον όρο στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης Google.

Αυτό δεν ήταν κάτι πριν από μερικά χρόνια. Η Google δεν ενεργοποιούσε βίντεο στα αποτελέσματα αναζήτησης με συγκεκριμένους όρους. Η Google άρχισε να το κάνει αυτό τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια περίπου, και τώρα δίνει μεγαλύτερη προσοχή, ειδικά στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και στις λέξεις-κλειδιά υπηρεσιών.

Και στο Optimum7, έχουμε μεγάλο μερίδιο αγοράς από αυτό. Για παράδειγμα, εάν μεταβείτε στο Google και πραγματοποιήσετε αναζήτηση για BigCommerce Custom Design, θα παρατηρήσετε ότι έχουμε ορισμένα βίντεο που κατατάσσονται για αυτήν τη λέξη-κλειδί.

Αυτή είναι μια πολύ σημαντική λέξη-κλειδί για εμάς.

Αυτή είναι μια λέξη-κλειδί πολύ μεγάλου όγκου για οποιονδήποτε και κάθε δυνητικός πελάτης που προέρχεται από αυτήν τη λέξη-κλειδί αξίζει 20.000 $ έως 50.000 $. Και μερικές ώρες YouTube SEO ήταν το μόνο που μας χρειάστηκε για να κατατάξουμε το νούμερο ένα στα βίντεο, στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης για αυτόν τον όρο.

Τώρα το έχουμε κάνει ξανά και ξανά και ξανά. Για σχεδόν κάθε πιθανή μετάβαση ηλεκτρονικού εμπορίου που μπορείτε να σκεφτείτε μεταξύ δύο οποιωνδήποτε πλατφορμών, το 95% αυτών κατατάχθηκε στην πρώτη σελίδα.

Δεν χρειάζεται καν να κάνετε κλικ στην ενότητα „Βίντεο“. Εφόσον κάνετε κύλιση πέρα ​​από τις διαφημίσεις, μόλις ενεργοποιηθούν τα αποτελέσματα του βίντεο, είμαστε συνήθως νούμερο ένα ή νούμερο δύο. Σίγουρα θα μας δείτε στην πρώτη σελίδα ό,τι κι αν γίνει.

Αυτό είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σημαντικό για τις επιχειρήσεις B2B και τις επιχειρήσεις που βασίζονται σε υπηρεσίες B2B.

Ένα άλλο πράγμα είναι ότι εάν δεν υπάρχει βίντεο για αυτήν τη λέξη-κλειδί, δεν γνωρίζουμε εάν η Google πρόκειται να ενεργοποιήσει αυτό το αποτέλεσμα της πηγής ή όχι. Αλλά το κάναμε να ενεργοποιεί αποτελέσματα βίντεο. Πώς το κάναμε αυτό;

Με τη βελτιστοποίηση των βίντεο.

Επειδή οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Google κατέχει το YouTube. Και η Google αγαπά την Google. Η Google λατρεύει να κρατά άτομα, πελάτες και χρήστες στις δικές τους ιδιότητες. Οπότε φυσικά θα παρουσιάσουν το YouTube στα αποτελέσματα αναζήτησής τους.

Έτσι, εάν δουν ένα κομμάτι περιεχομένου βίντεο που είναι καλά βελτιστοποιημένο, που τους παρέχει όλες τις πληροφορίες, το βίντεό σας θα ενεργοποιήσει τα αποτελέσματα βίντεο. Εφόσον τους παρέχετε υπότιτλους, ετικέτες, έναν βελτιστοποιημένο τίτλο βίντεο, μια βελτιστοποιημένη περιγραφή, hashtags στο βίντεο και χρονικά πλαίσια στο βίντεο, μπορείτε να κάνετε την Google να ενεργοποιήσει αποτελέσματα βίντεο, απλώς βελτιστοποιώντας σωστά ένα βίντεο.

