10 εύκολοι τρόποι για να εξοικονομήσετε χιλιάδες δολάρια ως ιδιοκτήτης-οικοδόμος

0
10 εύκολοι τρόποι για να εξοικονομήσετε χιλιάδες δολάρια ως ιδιοκτήτης-οικοδόμος

Αποκάλυψη: Μερικές φορές κερδίζω προϊόντα ή προμήθειες από συνδέσμους συνεργατών ή συνεργασίες στο ιστολόγιό μου. Συνιστώ μόνο προϊόντα και υπηρεσίες που εμπιστεύομαι να σας εξυπηρετήσω. Μάθε περισσότερα.

Αν θέλετε να γίνετε ιδιοκτήτης-οικοδόμος για το νέο σας σπίτι ΚΑΙ θέλετε να κάνετε μόνοι σας το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας, είμαστε εκεί μαζί σας.

Τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε περάσει από όλη τη διαδικασία σχέδιο και χτίζοντας το δικό μας σπίτι από κορδόνι. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μάθαμε στην πορεία σχετικά με τρόπους μείωσης του κόστους κατασκευής σας.

Δεν εννοώ μόνο να βρω υλικά φθηνά ή δωρεάναν και αυτό ήταν μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ εξοικονόμηση χρημάτων.

Μιλάω για σχεδιαστικές επιλογές, τοποθεσία και πολλά άλλα.

Η οικοδόμηση ενός σπιτιού μπορεί να είναι ακριβή, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα εάν το χτίσετε μόνοι σας.  Ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους 10 τρόπους που βρήκαμε για να εξοικονομήσετε χιλιάδες δολάρια πριν καν ΑΡΧΙΣΕΤΕ την κατασκευή!

Υπάρχουν τόσα πολλά που χρειάζονται για να φτιάξετε το δικό σας σπίτι και ξέρω ότι θέλετε να απολαύσετε αυτή την εμπειρία κατασκευής για τον εαυτό σας. Γι‘ αυτό έχουμε βάλει ως αποστολή μας να μοιραστούμε όλα όσα μάθαμε, ώστε να μπορέσετε να φτιάξετε με επιτυχία το δικό σας σπίτι.

Εδώ είναι 10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να σχεδιάσετε και να φτιάξετε το δικό σας σπίτι χωρίς να σπάσετε τα χρήματα.

10 τρόποι για να εξοικονομήσετε χιλιάδες δολάρια χτίζοντας το δικό σας σπίτι

1. Ένα μεγαλύτερο «αποτύπωμα» μπορεί ΔΥΝΗΤΙΚΑ να εξοικονομήσει χιλιάδες από το να έχουν έναν επάνω όροφο.

Αυτό είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή και τη διαθεσιμότητα, γι‘ αυτό ρωτήστε.

Σκεφτήκαμε ότι θα εξοικονομούσαμε χρήματα για εκσκαφές και σκυρόδεμα και χρειαζόμασταν λιγότερα κορδόνια συνολικά για τους τοίχους μας, φτιάχνοντας ένα μικρότερο αποτύπωμα και κάνοντας μια σκάλα στον επάνω όροφο με ζευκτά δωμάτιο στη σοφίτα.

Έτσι, αντί να προσπαθήσουμε να βρούμε ένα παθητικό ηλιακό σχέδιο ενός ορόφου που μας άρεσε (που ήταν πολύ πιο δύσκολο από ό,τι νομίζαμε), βρήκαμε ένα σχέδιο για μικρότερο μέγεθος θεμελίωσης με σοφίτα. Για παράδειγμα, αντί για ένα μακρύτερο, πιο αδύνατο σπίτι 20’x70′ ή 20’x80′ (1400-1600 ft2), κάναμε πιο τετράγωνο 30×34 με ζευκτά στο δωμάτιο στη σοφίτα (1020 ft2 στο κάτω μέρος με περίπου 400 ft2 σοφίτα πάνω από το πίσω μισό του σπιτιού).

Παρακολουθώντας τη τσιμεντένια πλάκα να χύνεται για το σπίτι μας από κορδόνι εκτός πλέγματος

Αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν ότι το κόστος του σκυροδέματος και της εκσκαφής για ένα ελαφρώς μεγαλύτερο θεμέλιο πλάκας θα ήταν πολύ λιγότερο ακριβό από το να ξοδέψουμε χρήματα σε έναν επάνω όροφο. Γιατί; Επειδή όταν έχετε έναν επάνω όροφο πληρώνετε επιπλέον για:

  • ζευκτά δωμάτιο στη σοφίτα (κόστος κατασκευής, παράδοσης και πρόσληψης άντρα με γερανό για να τα τοποθετήσει)
  • υλικά φινιρίσματος

Με όλους τους καλύτερους υπολογισμούς μας, υπολογίσαμε ότι θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε τουλάχιστον 12.000 $, αν όχι περισσότερα, χτίζοντας χωρίς σοφίτα αλλά με ελαφρώς μεγαλύτερο αποτύπωμα.

