3 σκληρές αλήθειες σχετικά με την αγορά οικοπέδου (και πώς να το αντιμετωπίσετε)

0
3 σκληρές αλήθειες σχετικά με την αγορά οικοπέδου (και πώς να το αντιμετωπίσετε)

Αποκάλυψη: Μερικές φορές κερδίζω προϊόντα ή προμήθειες από συνδέσμους συνεργατών ή συνεργασίες στο ιστολόγιό μου. Συνιστώ μόνο προϊόντα και υπηρεσίες που εμπιστεύομαι να σας εξυπηρετήσω. Μάθε περισσότερα.

Οι αγορές για αγροτική γη μπορεί να είναι δύσκολες. Ονειρεύεστε να φτιάξετε το τέλειο σπίτι σας από την αρχή. Αποθηκεύσατε σχέδια σπιτιών, διαρρύθμιση κήπου και πληροφορίες οικοπέδου στο Pinterest. Έχετε μεγάλα οράματα και μεγάλα όνειρα για το πώς θέλετε να είναι η ζωή σας.

Αλλά καθώς ψάχνετε και αναζητάτε το τέλειο ακίνητό σας, συνεχίζετε να βρίσκεστε άδειος. Ή υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα με τα δέματα που μπορείτε πραγματικά να αντέξετε οικονομικά.

Απογοητεύεσαι και αποθαρρύνεσαι.

το καταλαβαίνω. Γιατί αυτό ήμασταν και εμείς.

Θέλετε να αγοράσετε γη και να χτίσετε το σπίτι των ονείρων σας.  Ψάχνεις στο MLS για αγροτεμάχια που ταιριάζουν στις ανάγκες της οικογένειάς σου, αλλά συνεχίζεις να βγαίνεις άδεια.  Ή η γη που θα βρεις δεν έχει αυτό που θέλεις.  Αγοράσαμε 16 στρέμματα και φτιάξαμε ένα σπίτι από την αρχή.  Αυτές είναι οι τρεις σκληρές αλήθειες που μάθαμε σχετικά με τη διαδικασία αγοράς οικοπέδου και τι μπορείτε να κάνετε για αυτήν.  #homesteading #buyingland #howtobuyland

Μας πήρε μήνες αναζήτησης και πολλούς ακόμη μήνες διαπραγματεύσεων για να αγοράσουμε πραγματικά τη γη μας. Και ακόμα και τότε, δεν είναι «τέλειο».

Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε καθώς ψωνίζετε.

1. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως το «τέλειο» κομμάτι γης.

ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ στο δικό μας σελίδα στο Facebook είπε το ίδιο πράγμα όταν ρώτησα ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για την εύρεση γης. Σε πολλά μέρη τα αγροτεμάχια γίνονται όλο και πιο σπάνια και ως εκ τούτου έρχονται σε ένα premium.

Πολλές μεγαλύτερες εκτάσεις πωλούνται συχνά για την κατασκευή υποδιαιρέσεων. Και όταν βρίσκετε κάτι στο εύρος τιμών σας; Συχνά, είναι πολύ μακριά από το σημείο όπου θα μπορούσατε να εργαστείτε, ή είναι όλα σε μια απότομη δασώδη πλαγιά ή είναι ακριβώς δίπλα σε μια χωματερή.

Ναι. Βρήκαμε πολλά από αυτά.

Έτσι, ενώ πιθανότατα έχετε ένα λίστα με πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε στο τέλειο δέμα σας (σίγουρα δείτε τη λίστα μας εδώ) πρέπει να αποδεχτείτε ότι είναι πιθανό να μην έχετε κάθε μικρό πράγμα που θέλετε στο ακίνητο που αγοράζετε.

2. Η πληρωμή για τη γη σας μπορεί να είναι δύσκολη.