Η επιχειρηματική πλευρά του γιατί η Google αγαπά το YouTube

Ας εξηγήσουμε την επιχειρηματική πλευρά του γιατί η Google αγαπά το Youtube. Πιστεύετε ότι η βάση χρηστών της Google αυξάνεται;

Όχι. Το 97% των χρηστών εκεί έξω χρησιμοποιούν ήδη το Google. Ως κερδοσκοπικός οργανισμός, λοιπόν, πώς μπορεί η Google να βγάλει περισσότερα χρήματα και πώς μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα κέρδη;

Μπορούν να διοχετεύουν την επισκεψιμότητα των αποτελεσμάτων αναζήτησης σε άλλες ιδιοκτησίες όπου μπορούν να δημιουργήσουν περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις.

Γιατί πιστεύετε ότι η Google αγόρασε το YouTube;

Γιατί πιστεύετε ότι η Google εμφανίζει τα αποτελέσματα του YouTube στα αποτελέσματα αναζήτησης και προσπαθεί να τραβήξει τους χρήστες στο YouTube; Επειδή το 90% των εσόδων από διαφημίσεις που δημιουργεί η Google εξακολουθεί να προέρχεται από αναζητήσεις λέξεων-κλειδιών, αγορές Google και αποτελέσματα έξυπνων καμπανιών αγορών.

Η Google εργάζεται για τη μεγιστοποίηση των εσόδων από διαφημίσεις YouTube. Αυτός είναι ο λόγος που θα εμφανίζουν αυτά τα βίντεο του YouTube όλο και περισσότερο στα αποτελέσματα αναζήτησης, επειδή θέλουν να διοχετεύσουν αυτούς τους χρήστες στο YouTube.

Και όλοι ξέρουμε ότι μόλις μπείτε στο YouTube, δεν θα φύγετε ποτέ. Και όσο περισσότερο παρακολουθείτε, τόσο πιο πιθανό είναι να κάνετε κλικ σε μια διαφήμιση. Αυτός είναι ένας πολύ βασικός τύπος εάν κατανοείτε πώς λειτουργεί το διαδικτυακό μάρκετινγκ και εάν ακολουθείτε τις δηλώσεις P&L για την Google.

Πώς να ξεκινήσετε να κάνετε SEO στο Youtube

Ας υποθέσουμε ότι είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης. Δεν ξέρετε τίποτα για τη λήψη ενός βίντεο, πόσο μάλλον για τη βελτιστοποίησή του, δεν έχετε έναν τύπο βίντεο και δεν έχετε μια διαδικασία δημιουργίας βίντεο.

Πώς Ξεκινάτε;

Λοιπόν, αν δεν ξέρεις τίποτα, πρέπει να βρεις κάποιον που ξέρει κάτι. Για παράδειγμα, εργαζόμαστε με πολλούς πελάτες, όπως ας πάρουμε για παράδειγμα το Arlyn Scales. Πουλάνε βιομηχανικές ζυγαριές, ένα από τα πιο βαρετά προϊόντα που θα μπορούσες να φανταστείς.

Και φυσικά, δεν ξέρουν τίποτα για βίντεο. Είναι ένας από τους παλαιότερους πελάτες μας που είναι μαζί μας για λίγο. Τους προσεγγίσαμε με μια στρατηγική και είπαν, «Εντάξει, ας το κάνουμε. Γιατί όχι?“ Δεν ξέρουν τίποτα, έτσι απλά το βάζουν στα χέρια μας. Αυτό που κάναμε ήταν να συνεργαστούμε με έναν από τους ειδικούς μας στο SEO για να βρούμε λέξεις-κλειδιά που απλώς ενεργοποιούσαν ελαφρώς τα βίντεο στα αποτελέσματα αναζήτησης Google.

Επειδή οι βιομηχανικές δεξιότητες δεν είναι κάτι που εμφανίζεται στο YouTube ή ακόμα και ότι το YouTube έχει πολύ περιεχόμενο. Δεν είναι κάτι σέξι.

