10 τρόποι χρήσης του φυλλαδίου για εξατομικευμένη μάθηση βάσει έργου

1
10 τρόποι χρήσης του φυλλαδίου για εξατομικευμένη μάθηση βάσει έργου

Εκταση μπορεί να προσελκύσει τους μαθητές και να τους ενθουσιάσει με τη μάθηση. Κάθε μαθητής χρειάζεται έναν λόγο για να έρθει στο σχολείο και το Tract θα σας βοηθήσει να το κάνετε αυτό. Το Tract είναι μια εξατομικευμένη πλατφόρμα μάθησης βάσει έργου (PBL) με πλούσια, εξατομικευμένα έργα για μαθητές, τα οποία μπορούν να παρακολουθούνται και να διαχειρίζονται από έναν κεντρικό πίνακα εργαλείων καθηγητών. Αυτή η ανάρτηση ιστολογίου θα μοιραστεί δέκα τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Tract για να δημιουργήσετε εξατομικευμένη μάθηση βασισμένη σε έργα στην τάξη σας.

tract για εξατομικευμένη pbl

Εκταση χορηγός αυτής της ανάρτησης ιστολογίου. Όλες οι γνώμες είναι δική μου. Οι δάσκαλοι μπορούν να ζητήσουν δωρεάν πρόσβαση στο Tract στο teach.tract.app με τον κωδικό πρόσβασης: COOLCATTEACHER

1. Βοηθήστε τους μαθητές να επιλέξουν τη δική τους διαδρομή μάθησης

Μέρος της πρόκλησης με τη μάθηση βάσει έργου είναι η εύρεση των ενδιαφερόντων των μαθητών. Όταν κάνουμε έργα στην τάξη μου, αφιερώνω σημαντικό χρόνο βοηθώντας τους μαθητές να καταλάβουν μια οπτική γωνία που ταιριάζει στα πάθη τους. Το Tract το κάνει απλό καθώς οι μαθητές εξερευνούν θέματα που είναι ενδιαφέροντα και γεμάτα θέματα ποπ κουλτούρας.

Οι μαθητές μπορούν να εκτελέσουν ένα δροσερό έργο στο Minecraft (ενώ μαθαίνουν πιθανότητες), να μάθουν για την ποιότητα του νερού με έναν ηγέτη μαθητή από το Flint του Μίσιγκαν ή να μάθουν να προγραμματίζουν τον υπολογιστή τους και πολλές άλλες επιλογές.

Tract εξατομικευμένο πρόγραμμα εκμάθησης pbl

Μέσα Εκταση, οι μαθητές δημιουργούν μια προσωπική διαδρομή μάθησης με ουσιαστικά έργα για να διαλέξουν. Κάθε έργο έχει πόρους και πληροφορίες χτισμένες γύρω από αυτό για να βοηθήσει τους μαθητές να δημιουργήσουν έργα που θα τους αρέσουν.

2. Ενσωματώστε τα ενδιαφέροντα των μαθητών

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι που έχω βρει για να εμπλέκω τους μαθητές στη μάθηση και να τους δίνω έναν λόγο να έρχονται στο σχολείο κάθε μέρα:

  1. Βρείτε μια εργασία που τους αρέσει (σχέδιο, ζωγραφική, δημιουργία βίντεο)
  2. Συσχετίζονται με ένα θέμα ή χόμπι που τους αρέσει (ποπ κουλτούρα, βιντεοπαιχνίδι ή χόμπι)

Το Tract σας βοηθά να κάνετε και τα δύο. Για παράδειγμα, αν σε έναν μαθητή αρέσει να ζωγραφίζει και του αρέσει το Star Wars, μπορεί να ζωγραφίσει το Baby Yoda.

Τα έργα του Star Wars σχεδιάζουν το μωρό Yoda Tract

Χρησιμοποιήστε την ποπ κουλτούρα για να εμπλέξετε τους μαθητές στη μάθηση και τη δημιουργία μέσα στο Tract. Σε αυτό το παράδειγμα, ένας μαθητής που του αρέσει το Star Wars μπορεί να ζωγραφίσει το Baby Yoda.