**Από την άλλη πλευρά, θα είχαμε αυξήσει το κόστος μας για ασβέστη, άμμο και πριονίδι για τους τοίχους από κορδόνι. Μπορεί επίσης να έχουμε αυξήσει το κόστος μας σε άλλους τομείς, όπως ξυλεία εσωτερικού σκελετού, παράθυρα, πόρτες, καλωδιώσεις, υδραυλικά κ.λπ. Έτσι, στην πραγματικότητα, η εξοικονόμηση μπορεί να έχει αναιρεθεί σε άλλους τομείς. Δεν θα μάθουμε ποτέ με σιγουριά.

Μπορείτε να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερα εάν κάνετε ένα χώρο ανίχνευσης, μπάζα τάφρου ή θεμέλια προβλήτας σε αντίθεση με μια πλάκα όπως κάναμε εμείς.

Από όλες αυτές τις εργασίες, η στέγη μας σκότωσε επειδή την προσλάβαμε, κάτι που με οδηγεί στο…

2. Μειώστε τις εργασίες που πρέπει να προσλάβετε.

Το να χτίσεις ένα σπίτι ως ιδιοκτήτης-οικοδόμος δεν είναι το μόνο ή τίποτα. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάθε μικρή εργασία με τα δύο σας χέρια, και πράγματι υπάρχουν στιγμές που η πρόσληψη ενός επαγγελματία είναι το σωστό.

Μειώστε το κόστος σας περιορίζοντας αυτές τις θέσεις εργασίας στο ελάχιστο.

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που προσλάβαμε επειδή είτε μας έλειπε ο εξοπλισμός και η τεχνογνωσία είτε στην περίπτωση της στέγης μας φοβόμασταν για την πραγματική μας ασφάλεια.

Το σχέδιο του σπιτιού μας φαινόταν πολύ μικρότερο σε χαρτί και μόλις είδαμε το πλαίσιο μας ολοκληρωμένο, συνειδητοποιήσαμε ότι η κεκλιμένη στέγη μας 8/12 ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Και απότομο. Και ακόμη και με ένα λουρί, η σκέψη να κουβαλάμε φύλλα κόντρα πλακέ και χάλυβα εκεί στον άνεμο πάνω από το βραχώδες έδαφος μας ήταν ελαφρώς τρομακτική.

Έτσι προσλάβαμε έναν στεγαστή. Και τουλάχιστον τα μισά από τα χρήματα που ξοδέψαμε ήταν απλώς το κόστος της εργασίας. Αν είχαμε επιλέξει να φτιάξουμε ένα σχέδιο ενός ορόφου με στέγη που ήταν πιο κοντά στο έδαφος, θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε τουλάχιστον 3.000-4.000 $ μόνο στη στέγη.

Στέγες που τοποθετούν το δάπεδο από κόντρα πλακέ για μια μεταλλική στέγηφά

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με πολλές πτυχές του κτιρίου, μην ανησυχείτε! Αυτό οδηγεί στο νούμερο 3…

3. Εξασκηθείτε στη δημιουργία δεξιοτήτων πριν ξεκινήσετε το έργο σας.

Αν θέλετε να αποκτήσετε ή να βελτιώσετε τις κατασκευαστικές σας δεξιότητες, συνιστώ ανεπιφύλακτα να γίνετε εθελοντές με κάτι σαν το Habitat for Humanity. Μπορεί ακόμη και να υπάρχουν παρόμοιες τοπικές οργανώσεις στην περιοχή σας που θα σας επέτρεπαν να γίνετε εθελοντής μαζί τους.

Εάν είστε αρκετά τυχεροί να γνωρίζετε έναν ανεξάρτητο εργολάβο που μπορεί να είναι πρόθυμος να σας αναλάβει, ρωτήστε αν μπορείτε να μάθετε συγκεκριμένες δεξιότητες.

Για παράδειγμα, εάν το να ρίξετε το δικό σας τσιμεντένιο θεμέλιο είναι κάτι που θέλετε να κάνετε (και μπορείτε να εξοικονομήσετε ΧΙΛΙΑΔΕΣ δολάρια μόνο σε αυτήν τη μία εργασία) ρωτήστε αν μπορείτε να βοηθήσετε ή να σκιάσετε μια δουλειά για να μάθετε πώς γίνεται. Μπορείτε να εξασκηθείτε σε μια νέα δεξιότητα και να εξοικονομήσετε χρήματα στη δική σας δουλειά στη διαδικασία.

