10 φυσικά, οργανικά βήματα για τον έλεγχο των παρασίτων και των ασθενειών του κήπου

0
10 φυσικά, οργανικά βήματα για τον έλεγχο των παρασίτων και των ασθενειών του κήπου

Το σκαθάρι είναι ένα ευεργετικό έντομο που θα φάει μερικά έντομα παράσιτα.
Το σκαθάρι είναι ένα ευεργετικό έντομο που θα φάει μερικά έντομα παράσιτα.

Υπάρχουν φυσικοί, οργανικοί τρόποι αντιμετώπισης προβλημάτων παρασίτων και ασθενειών στον κήπο. Πολλοί από αυτούς τους τρόπους έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικοί για εκατοντάδες και ακόμη και χιλιάδες χρόνια.

Σήμερα αυτές οι τεχνικές ονομάζονται συχνά ολοκληρωμένη διαχείριση παρασίτων (IPM) ή οργανική διαχείριση παρασίτων (OPM).

Θεμελιώδης σημασία για το IPM ή το OPM είναι η στενή παρατήρηση – που σημαίνει να μπαίνεις συχνά στον κήπο. Αν αναγνωρίσετε από νωρίς ότι ένα φυτό έχει στρες, θα σας επιτρέψει να κάνετε ένα ή περισσότερα βήματα για να κρατήσετε υπό έλεγχο παράσιτα και ασθένειες.

Οι περισσότεροι κηπουροί φυσικών ή βιολογικών μεθόδων είναι πρόθυμοι να ανεχθούν κάποιο επίπεδο ζημιάς από παράσιτα ή ασθένειες, προκειμένου να αποφύγουν τη χρήση πιο τοξικών συνθετικών ελέγχων. Η αντιστάθμιση είναι ένας πιο υγιεινός κήπος και ένα πιο υγιές συνολικό περιβάλλον

Δέκα τεχνικές για την επιβράδυνση και ακόμη και την αναχαίτιση παρασίτων και ασθενειών του κήπου χωρίς τη χρήση συνθετικών, μη οργανικών ελέγχων παρασίτων και ασθενειών:

1. Επιλέξτε την καλύτερη τοποθεσία και έδαφος για τα φυτά που καλλιεργείτε. Αυτό θα μειώσει το άγχος των φυτών και την ευαισθησία σε ασθένειες και παράσιτα. Ο πολύς ή πολύ λίγος ήλιος, το νερό, η σκιά και τα λιπάσματα μπορούν να στρεσάρουν τα φυτά. Χρησιμοποιήστε παλαιωμένο κομπόστ για να παραδώσετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά των φυτών με φυσικό τρόπο. Επίσης, το πλούσιο σε κομπόστ έδαφος στραγγίζει καλά ενώ συγκρατεί την υγρασία του εδάφους. Εφαρμόστε ένα στρώμα παλαιωμένου κομπόστ 2 ιντσών στον κήπο σας δύο φορές το χρόνο.

2. Επιλέξτε ανθεκτικά είδη φυτών ή ποικιλίες. Ελέγξτε τα πακέτα σπόρων και τις ετικέτες των φυτών για παράσιτα και ασθένειες και αντοχή. Οι κατάλογοι και οι ιστότοποι καλλιεργητών σπόρων θα αναφέρουν επίσης την αντοχή σε παράσιτα και ασθένειες. Στον κήπο ανακατέψτε τις οικογένειες φυτών για να δημιουργήσετε ποικιλομορφία. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή της ταχείας εξάπλωσης παρασίτων ή ασθενειών που προσβάλλουν συγκεκριμένες ομάδες φυτών. Κρατήστε ένα σημειωματάριο κήπου. Σημειώστε προβλήματα και επιτυχίες για μελλοντική αναφορά.

3. Κλαδέψτε ή τσιμπήστε για να αφαιρέσετε κατεστραμμένα και άρρωστα φύλλα και κλαδιά. Το κλάδεμα θα αυξήσει επίσης την κυκλοφορία φωτός και αέρα στον κήπο. Αφαιρέστε αμέσως τα νεκρά και άρρωστα φυτά από τον κήπο.

