Το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα έχετε το 2021

0
Το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα έχετε το 2021

Ενημέρωση από τη Λία

Καθώς μπαίνουμε σε μια νέα χρονιά, είναι αδύνατο να ξεφύγετε από όλες τις συζητήσεις, ακόμα και τις δικές σας σκέψεις, σχετικά με το πώς θα μοιάζει φέτος—τους στόχους σας, τα οικονομικά, το τι θέλετε να γίνει—και πραγματικά μπορεί να είναι πολύ συναρπαστικό.

Αλλά νομίζω ότι σε αυτό, διατρέχουμε τον κίνδυνο να πέσουμε στην αντρική μας ενέργεια και στο υπερβολικά λογικό μυαλό μας, όπου σκεφτόμαστε τόσο πολύ τι θα μας οδηγήσει εκεί όσον αφορά τη στρατηγική, τη διοχέτευση, την άποψη του μάρκετινγκ κλειδί. Ή οτιδήποτε άλλο πιστεύουμε ότι θα είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα, ή επαινούμε κάπως ως το σύνδρομο του γυαλιστερού αντικειμένου.

Αντίθετα, η μόνη πραγματική διαφορά που έχετε από άλλες επιχειρήσεις είστε εσείς.

Εσείς είστε το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα, γιατί κάθε άλλη επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιήσει παρόμοια στρατηγική, και μπορεί και πρέπει. Αλλά αυτό που πραγματικά κάνει τη διαφορά είσαι ΕΣΥ. Εσείς ως επιχειρηματίας, εσείς ως διευθύνων σύμβουλος, εσείς ως προπονητής και εσείς ως ηγέτης.

Έτσι, σας ενθαρρύνω να φέρετε αυτήν την ενέργεια πιο δυνατή από ποτέ φέτος, και εδώ είναι μερικοί βασικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το φέρετε στη ζωή σας και στην επιχείρησή σας.

Αναγνωρίστε ότι ο ανταγωνισμός που φοβάστε και συγκρίνετε τον εαυτό σας είναι μόνο στο μυαλό σας.

Η αποδοχή αυτού μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να το συνειδητοποιήσετε πραγματικά, αλλά απλώς το να το αναγνωρίσετε είναι το πρώτο βήμα. Είναι ο τρόπος με τον οποίο ξεκινάς να απομακρύνεσαι από αυτές τις σκέψεις που βασίζονται στον φόβο – ότι άργησες πολύ, κάποιος άλλος το κάνει καλύτερα, ότι δεν έχεις αυτό που χρειάζεται ή οποιοδήποτε άλλο ξεκάθαρο ψέμα για το τι είσαι ικανός και ποιες είναι οι δυνατότητες της επιχείρησής σας. Αναγνωρίστε ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός, υπάρχει μόνο δημιουργία και θα είστε ήδη ένα βήμα πιο μπροστά από τόσα άλλα.

Βεβαιωθείτε ότι δίνετε προτεραιότητα στη δική σας σωματική και ψυχική ευεξία, γιατί κάνουν την επιχείρησή σας καλύτερη, όχι θυσιάζοντας τη βελτίωση της επιχείρησής σας.

Είναι εύκολο να σκεφτούμε ότι αν αφιερώνουμε χρόνο φροντίζοντας τον εαυτό μας, αυτό θα έχει το κόστος να κάνουμε πράγματα στις επιχειρήσεις μας, αλλά θα κάνουμε καλύτερα πράγματα στις επιχειρήσεις μας αν φροντίζουμε τον εαυτό μας. Στην αρχή, είναι εύκολο να το κάνετε με τη μορφή τελετουργιών, είτε πρόκειται για νυχτερινό μπάνιο—όπως εγώ!—γράφοντας ημερολόγιο, διαλογισμό, άσκηση, πόσιμο πολύ νερό, οποιαδήποτε από τις άλλες τυπικές συστάσεις που συνοδεύουν τη φροντίδα του εαυτού σας.

Αλλά σημειώστε, πιστεύω ότι αυτά είναι μόνο η αρχή. Αυτά είναι τελετουργικά για να αποκτήσετε τη συνήθεια να φροντίζετε τον εαυτό σας, αλλά η αληθινή αγάπη για τον εαυτό σας και η αληθινή αποδοχή του εαυτού σας είναι πέρα ​​από κάθε τελετουργία και γι‘ αυτό είναι το καλό coaching.

Δείτε πώς είναι η ριζική αυτο-υπευθυνότητα.

Αυτό είναι μόλις κατακτήσετε πραγματικά τα βήματα ένα και δύο. Εκεί που πραγματικά σκέφτεσαι, «Πώς θα ήταν ο καλύτερος ηγέτης μου; Πώς μπορώ να οδηγήσω τους καλύτερους; Πώς μπορώ να δημιουργήσω τον καλύτερο χώρο και ενέργεια για τους πελάτες μου; Πώς μπορώ να πιέσω τον εαυτό μου να κάνει ακόμα περισσότερο τον εαυτό μου;»

Μοιράστηκα στο ενημερωτικό δελτίο της περασμένης εβδομάδας μερικά από τα πράγματα που μου ήρθαν όταν το έκανα αυτό, όπως να δω αν μπορώ να τετραπλασιάσω το εισόδημά μου, ίσως ακόμη και να τρέξω έναν μαραθώνιο και άλλα πράγματα που κάνω για να δω πώς μπορώ να τα καταφέρω το απόλυτο μεγαλύτερο μέρος αυτής της ζωής. Και πάλι, αν νιώθετε λίγο τρομακτικό ή ακόμα και αντιφατικό να δώσετε προτεραιότητα στη δική σας ανάπτυξη πάνω από αυτό που μπορεί να φαίνεται σαν την ανάπτυξη της επιχείρησής σας, αυτό είναι πραγματικά οπισθοδρομική σκέψη, γιατί εφόσον είστε το μόνο ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα, η εξέλιξή σας είναι εξ ορισμού την ανάπτυξη και την καλύτερη ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Schreibe einen Kommentar