Σε ένα άλλο παράδειγμα κατάλληλο για ορισμένους μαθητές και σχολεία, οι μαθητές θα μπορούσαν να προγραμματίσουν έναν προσομοιωτή καπέλων ταξινόμησης όπως αυτός που χρησιμοποιείται στο Χάρι Πότερ.

Προσομοιωτής ταξινόμησης καπέλων Χάρι Πότερ

Σε αυτό το παράδειγμα, ένας μαθητής που του αρέσει ο Χάρι Πότερ μαθαίνει πώς να προγραμματίζει έναν προσομοιωτή καπέλων ταξινόμησης. Κάθε πηγή και οδηγία είναι διαθέσιμη στο Tract για να καθοδηγήσει έναν μαθητή σε αυτήν την μαθησιακή περιπέτεια. Οι δάσκαλοι μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές να δημιουργήσουν μια μαθησιακή διαδρομή συνεπή με τα πρότυπα και τους στόχους του σχολείου.

Κάθε έργο ελέγχεται ως προς την ποιότητα και την καταλληλότητα σε επίπεδο ηλικίας (ηλικίας 8+.) Μπορεί ακόμη και να βρείτε κάποια έργα που έχουν δημιουργηθεί από άλλους μαθητές. Το περιεχόμενο που δημιουργείται από μαθητές διατηρεί το περιβάλλον πλούσιο, ελκυστικό και σχετικό για τους μαθητές.

Το Tract έχει πολλές επιλογές έργων για να επιλέξουν οι μαθητές.

Κάθε έργο Tract ελέγχεται για ποιότητα και καταλληλότητα ηλικίας 8+ για μαθητές. Τόσες πολλές επιλογές!

3. Συνδέστε τους μαθητές

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι σύνδεσης των μαθητών στο Tract:

  • Μοιράζοντας την εργασία σε έργα
  • Συμμετέχοντας σε «λέσχες» γύρω από κοινά θέματα

Καθώς οι μαθητές ολοκληρώνουν έργα, μοιράζονται τα τεχνουργήματά τους στο Tract. Μπορούν να δουν και να σχολιάσουν ο ένας τη δουλειά του άλλου και να συζητήσουν αυτά που μαθαίνουν. Συζητήσεις και μάθηση γίνονται εκεί.

Δεύτερον, οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν σε συλλόγους γύρω από θέματα που τους ενδιαφέρουν και να συζητούν αυτά τα θέματα. Τρίτον, η εποπτεία ακολουθεί μια προσέγγιση τριών επιπέδων από επαληθευμένους και εγκεκριμένους ενήλικες, εντοπισμό και αποκλεισμό τεχνολογίας και εσωτερικούς επόπτες. (Μάθε περισσότερα.)

Παραδείγματα μάθησης με βάση το έργο

Οι μαθητές έχουν πολλές επιλογές να προσθέσουν στις μαθησιακές τους διαδρομές μέσα στο Tract.

4. Ενθαρρύνετε πολλαπλά έργα και ενδιαφέροντα

Μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο οι μαθητές κερδίζουν νομίσματα και βραβεία για έργα που έχουν ολοκληρωθεί, τα οποία μπορούν να ανταλλάξουν για βραβεία και δωρεές στο Tract καθώς ολοκληρώνουν έργα. Ευτυχώς, το Tract δεν είναι μια πλατφόρμα που ολοκληρώνεται μια φορά, αλλά η συνεχής μάθηση και η δημιουργία ενθαρρύνονται σε κάθε έργο.