Σχετικά: Λόγοι που μπορεί να ρίξετε τον προϋπολογισμό σας για την κατασκευή (και πώς να τον αποφύγετε)

4. Αποφύγετε ή μειώστε νόμιμα τις οικοδομικές σας άδειες.

Δεν εννοώ να προσπαθήσεις να παρακάμψεις το σύστημα και να χτίσεις κάτω από το ραντάρ ενάντια στις τοπικές διατάξεις (μην το κάνεις αυτό).

Μπορείτε να εξοικονομήσετε εκατοντάδες ή χιλιάδες δολάρια και μήνες ταλαιπωρίας με:

  • βρίσκοντας ένα ακίνητο σε μια περιοχή που δεν απαιτεί βαριές άδειες
  • τόσο μικροσκοπικό κτίριο ώστε να μην χρειάζεται να έχετε οικοδομική άδεια (π.χ. η χωροθέτηση του ακινήτου μας αναφέρει ότι δεν χρειάζεστε άδεια για οτιδήποτε κάτω από 200 ft2)
  • κτίριο αρκετά μικρό ώστε τα τέλη αδείας σας να είναι λιγότερα (καθώς συχνά χρεώνονται σε τετραγωνικά μέτρα)

Για παράδειγμα, εάν είχαμε καταφέρει να βρούμε ένα ακίνητο που να ταιριάζει στις ανάγκες μας σε μια από τις κομητείες ακριβώς στα νότια μας, θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει κάποια άδεια „hoop jumping“.

Σίγουρα, το να έχουμε έναν έμπειρο και εξυπηρετικό επιθεωρητή κτιρίων που ενδιαφέρεται πραγματικά για το έργο μας ήταν πραγματικά πολύ καλό, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε εξοικονομήσει ΧΙΛΙΑΔΕΣ δολάρια και δυνητικά μήνες αξίζει τον χρόνο αν είχαμε μόλις αποκτήσει ένα ακίνητο λίγο πιο έξω.

Σχετικά: Οικοδομικές Άδειες και Κώδικας Ιδιοκτητών-Κατασκευαστών

ΑΚΟΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγετε τους οικοδομικούς κώδικες. Ακόμα κι αν η κομητεία σας δεν επιθεωρήσει κάτι που θα μπορούσε να εξακολουθήσει να είναι η πολιτεία σας, καθώς υπάρχουν τόσοι πολλοί οικοδομικοί κώδικες που υπάρχουν επειδή είναι συνολικά πιο ασφαλείς. Μπορεί να είναι πόνος στον αυχένα αλλά ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.

Μιλώντας για τον κώδικα, βεβαιωθείτε ότι…

5. Επαληθεύστε τι πραγματικά επιτρέπεται να κάνετε DIY.

Εάν είστε σαν εμάς και ζείτε σε περιοχή με επιβολή κώδικα, ελέγξτε ξανά με οποιονδήποτε κατάλληλο επιθεωρητή τι επιτρέπεται να κάνετε μόνοι σας.

Θέλετε να εγκαταστήσετε το δικό σας ηλιακό σύστημα; Αυτό είναι καλό, και ίσως κάποιος από τους τοπικούς αξιωματούχους σας είπε ότι μπορείτε, αλλά καλύτερα να κάνετε τριπλό έλεγχο. Βεβαιωθείτε ότι ο κωδικός της πολιτείας σας δεν λέει ότι πρέπει να εγκατασταθεί από πιστοποιημένο πρόγραμμα εγκατάστασης, διαφορετικά θα καταλήξετε να πληρώσετε χιλιάδες επιπλέον για να αξιολογήσει ο εγκαταστάτης και να διορθώσει το σύστημά σας σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Το ίδιο ισχύει σχεδόν για τα πάντα, από τα ηλεκτρικά σας (καλωδιώσεις, σύνδεση με το κουτί κ.λπ.) μέχρι τα υδραυλικά σας, μέχρι τις γραμμές αερίου και πολλά άλλα. ΕΛΕΓΧΟΣ. Κανε ερωτησεις. Κάθε τοποθεσία είναι διαφορετική, γι‘ αυτό κάντε την έρευνά σας. Και το πιο σημαντικό…

Αποκτήστε το γραπτώς.