Μπορεί να έχετε ήδη σκεφτεί λίγο αυτό, αλλά είναι εύκολο να ξεκινήσετε την περιήγηση στις τοπικές λίστες ακινήτων σας για γη χωρίς να έχετε πραγματική ιδέα για το τι πραγματικά μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

Πληρώνοντας μετρητά

Αν σκοπεύετε να πληρώστε για τη γη σας με μετρητάμπορεί να είστε σε θέση να τα καταφέρετε μέσω των διαπραγματεύσεων αγοράς σε καλύτερη κατάσταση από κάποιον που χρηματοδοτεί μέσω ενός δανειστή, αλλά από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να έχετε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΥΓΟ ΦΩΛΙΑΣ των χρημάτων που εξοικονομήθηκαν.

Δες, δεν θα είσαι απλά αγορά της γης – αυτή είναι μόνο η αρχή. Αφού αποκτήσετε τη γη σας, θα ξεκινήσετε τη σκληρή δουλειά προετοιμάζοντάς το και μετά στην πραγματικότητα χτίζοντας κάτι πάνω του. Ίσως αυτό είναι το σπίτι σας, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι ένας αχυρώνας, ένα εργαστήριο, ένα στούντιο, υπόστεγα ή ακόμα και ένα μικροσκοπικό σπίτι.

Το να καθαρίσετε τη γη σας και να προετοιμαστείτε για την οικοδόμηση, ακόμα κι αν κάνετε τη δουλειά μόνοι σας, σχεδόν σίγουρα θα σας κοστίσει χρήματα με κάποια μορφή. Κάντε αυτό το αυγό φωλιάς τουλάχιστον διπλάσιο από αυτό που νομίζετε ότι χρειάζεται.

Χρηματοδότηση

Η εύρεση ενός δανειστή για να σας δώσει ένα δάνειο για ακατέργαστη γη μπορεί να είναι δύσκολη. Πολλές τράπεζες ή πιστωτικές ενώσεις δεν θα δανείσουν δέματα άνω των 2-5 στρεμμάτων, επειδή δεν υπάρχει τίποτα που να χρησιμοποιείται ως εγγύηση. Εάν αθετήσετε το δάνειό σας, τότε η τράπεζα μένει με ένα άδειο οικόπεδο.

Υπάρχουν μερικές λύσεις στη διάθεσή σας.

Αγροτικές πιστώσεις και αγροτικοί δανειστές

Το πρώτο και πιθανώς λιγότερο επικίνδυνο είναι να βρείτε δανειστές αγροτικών/αγροτικών πιστώσεων στην περιοχή σας. Χρησιμοποιήσαμε το Farm Credit Mid-America αφού εξυπηρετούν την περιοχή μας και όχι, δεν έχουμε φάρμα.

Μπορείτε να βρείτε δανειστές Farm Credit για την περιοχή σας εδώ.

Η λήψη υποθήκης για τη γη σας έχει τις δικές της παγίδες, κυρίως ότι συχνά απαιτούν υψηλότερο πιστωτικό σκορ και πολύ μεγαλύτερη προκαταβολή (συνήθως οπουδήποτε από 20-50%).

Δάνεια USDA

Η επόμενη επιλογή είναι να ακολουθήσετε α Δάνειο ιστότοπου USDA. Οι εισοδηματικές απαιτήσεις και τα έγγραφα είναι αυστηρά. Επίσης, η ταχύτητα με την οποία καλείστε να χτίσετε το σπίτι σας (εντός 180 ημερών) μπορεί να είναι απαγορευτική για εσάς. ΑΛΛΑ αν πληροίτε τις προϋποθέσεις, ίσως είναι μια από τις καλύτερες επιλογές σας. Μπορείτε να πάρετε πληροφορίες εδώ και εδώ.

Συμβάσεις γης/μισθώσεις γης (Χρηματοδότηση πωλητή)

Η τελευταία και πιο επικίνδυνη επιλογή είναι να επιδιώξετε α μίσθωση γης ή σύμβαση γης. Αυτοί είναι τύποι χρηματοδότησης από πωλητές που είναι επωφελείς για άτομα που δεν μπορούν να ακολουθήσουν την παραδοσιακή χρηματοδότηση. ΑΛΛΑ υπάρχουν τεράστιοι κίνδυνοι εάν αυτές οι συμβάσεις δεν γίνουν προσεκτικά. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτούς τους τύπους χρηματοδότησης πωλητών εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Πώς να χρηματοδοτήσετε το σπίτι σας (ακόμα και αν είστε ακατάστατος)

Η εύρεση ενός ακινήτου με νερό είναι μόνο ένα από τα πολλά βασικά σημεία που θα θελήσετε να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε τη γη σας.  Διαβάστε περισσότερα για να μάθετε ποιες είναι οι άλλες.

