13 τρόποι για να δείξετε στα μέλη του Συλλόγου ότι νοιάζεστε

0
13 τρόποι για να δείξετε στα μέλη του Συλλόγου ότι νοιάζεστε

„Κανείς δεν νοιάζεται πόσα ξέρεις μέχρι να μάθει πόσο σε νοιάζει.“

– Θεόδωρος Ρούσβελτ.

Οι σύλλογοι και τα μέλη τους πρέπει να δείξουν αφοσίωση με επίκεντρο τη γνήσια φροντίδα. Προσφέρουν στα μέλη την αίσθηση ότι ανήκουν, μια πλατφόρμα δικτύωσης και έναν πλούτο πόρων και γνώσεων. Αλλά πώς διασφαλίζετε ότι τα μέλη σας αισθάνονται ότι εκτιμούν και εκτιμούν; Ακολουθούν ορισμένες στρατηγικές που θα σας δείξουν ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά για τα μέλη του συλλόγου σας:

1. Τακτική επικοινωνία:

Είτε μέσω ενημερωτικών δελτίων, email ή ενημερώσεων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η τακτική επικοινωνία βοηθά τα μέλη να αισθάνονται συνδεδεμένα. Μην στέλνετε απλώς διαφημιστικό περιεχόμενο. Μοιραστείτε επίσης ιστορίες επιτυχίας, προβολείς μελών και ενημερώσεις σχετικά με τον κλάδο.

2. Αναζητήστε σχόλια:

Ζητάτε τακτικά σχόλια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο σύλλογός σας εξυπηρετεί τα μέλη του. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω ερευνών, φορμών σχολίων ή περιστασιακών συνομιλιών. Όταν τα μέλη αισθάνονται ότι έχουν φωνή, είναι πιο πιθανό να αισθάνονται συνδεδεμένα και εκτιμημένα.

3. Προσφέρετε ποιοτική εκπαίδευση και πόρους:

Πολλά μέλη εντάσσονται σε συλλόγους για επαγγελματική ανάπτυξη. Προσφέρετε διαδικτυακά σεμινάρια, μαθήματα, εργαστήρια και άλλους πόρους που τους βοηθούν να αναπτυχθούν στους αντίστοιχους τομείς τους.

4. Ευκαιρίες δικτύωσης:

Διοργανώστε τακτικά συμβάντα – τόσο διαδικτυακά όσο και εκτός σύνδεσης – όπου τα μέλη μπορούν να δικτυωθούν μεταξύ τους. Αυτές οι εκδηλώσεις προσφέρουν επαγγελματικά οφέλη και συμβάλλουν στη δημιουργία μιας αίσθησης κοινότητας.

5. Αναγνωρίστε και γιορτάστε τα επιτεύγματα:

Αναγνωρίστε τα μέλη για τα επιτεύγματά τους, είτε αποτελούν ορόσημο στην καριέρα τους, σημαντική συνεισφορά στον σύλλογο ή ακόμα και προσωπικά επιτεύγματα.

6. Παρέχετε ένα αυτί που ακούει:

Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται κάποιος είναι να ακουστεί. Βεβαιωθείτε ότι ο σύλλογός σας έχει μια πολιτική ανοιχτών θυρών, όπου τα μέλη μπορούν να συζητούν ανησυχίες, να μοιράζονται ιδέες ή να αναζητούν καθοδήγηση.

7. Διατηρήστε το κόστος συνδρομής σε λογικό επίπεδο:

Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται προφανές, αξίζει να σημειωθεί. Οι υψηλές συνδρομές μπορούν να αποτρέψουν πιθανά μέλη και ακόμη και να αποξενώσουν τα υπάρχοντα. Να διασφαλίζετε πάντα ότι τα οφέλη της ιδιότητας μέλους δικαιολογούν το κόστος.

8. Προσωπική πινελιά:

Στείλτε κάρτες γενεθλίων ή εορτών ή περιστασιακά ένα μήνυμα «σκέφτομαι εσάς». Αυτές οι μικρές χειρονομίες μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στο να δείξουν στα μέλη ότι δεν είναι απλώς ένας άλλος αριθμός.

9. Δημιουργία προγραμμάτων καθοδήγησης:

Συνδυάστε νεότερα μέλη με έμπειρους επαγγελματίες σε μια σχέση μέντορα-καθοδηγητή. Αυτό βοηθά τους νεοφερμένους να προσαρμοστούν και παρέχει μια πλατφόρμα για τα έμπειρα μέλη να ανταποδώσουν.

10. Ποικιλόμορφος και περιεκτικός προγραμματισμός:

Βεβαιωθείτε ότι ο προγραμματισμός σας καλύπτει τις διαφορετικές ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μελών σας. Ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς καλλιεργεί την αίσθηση του ανήκειν και της εκτίμησης.

11. Ευκαιρίες Εθελοντισμού:

Επιτρέψτε στα μέλη να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του συλλόγου. Είτε σχεδιάζετε εκδηλώσεις, είτε συμμετέχετε σε επιτροπές είτε αναλαμβάνετε ηγετικούς ρόλους, η συμμετοχή μπορεί να ενσταλάξει μια βαθύτερη σύνδεση και δέσμευση με την ένωση.

12. Να είστε διαφανείς:

Να είστε πάντα ανοιχτοί σχετικά με το πού πηγαίνουν τα κεφάλαια του συλλόγου και τους στόχους του για το μέλλον. Η διαφάνεια ενισχύει την εμπιστοσύνη και δείχνει στα μέλη ότι αποτελούν μέρος μιας έντιμης κοινότητας.

13. Ικανότητα προσαρμογής:

Ο κόσμος αλλάζει, όπως και οι ανάγκες των μελών σας. Να είστε πάντα πρόθυμοι να προσαρμόζεστε και να εξελίσσεστε για να τους εξυπηρετείτε καλύτερα.

Το να δείξετε ότι νοιάζεστε για τα μέλη του συλλόγου σας απαιτεί ανοιχτή επικοινωνία, ευκαιρίες για ανάπτυξη και συμμετοχή και προσωπικές πινελιές που κάνουν τα μέλη να αισθάνονται μοναδικά και εκτιμημένα. Θα μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις στρατηγικές και θα διατηρήσετε μέλη και θα δημιουργήσετε μια ακμάζουσα, αφοσιωμένη κοινότητα.

Schreibe einen Kommentar