Ωστόσο, τα κλικ αξίζουν τον κόπο.

Επίσης, παρόλο που μπορεί να μην είναι ελκυστικό ή να μην είναι δημιουργικό, εξακολουθεί να είναι αρκετά ανταγωνιστικό στα αποτελέσματα αναζήτησης Google. Επομένως, εάν μπορείτε να αποκτήσετε απλώς ένα κομμάτι περιεχομένου στο YouTube που είναι καλά βελτιστοποιημένο και μπορεί να εισχωρήσει στην πρώτη σελίδα, τότε είστε ήδη ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές σας.

Ας μην αγνοήσουμε το γεγονός ότι οι περισσότερες βιομηχανικές επιχειρήσεις δεν κάνουν βίντεο. Επομένως, εάν είστε η πρώτη επωνυμία στον τομέα σας που άρχισε να κάνει αυτόν τον τύπο δημιουργικής στρατηγικής, είστε 10 βήματα μπροστά από τον ανταγωνισμό σας και αυτό είναι το αντικείμενο αυτής της στρατηγικής.

Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία βελτιστοποίησης για αυτό.

Το τελευταίο μέρος αυτού είναι όπου εξαπατούμε κάπως το σύστημα. Λαμβάνουμε τεχνητές προβολές μέσω των διαφημίσεων YouTube.

Παραπλανά ελαφρώς το σύστημα, παρόλο που στην πραγματικότητα δεν είναι επειδή τόσο η Google όσο και το YouTube γνωρίζουν ότι το κάνετε. Η Google είναι πολύ πιο πιθανό να προωθήσει βίντεο στα αποτελέσματα αναζήτησης που λαμβάνουν προβολές.

Ακόμα κι αν είναι μόνο μέσω διαφημίσεων, έχει εγκριθεί από την Google, είναι σαφώς περιεχόμενο σχετικό, καλό, εγκεκριμένο από την Google. Έτσι, ακόμα κι αν είναι απλώς η λήψη προβολών μέσω της πληρωμένης αναζήτησης, η οποία είναι μόνο στο YouTube, όχι στο Google, λαμβάνουμε προβολές, αρέσει στην Google και ωθούν την επισκεψιμότητα πιο εύκολα.

Θυμάστε το παράδειγμα που δώσαμε στην αρχή αυτού του άρθρου;

Πληκτρολογήστε BigCommerce Custom Design στο Google, τα αποτελέσματα αναζήτησης θα εμφανιστούν με το βίντεό μας. Θα δείτε το χρονοδιάγραμμα. Εάν κάνετε κλικ σε αυτό το βίντεο και μεταβείτε στο YouTube, δείτε πόσες προβολές έχει αυτό το βίντεο.

Πιστεύετε ότι αυτό το βίντεο είχε αυτές τις προβολές οργανικά; Οχι.

Δημιουργήσαμε μια διαφήμιση στο Google AdWords και βάλαμε περίπου $10 ή $20 πίσω από αυτήν για να προσελκύσουμε δεκάδες χιλιάδες προβολές. Τότε ήταν που η Google άρχισε να μας κατατάσσει στην πρώτη θέση για αυτό το βίντεο.

5 Θεμελιώδεις Συμβουλές SEO στο Youtube που πρέπει να αρχίσετε να κάνετε αμέσως τώρα

Εδώ είναι 5 πραγματικά βασικές και εύκολες πρακτικές SEO στο Youtube που μπορείτε να κάνετε (και πρέπει να αρχίσετε να κάνετε) το συντομότερο δυνατό.

1. Προσθέστε ετικέτα στο βίντεό σας με δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με το θέμα σας.