3. Θα πάρει ΠΟΛΥ περισσότερο χρόνο από όσο νομίζετε.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε εξαντλήσει τη χρηματοδότησή σας, βρίσκετε το τέλειο οικόπεδο και είστε έτοιμοι να αγοράσετε.

Η διαδικασία αγοράς της γης θα πάρει αυτό που μοιάζει για πάντα. Πρώτα, πρέπει να κάνετε την προσφορά σας και ο πωλητής πρέπει να την ελέγξει. Τότε μπορεί να υπάρχουν μερικά σημεία κολλήματος που πρέπει να χειριστείτε για να μπορέσετε να συνεχίσετε.

Για παράδειγμα, συναντήσαμε ένα θέμα δικαιωμάτων ορυκτών από τότε που ένας προηγούμενος ιδιοκτήτης πούλησε τα δικαιώματα. Αυτό το ζήτημα χρειάστηκε εβδομάδες για να επιλυθεί και περιλάμβανε επικοινωνία μεταξύ του πωλητή, του δανειστή, του κτηματομεσίτη μας και των δικηγόρων για τα δικαιώματα γης.

Καταφέραμε να το επιλύσουμε πριν από τη λήξη της ημερομηνίας του συμβολαίου, αλλά ήταν κόλαση να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και σχεδόν χάσαμε το δέμα στη διαδικασία.

Και ακόμη και όταν έχετε επιλύσει οποιαδήποτε εκκρεμή ζητήματα, είστε κινείται με ταχύτητα γραφειοκρατίας.

Ο χρόνος που χρειάζεται για να συγκεντρώσετε όλα τα οικονομικά σας έγγραφα (και θα απαιτήσουν αρκετά, από προηγούμενες φορολογικές δηλώσεις έως αποδείξεις πληρωμής έως αντίγραφα τραπεζικών λογαριασμών και άλλα), επεξεργαστείτε τα πάντα, συγκεντρώστε έγγραφα τίτλου, έγγραφα φόρου ακίνητης περιουσίας, πλήρεις έρευνες, δοκιμές perc εδάφουςκαι πολλά άλλα, μπορεί να περάσουν εβδομάδες έως μήνες από την αρχική σας προσφορά και το κλείσιμο.

Πώς λοιπόν πλοηγείστε με επιτυχία σε μια αγορά γης;

Κάθε αγοραστής είναι τόσο μοναδικός. Το είδος της γης που θέλετε, η οικονομική σας κατάσταση και οι επιλογές αγοράς που έχετε στη διάθεσή σας καθιστούν το μονοπάτι σας για να αγοράσετε μοναδικά. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές εύκολες συμβουλές για να ξεκινήσετε:

1. Ζητήστε επαγγελματική συμβουλή.

Ξέρω ότι μπορεί να σκέφτεστε ότι δεν χρειάζεστε έναν αντιπρόσωπο εάν είστε ο αγοραστής, αλλά όταν πρόκειται για αγορές γης, υπάρχουν πάρα πολλά πιθανά ζητήματα για να ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια επαγγελματία.

Εκτός κι αν ο ίδιος γνωρίζεις καλά το περιουσιακό δίκαιο και τις συναλλαγές ακινήτων, κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και επιστρατεύστε έναν αξιόπιστο κτηματομεσίτη για να σας βοηθήσει να κάνετε την αγορά.

Μην φοβάστε να συμβουλευτείτε νομικοί και οικονομικοί επαγγελματίες στην πορεία όσο χρειάζεται.

2. Γνωρίστε τον προϋπολογισμό σας μέσα και έξω.