Οι δάσκαλοι μπορούν να δίνουν βραβεία σε μαθητές και προτείνω επίσης να αναγνωρίζεται η εργασία των μαθητών και στην τάξη. Καθώς οι μαθητές κερδίζουν μάρκες, μπορούν να επιλέξουν βραβεία για να δώσουν σε άλλους, προωθώντας την πτυχή της υπηρεσίας της μάθησης. Καθώς κερδίζουν, μαθαίνουν να βοηθούν τους άλλους ταυτόχρονα. Φανταστικός!

Εκμάθηση βραβείων και βραβείων

5. Δώστε καθοδήγηση με απευθείας συνδέσμους

Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Tract στην αυτοκατευθυνόμενη μάθηση ή οι δάσκαλοι μπορούν να δημιουργήσουν συνδέσμους από τα έργα και να δημοσιεύσουν μια επιλογή επιλογών για το Tract ή ακόμα και να τις τοποθετήσουν σε έναν πίνακα hyperdoc ή επιλογής για να δώσουν ορισμένες συγκεκριμένες επιλογές εάν χρειάζεται να ευθυγραμμιστείτε με τα πρότυπα.

6. Δημιουργήστε ένα προσωπικό χαρτοφυλάκιο

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το Tract είναι πώς οι μαθητές μπορούν να δημιουργήσουν ένα προσωπικό χαρτοφυλάκιο εργασίας. Στη συνέχεια, ως μαθητές, η ολοκλήρωση της εργασίας αποθηκεύεται στο προφίλ του μαθητή τους.

Επιπλέον, έχουν την επιλογή να δημοσιεύουν τις φωτογραφίες και τα τεχνουργήματά τους στη γκαλερί. Θα συνιστούσα να το αποτυπώνουν οι μαθητές να το μεταφέρουν από χρόνο σε χρόνο καθώς δείχνουν τη δουλειά τους και καθώς γιορτάζετε τη μάθηση.

Φοιτητικό χαρτοφυλάκιο εργασιών και pbl εντός Tract.

Καθώς οι μαθητές δημιουργούν έργα μέσα στο Tract, προσθέτουν την εργασία τους στο προφίλ των μαθητών τους και μπορούν να δημοσιεύσουν στη γκαλερί εάν το εγκρίνουν αυτοί και ο καθηγητής τους.

7. Δημιουργήστε μια τάξη δημιουργών και καινοτόμων

Η κουλτούρα της τάξης έχει μεγάλη επιρροή, επομένως, καθώς χρησιμοποιείτε το Tract, σας προτείνω επίσης να φέρετε την εργασία στην τάξη. Χρησιμοποιήστε το για να υποστηρίξετε τον χρόνο ιδιοφυΐας (χρόνος 20%), τα πρότυπα ή τις συνεχείς απαιτήσεις δημιουργίας τεχνολογίας. Κάντε μια «σύμβαση εφευρέσεως» ή μια εκδήλωση «ιδιοφυΐας» όπου οι μαθητές μοιράζονται και παρουσιάζουν τη δουλειά τους ο ένας στον άλλο.

8. Εξοικονομήστε χρόνο

Μία από τις προκλήσεις για τους δασκάλους και τη μάθηση βάσει έργου είναι οι απαιτήσεις χρόνου. Το φυλλάδιο σάς βοηθά να εξοικονομήσετε χρόνο.

Το Tract θα σας βοηθήσει να παρέχετε τους πόρους που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα ισχυρό Μαθησιακό Περιβάλλον Βασισμένο σε Έργα. Δεν χρειάζεται να κατανοείτε τα πάντα για κάθε έργο με όλους τους πόρους που είναι ενσωματωμένοι για εσάς. Κάθε έργο έχει οδηγίες, βίντεο και μέρη για να κάνετε ερωτήσεις.

Εκταση είναι ένας φανταστικός ιστότοπος για χρήση και εξοικονομεί χρόνο για πολυάσχολους δασκάλους.