4. Παγιδεύστε τα έντομα με δέλεαρ—τόσο οπτικά όσο και οσφρητικά. Για παράδειγμα, οι κίτρινες κολλώδεις σανίδες θα ελέγχουν τα σκαθάρια αγγουριού, τις λευκές μύγες, τα σκουλήκια του λάχανου και τους θρίπες. η μαγιά σε ρηχά τηγάνια γεμάτα με μπύρα θα προσελκύσει σαλιγκάρια και γυμνοσάλιαγκες. Η τυλιγμένη, υγρή εφημερίδα θα προσελκύσει τα αυτιά.

5. Διατηρήστε τον κήπο καθαρό από φυτικά υπολείμματα. Τα έντομα παράσιτα συχνά κρύβονται ή καταφύγουν σε πεσμένα ή νεκρά φύλλα. Γυρίστε το έδαφος το φθινόπωρο ή μεταξύ των φυτεύσεων για να εκτεθούν τα παράσιτα στα στοιχεία.

6. Μαζέψτε τα έντομα από τα φυτά. Χειρολαβή γυμνοσάλιαγκες, σαλιγκάρια, κάμπιες, μεγάλα ενήλικα έντομα, μάζες αυγών. ρίξτε αυτά τα παράσιτα σε σαπουνόνερο. Ανακινήστε πολύ μικρά έντομα από φύλλα φυτών σε ένα κομμάτι χαρτί και πετάξτε τα.

7. Χρησιμοποιήστε φραγμούς παρασίτων, όπως αιωρούμενα καλύμματα σειρών ή κολλώδεις ταινίες ή χάλκινες λωρίδες για να αποκλείσετε τα παράσιτα από τα φυτά και τα παρτέρια φύτευσης. Ένα «κολάρο» ή ένας δακτύλιος από χαρτί πίσσας ή χαρτόνι που ωθείται στο χώμα γύρω από ένα φυτό θα αποτρέψει τους κομμένους σκώληκες και τους γυμνοσάλιαγκες.

8. Ενθαρρύνετε τα ωφέλιμα έντομα να εγκατασταθούν στον κήπο. Απελευθερώστε γυναικεία σκαθάρια, κορδόνια, σκαθάρια στρατιωτών με κλωστές, μαντίς ή σφήκες τριχογράμματος για να βοηθήσετε στον έλεγχο των παρασίτων. Καλλιεργήστε φυτά που θα παρέχουν νέκταρ και γύρη για ωφέλιμα έντομα. πολλά ωφέλιμα έντομα προσελκύονται από τα βότανα άνηθο, κύμινο, μάραθο, δυόσμο και βάλσαμο λεμονιού.

9. Τα βακτήρια, οι μύκητες ή οι ιοί – μολυσματικοί μικροοργανισμοί – μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τραυματίσουν ή να σκοτώσουν ορισμένα έντομα του κήπου. Το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο μικροβιακό εντομοκτόνο είναι το Bacillus thuringiensis (Bt) ένα είδος βακτηρίων που παράγει μια τοξίνη δηλητηριώδη για πολλά κοινά έντομα παράσιτα. Ελέγξτε με ένα τοπικό φυτώριο ή κέντρο κήπου για μικροβιακά εντομοκτόνα.

10. Τα περισσότερα έντομα μπορούν να καταπολεμηθούν με σχετικά μη τοξικούς ψεκασμούς. Ένας δυνατός ψεκασμός νερού από τον εύκαμπτο σωλήνα κήπου είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να απομακρύνετε τα παράσιτα. Τα εντομοκτόνα σαπούνια, τα κηπευτικά έλαια και τα εντομοκτόνα που παρασκευάζονται από εκχυλίσματα φυτών όπως το neem, το pyrethrum ή η sabadilla είναι φυσικές εναλλακτικές στα συνθετικά φυτοφάρμακα.

Schreibe einen Kommentar