Κάναμε πολλούς «υποθετικούς προϋπολογισμούς» όταν ψάχναμε για γη. Κάθε φορά που βρίσκαμε ένα δέμα που μας άρεσε, χρησιμοποιούσαμε έναν υπολογιστή υποθήκης για να υπολογίσουμε πόσο μπορεί να είναι η μηνιαία πληρωμή.

Ή εάν η τιμή ήταν αρκετά χαμηλή, υπολογίσαμε πόσους μήνες μπορεί να μας πάρει για να εξοικονομήσουμε την τιμή αγοράς. Στη συνέχεια θα συνδέσαμε αυτόν τον αριθμό σε ένα υποθετικός «μελλοντικός προϋπολογισμός» για το πώς θα μπορούσε να είναι η κατάσταση των χρημάτων μας αν αγοράζαμε το συγκεκριμένο ακίνητο.

3. Διαχειριστείτε τις προσδοκίες.

Όπως είπα στην αρχή, θα είναι σχεδόν αδύνατο να αποκτήσετε κάθε μικρό πράγμα που θέλετε σε ένα κομμάτι ιδιοκτησίας. ΑΛΛΑ αν κοιτάξετε προσεκτικά και κάνετε συμβιβασμούς, μπορεί να διαπιστώσετε ότι υπάρχουν τρόπους για να αποκτήσετε αυτό που θέλετε στο μέλλον. Για παράδειγμα, το ακίνητό μας δεν έχει πηγή νερού κοντά στο σπίτι.

Λύση: θα μπορούσαμε ενδεχομένως να σκάψουμε μια λίμνη κάποια στιγμή.

Πρόβλημα: το ακίνητό σας μπορεί να μην έχει ανοιχτή νότια έκθεση για καλή τοποθέτηση ηλιακού πάνελ. Λύση: ίσως υπάρχουν κάποια δέντρα που θα μπορούσατε να καθαρίσετε για να το ανοίξετε λίγο ή να συμβιβαστείτε με πάνελ στην ανατολική και τη δυτική πλευρά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε τον χώρο που ονειρεύεστε, εάν μπορείτε να αφήσετε τις άκαμπτες προσδοκίες και να αγκαλιάσετε τις δυνατότητες.

Ενδιαφέρεστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την αγορά γης σας;

Τότε μπορεί να σας ενδιαφέρει να ανατρέξετε στον περιεκτικό μας οδηγό που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει σε όλη τη διαδικασία αγοράς.

Λέγεται «Οδηγός αγοραστών οικοπέδου» και το ερεύνησα και το έγραψα ειδικά για σένα. Τσέκαρέ το!

The Homestead Land Buyer's Guidebook

Δεν είναι ακόμα έτοιμο; Ξεκινήστε με τη ΔΩΡΕΑΝ έκδοση!

Εγγραφείτε παρακάτω για να αποκτήσετε πρόσβαση στον ΔΩΡΕΑΝ οδηγό αγοραστή γης PDF που θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε τη μελλοντική σας αγορά γης. Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε όλους τους άλλους δωρεάν οδηγούς PDF στη Βιβλιοθήκη πόρων μόνο για μέλη!

Στο μεταξύ, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις άλλες αναρτήσεις σχετικά με την αγορά γης:

Αγορά γης: 5 κρίσιμα πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν αγοράσετε

6 οικονομικές συμβουλές για την αγορά γης για το σπίτι σας

Πώς να αντέξετε οικονομικά το σπίτι σας (ακόμα κι αν είστε άχρηστοι)

Αγορά γης: Dead Simple Advice (από έναν από τους αναγνώστες μας) για να χτίσετε τη ζωή που θέλετε

Αγοράσαμε 16 στρέμματα ακατέργαστης γης και χτίσαμε ένα σπίτι από κορδόνι εκτός πλέγματος από την αρχή! Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό εδώ.

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ακολουθήστε μας Facebook, Ίνσταγκραμκαι Pinterest για περισσότερη έμπνευση που δεν φτάνει απαραίτητα στο ιστολόγιο. Ευχαριστώ για την ανάγνωση!

Schreibe einen Kommentar