Οι ετικέτες YouTube είναι βασικές για τη βελτιστοποίηση των βίντεό σας και τη βοήθεια περισσότερων θεατών να τα βρίσκουν. Όχι μόνο ενημερώνουν τους θεατές για το βίντεο, αλλά επιτρέπουν επίσης στο YouTube να κατανοήσει το πλαίσιο και το περιεχόμενο του βίντεό σας, προκειμένου να το συσχετίσει με παρόμοια βίντεο που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διεύρυνση της απήχησής σας.

Όταν δημιουργείτε ετικέτες YouTube, επιλέξτε με σύνεση. επιλέξτε σχετικές ετικέτες αντί για εκείνες που πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να σας εξασφαλίσουν περισσότερες προβολές, επειδή η Google μπορεί να σας τιμωρήσει για κάτι τέτοιο ή, χειρότερα, να σας προτείνει λιγότερες προβολές του βίντεό σας. Επίσης, οδηγήστε με κοινές λέξεις-κλειδιά και λέξεις-κλειδιά με μεγάλη ουρά, όπως ερωτήσεις „πώς μπορώ“ που απαντούν σε ένα συγκεκριμένο θέμα, έτσι ώστε οι θεατές να μπορούν εύκολα να βρουν αυτό ακριβώς που αναζητούν.

2. Βελτιστοποιήστε την περιγραφή του βίντεό σας.

Όσον αφορά το YouTube SEO, είναι πάντα σημαντικό να ξεκινάτε με τα βασικά. Αυτό περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι οι περιγραφές των βίντεό σας στο YouTube είναι εντός του επίσημου ορίου χαρακτήρων των 1.000 χαρακτήρων.

Αν και είναι εντάξει να επιλέξετε μεγαλύτερη περιγραφή, να έχετε υπόψη σας ότι το YouTube εμφανίζει μόνο τις πρώτες δύο ή τρεις γραμμές εντός της εφαρμογής προτού ο θεατής πρέπει να κάνει κλικ στην „εμφάνιση περισσότερων“ για να δει την πλήρη περιγραφή. Ως εκ τούτου, είναι καλή ιδέα να φορτώσετε εκ των προτέρων την περιγραφή με τις πιο σημαντικές πληροφορίες σας, όπως CTA και βασικούς συνδέσμους.

Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε να προσθέσετε μια μεταγραφή για όσους πρέπει να παρακολουθήσουν χωρίς ήχο. έρευνα από το Backlinko δείχνει ότι αυτό μπορεί να έχει θετική επίδραση στο SEO. Ανεξάρτητα από την προσέγγιση που ακολουθείτε για το YouTube SEO, η ενημέρωση σχετικά με τις οδηγίες του 2021 είναι το κλειδί της επιτυχίας.

3. Μετονομάστε το αρχείο βίντεο με τη λέξη-κλειδί-στόχο σας.

Για να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενο βίντεο, ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο SEO για να προσδιορίσετε τη λέξη-κλειδί-στόχο στην οποία θέλετε να εστιάσετε. Πολλά δημοφιλή εργαλεία SEO του YouTube είναι διαθέσιμα για περιήγηση (μπορείτε να βρείτε συνδέσμους προς αυτά παρακάτω).

Αφού προσδιορίσετε τη λέξη-κλειδί σας, είναι σημαντικό να τη συμπεριλάβετε στο όνομα του αρχείου βίντεο πριν τη ανεβάσετε στο YouTube. Αυτό συμβαίνει επειδή το YouTube δεν μπορεί πραγματικά να „παρακολουθήσει“ το βίντεό σας για να προσδιορίσει τη συνάφειά του με τη λέξη-κλειδί-στόχο.

Επιπλέον, όπως θα δείξουν οι παρακάτω συμβουλές, υπάρχει μόνο περιορισμένος αριθμός ασφαλών θέσεων για να εισαγάγετε τη λέξη-κλειδί στη σελίδα προβολής του βίντεο μετά τη δημοσίευσή της. Ωστόσο, το YouTube μπορεί να διαβάσει το όνομα του αρχείου και τον συνοδευτικό κώδικα κατά τη μεταφόρτωση του βίντεο.