9. Κάθε μαθητής χρειάζεται έναν λόγο για να έρθει στο σχολείο

Καθώς ταξίδεψα στη χώρα και γνώρισα αρραβωνιασμένους μαθητές, όλοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: ένα πάθος που έχουν να επιδιώξουν ενώ είναι στο σχολείο. Το φυλλάδιο επιτρέπει στους μαθητές να δημιουργήσουν τις μαθησιακές τους διαδρομές.

Σε αυτήν την περίπτωση, προτείνω στους μαθητές να δημιουργήσουν τις μαθησιακές τους διαδρομές ως μέρος μιας συζήτησης για τους μαθησιακούς στόχους με εσάς ως δάσκαλο. Μόλις συμφωνήσετε για τη διαδρομή μάθησης, προχωρούν!

Τα έργα είναι ένας γρήγορος, εύκολος τρόπος για να βοηθήσετε τους μαθητές να προσελκύσουν τους μαθητές, ο οποίος ρέει σε όλες τις τάξεις τους. Το φυλλάδιο μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε αυτό. Καθώς αξιοποιείτε την οικονομία των δημιουργών (και την επιθυμία ενός μαθητή να γίνει αστέρι στο TikTok/youtube), εμπλέκετε τους μαθητές στη μάθηση.

Οι δάσκαλοι μπορούν γρήγορα να βοηθήσουν τους μαθητές να το κάνουν αυτό ακολουθώντας το σχέδιο μαθήματος του Tract’s Learn μέσω διδασκαλίας (teach.tract.app/leson-plan)

Πληροφορίες από το Tract σχετικά με το πώς λειτουργεί:

Κατεβάστε και διαβάστε το Σχέδιο μαθήματος Μάθετε μέσω της διδασκαλίας

Ζητήστε από τους μαθητές σας να ακολουθήσουν και να ανεβάσουν την εργασία τους μέσα από την τάξη: Πώς να δημιουργήσετε μια διαδρομή μάθησης στο κομμάτι

Παρακινήστε τους επίδοξους αστέρες του TikTok + YouTube μέσω των βαθμίδων δημιουργών μας:

Καθώς οι μαθητές σας εργάζονται για τη δημοσίευση του πρώτου τους Learning Path στο Tract, όσοι επιδεικνύουν την ικανότητα να διδάσκουν ηχογραφώντας το πρώτο τους μάθημα βίντεο μπορούν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς το να γίνουν «Συνεργάτες» και επί πληρωμή «Συνεργάτες» Δημιουργοί στο Tract!

10. Έχει πλάκα!

Ο δέκατος και καλύτερος λόγος για να χρησιμοποιήσετε το Tract με τους μαθητές σας; Είναι πολύ διασκεδαστικό! Εσείς και οι μαθητές σας θα απολαύσετε τον χρόνο που περνάτε στο Tract, οπότε ξεκινήστε σήμερα.

Οι δάσκαλοι μπορούν να ζητήσουν δωρεάν πρόσβαση στο Tract στο teach.tract.app με τον κωδικό πρόσβασης: COOLCATTEACHER

Αποκάλυψη της σύνδεσης υλικού: Αυτή είναι μια „ανάρτηση ιστολογίου με χορηγία“. Η εταιρεία που το υποστήριξε με αποζημίωσε μέσω πληρωμής σε μετρητά, δώρου ή κάτι άλλο αξιόλογο για να συμπεριλάβω μια αναφορά στο προϊόν της. Ανεξάρτητα, προτείνω μόνο προϊόντα ή υπηρεσίες που πιστεύω ότι θα είναι καλές για τους αναγνώστες μου και είναι από εταιρείες που μπορώ να προτείνω. Το αποκαλύπτω αυτό σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου 16 CFR, Μέρος 255: „Οδηγοί σχετικά με τη χρήση εγκρίσεων και μαρτυριών στη διαφήμιση.“

Μην χάσετε ποτέ ένα επεισόδιο

Αποκτήστε το 10λεπτο Teacher Show στα εισερχόμενά σας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

Schreibe einen Kommentar