Εάν δεν είστε σίγουροι με ποιον να επικοινωνήσετε ή πώς να παρακολουθείτε τις απαιτήσεις, υπάρχει μια ολόκληρη ενότητα Ο Ιδιοκτήτης-Δημιουργός Σχεδιαστής Κατοικίας που ασχολείται με αυτό.

6. Φτιάξτε τα περισσότερα από τα δικά σας οικοδομικά υλικά.

Η οικοδόμηση με κορδόνι μας εξοικονόμησε ΧΙΛΙΑΔΕΣ δολάρια σε οικοδομικά υλικά για τους εξωτερικούς μας τοίχους. Περιορίσαμε γύρω-γύρω 50 δέντρα μόνοι μας από τη δική μας περιουσία και έχτισε τα τείχη με τα ίδια μας τα χέρια. Η κατασκευή με αυτόν τον τρόπο απέφυγε την ανάγκη αγοράς καρφιά, επένδυση, περιτύλιγμα σπιτιού, μόνωση, επένδυση και εσωτερικά καλύμματα όπως γυψοσανίδα ή περισσότερη γλώσσα και αυλάκωση.

Χτίζοντας έναν τοίχο από κορδόνι - δείτε την πρόοδό τους!

Άλλοι άνθρωποι έχουν μεγάλη τύχη χρησιμοποιώντας ένα φορητό πριονιστήριο όπως ένα Woodmizer ή ένα Αλυσοπρίονο Αλάσκας να κόβουν τα δικά τους ξύλα για στύλους, δοκούς, καρφιά, παρακαμπτήριοςκαι τα λοιπά.

Ωστόσο, προτού ενθουσιαστείτε πολύ για να το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι κάνετε όπως είπα στον αριθμό 5 και ΕΛΕΓΞΤΕ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ όπως ισχύει. Εάν έχετε έναν κωδικό ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε ξυλεία επεξεργασμένης υπό πίεση σε ένα πλαίσιο κοντάρι, τότε το φρεζάρισμα των δικών σας στύλων δεν θα κάνει πολύ καλό.

Ψωνίστε γύρω (και παζαρέψτε!).

Μπορείτε να εξοικονομήσετε χιλιάδες με ψώνια στα μεγάλα είδη εισιτηρίων. Για εμάς στο σπίτι μας εκτός δικτύου που περιελάμβανε πράγματα όπως η ξυλόσομπα, το σύστημα ακτινοβολίας θερμότητας, τα ηλιακά εξαρτήματα, οι στέγες, η μόνωση από αφρό ψεκασμού, οι συσκευές και η επένδυση πεύκου για τους εσωτερικούς τοίχους. Εξοικονομήσαμε χιλιάδες βρίσκοντας προμηθευτές χαμηλότερου κόστους χωρίς απαραίτητα να θυσιάζουμε την ποιότητα.

Και όταν βρείτε έναν προμηθευτή με τη σωστή τιμή, ρωτήστε αν κάνει έκπτωση σε μετρητά, τιμές εκτός αιχμής ή άλλα ειδικά διαλείμματα!

Σχετικά: 9 τρόποι για να αποκτήσετε φθηνά ή δωρεάν οικοδομικά υλικά

Για να συμβαδίσετε με τις αγορές σας, είναι πολύ σημαντικό να…

8. Καταγράψτε τι θα χρειαστείτε για κάθε έργο.

Κρατήσαμε κάθε απόδειξη από το οικοδομικό μας έργο μέχρι στιγμής και στοιχηματίζω ότι έχουμε μέχρι και $1000 μόνο σε μικρά αντικείμενα για τα οποία τρέξαμε στο κατάστημα. „Μου τελείωσε το αστάρι PVC, μπορείτε να πάρετε λίγο;“ ή «Ω, φίλε, πήρα λεκέ αλλά ξέχασα τα πινέλα». Αυτού του είδους τα πράγματα.

Αν είχαμε παρακολουθήσει τι είχαμε στη διάθεσή μας και είχαμε κάνει καλύτερες λίστες αγορών έργων, θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τόσα επιπλέον μικρά έξοδα στο κατάστημα υλικού, για να μην αναφέρουμε τις ώρες που σπαταλήσαμε στο φορτηγό και το βενζίνη για να φτάσουμε εκεί.

Βρείτε ένα σύστημα που λειτουργεί για εσάς για να διατηρείτε τη σωστή διαχείριση των οικοδομικών υλικών και των λιστών αγορών σας. Έχουμε πραγματικά μερικά εύκολα φύλλα εργασίας για να το κάνουμε αυτό στο δικό μας Ιδιοκτήτης-κατασκευαστής Σχεδιαστής Κατοικίας.

Φυσικά, υπάρχει ο «duh» τρόπος για να σώσετε χιλιάδες…

9. Χτίστε μικρότερα!!