4. Προσθέστε ένα αρχείο SRT στη μεταφόρτωσή σας για υπότιτλους.

Η προσθήκη υπότιτλων στα βίντεό σας αποτελεί ουσιαστικό μέρος της βελτιστοποίησης του YouTube. Αυτό μπορεί να γίνει ανεβάζοντας ένα υποστηριζόμενο αρχείο κειμένου, όπως ένα αρχείο SRT. Όχι μόνο θα βοηθήσουν τους θεατές να κατανοήσουν καλύτερα τι λέτε στο βίντεο, αλλά θα ενισχύσουν επίσης την αναζήτησή του όταν πρόκειται να περιέχει σημαντικές λέξεις-κλειδιά.

Η προσθήκη υπότιτλων στα βίντεό σας είναι απλή, απλώς μεταβείτε στον διαχειριστή βίντεο και κάντε κλικ στο „Βίντεο“ στην περιοχή Διαχείριση βίντεο. Στη συνέχεια, επιλέξτε το βίντεο στο οποίο θέλετε να εργαστείτε από τη λίστα, πατήστε το αναπτυσσόμενο βέλος δίπλα στο κουμπί επεξεργασίας και επιλέξτε Υπότιτλοι/CC.

5. Όλα τα βίντεό σας θα πρέπει να έχουν προσαρμοσμένη μικρογραφία

Η δημιουργία προσαρμοσμένων μικρογραφιών για τα βίντεό σας στο YouTube είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την αφοσίωση και να τραβήξετε την προσοχή των θεατών. Αυτά τα γραφικά, που εμφανίζονται δίπλα στους τίτλους σας, αυξάνουν την πιθανότητα οι χρήστες να κάνουν παύση στο βίντεό σας και στη συνέχεια να κάνουν κλικ για να το παρακολουθήσουν.

Ο σχεδιασμός συναρπαστικών μικρογραφιών μπορεί να γίνει ευκολότερος με διάφορα διαδικτυακά εργαλεία. Ορισμένα σάς επιτρέπουν να εισάγετε εύκολα κείμενο, εικόνες και άλλα στοιχεία σχεδίασης, ενώ άλλα προσφέρουν προκατασκευασμένα πρότυπα ή στοκ φωτογραφίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Αφιερώνοντας μερικές στιγμές σχεδιάζοντας μια εντυπωσιακή μικρογραφία θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στην αύξηση των προβολών των βίντεό σας.

Το YouTube SEO είναι απαραίτητο για όλες τις επιχειρήσεις το 2023

Συμπερασματικά, το βίντεο SEO είναι μια ισχυρή διαδικασία που μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κατατάσσονται στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης Google. Βελτιστοποιώντας το περιεχόμενο βίντεο, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις αναξιοποίητες δυνατότητες του βίντεο SEO.

Η αυξανόμενη χρήση των αποτελεσμάτων βίντεο από την Google για ορισμένους όρους αναζήτησης, σε συνδυασμό με την ιδιοκτησία του YouTube, καθιστά πιο σημαντική από ποτέ τη βελτιστοποίηση του περιεχομένου βίντεο. Επιπλέον, η βελτιστοποίηση του περιεχομένου βίντεο μπορεί να σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε τα έσοδα από διαφημίσεις, καθώς η Google μεταφέρει τους χρήστες στο YouTube.

Αν είστε νέος στο μάρκετινγκ βίντεο, είναι σημαντικό να βρείτε κάποιον με εξειδίκευση στον τομέα που μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε και να βελτιστοποιήσετε αποτελεσματικό περιεχόμενο βίντεο. Για να συνεργαστείτε με ειδικούς του YouTube SEO και μάρκετινγκ βίντεο, επικοινωνήστε με την ομάδα μας σήμερα.

Schreibe einen Kommentar