Ο προφανής τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να επιλέξετε μια μικρότερη κάτοψη. Υπάρχουν λιγότερα έξοδα υλικών και δεν θα χρειαστεί να νοικιάσετε σχεδόν τόσα. Τα μικρότερα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε DIY γιατί δεν θα χρειαστείτε απαραίτητα βαρύ εξοπλισμό ή εξειδικευμένα αντικείμενα για να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους.

Δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να στρώσουμε μια στέγη με ρηχή υπόστεγο που ήταν χαμηλότερα στο έδαφος ή ακόμα και να σηκώσουμε μικρότερα ζευκτά σε ένα μικρότερο πλαίσιο σπιτιού. Για να μην αναφέρουμε το μειωμένο κόστος της μόνωσής του. Μια μικρότερη στέγη σε ένα μικρότερο σπίτι θα μας είχε εξοικονομήσει από 12.000-18.000 $ από μόνη της!

Διαχειριστείτε επίσης τις προσδοκίες μεγέθους. Στον προγραμματισμό μας, πιστεύαμε ότι το 30×34 ήταν αρκετά μικρό και τώρα που το έχουμε, το ίδιο αποτύπωμα φαίνεται θετικά τεράστιο. Είχαμε όμως τους λόγους μας για να μην πάμε «μικροσκοπικά», για τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ (και μάθετε πώς να αξιολογείτε εάν μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς).

Ανεξάρτητα από το μέγεθος του σπιτιού που θα επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να…

10. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ!

Πρέπει να καθορίσετε και να θέσετε σαφή όρια για τον προϋπολογισμό του σπιτιού σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν προσπαθείτε να χτίσετε με απευθείας μετρητά, αλλά ισχύει εξίσου και για όσους έχουν δάνεια οποιουδήποτε είδους. Όταν τελειώνουν τα χρήματα, τελειώνουν.

Θα έπρεπε:

  • Καθορίστε τη μηνιαία κατανομή του κτιρίου σας.
  • Κρατήστε όλες τις αποδείξεις και παρακολουθήστε τις σε ένα υπολογιστικό φύλλο
  • Παρακολουθήστε τα έξοδα κατασκευής του σπιτιού σας παράλληλα με τον κανονικό προϋπολογισμό σας.

Εάν ο προϋπολογισμός είναι ένας τομέας όπου χρειάζεστε λίγη περισσότερη καθοδήγηση, Ο Ιδιοκτήτης-Δημιουργός Σχεδιαστής Κατοικίας έχει ένα αρκετά εκτεταμένο τμήμα προϋπολογισμού που είναι πλήρως προσαρμόσιμο στην οικογενειακή σας ζωή και τη συγκεκριμένη κατασκευή σας.

Είστε έτοιμοι να εμβαθύνετε στο δικό σας έργο; Αποκτήστε τον δωρεάν Οδηγό Γρήγορης Εκκίνησης του Home(αντί) Builder, εγγραφείτε παρακάτω:

Μπορείτε επίσης να βουτήξετε σε αυτές τις αναρτήσεις:

9 τρόποι για να αποκτήσετε οικοδομικά υλικά φθηνά ή δωρεάν

Χρηματοδότηση της κατοικίας σας (ακόμα κι αν είστε άχρηστοι)

Πόσο μας κόστισε να φτιάξουμε το σπίτι μας από την αρχή;

9 Συμβουλές για τον Σχεδιασμό της Τέλειας Διάταξης Οικίας

6 λόγοι που μπορεί να ρίξετε τον προϋπολογισμό της κατασκευής σας (και πώς να το αποφύγετε)

Αγορά γης: 5 κρίσιμα πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν αγοράσετε

6 οικονομικές συμβουλές για την αγορά γης για το σπίτι σας

Ρίξτε μια ματιά στο δικό μας πρόοδος στο σπίτι και Μάθετε περισσότερα για το έργο μας για το σπίτι από κορδόνι εδώ. Θα πρέπει επίσης να συμμετάσχετε μαζί μας Facebook, Κελάδημακαι Ίνσταγκραμ. Πάντα καρφιτσώνω πολλές υπέροχες ιδέες Pinterest πολύ! Ευχαριστώ για την ανάγνωση!

Οι επιλογές που κάνετε όταν χτίζετε το δικό σας σπίτι μπορεί να σπάσουν τα χρήματα.  Μάθετε τις 10 μεγαλύτερες συμβουλές μας για να εξοικονομήσετε χιλιάδες δολάρια όταν χτίζετε μόνοι σας ένα σπίτι

Schreibe einen Kommentar