Τα σπίτια Rancho Bernardo σε κίνδυνο μετά την ακύρωση της ασφάλισης πυρκαγιάς

3
Τα σπίτια Rancho Bernardo σε κίνδυνο μετά την ακύρωση της ασφάλισης πυρκαγιάς

Η Farmers Insurance ακύρωσε την ασφάλιση πυρκαγιάς σε εκατοντάδες σπίτια στο Rancho Bernardo, προκαλώντας ανησυχίες στους κατοίκους. Ο ασφαλιστικός πάροχος επέλεξε να μην ανανεώσει τα συμβόλαια λόγω κινδύνου πυρκαγιάς.

Η ακυρωμένη ασφάλιση πυρκαγιάς μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερες αξιολογήσεις

Πολλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων έχουν ήδη αναφέρει αύξηση του κόστους ασφάλισης πυρκαγιάς στην Καλιφόρνια. Τώρα, οι κάτοικοι του συγκροτήματος διαμερισμάτων Morada στο Ράντσο Μπερνάρντο αισθάνονται ανήσυχοι αφού ο πάροχος τους ακύρωσε την ασφάλιση πυρκαγιάς στα σπίτια τους.

[wpadcenter_adgroup adgroup_ids=218 align=’none‘ num_ads=10 num_columns=1]

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η Farmers Insurance αρνήθηκε να ανανεώσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο πυρκαγιάς στο συγκρότημα. Επειδή τα διαμερίσματα είναι συνδεδεμένα, ολόκληρο το συγκρότημα απαιτεί μια ενιαία πολιτική περίπου 80 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο λόγος τερματισμού ήταν προφανώς λόγω του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς. Ο τερματισμός επηρεάζει συνολικά 338 μονάδες στο συγκρότημα condo.

Καθώς οι αγρότες δεν θα ανανεώσουν το συμβόλαιό τους, το διαμέρισμα επιδιώκει τώρα να εξασφαλίσει ασφάλιση στη δευτερογενή αγορά, παρόμοια με πολλά άλλα διαμερίσματα που έχασαν την ασφαλιστική κάλυψη πυρός. Αυτό αναμφίβολα θα κοστίσει περισσότερα χρήματα, επομένως οι κάτοικοι ανησυχούν φυσικά για ειδικές εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με έναν κάτοικο, οι αγρότες ετοιμάζουν τους χάρτες τους για τις πυρκαγιές και αυτοί οι χάρτες δείχνουν ότι πολλά συγκροτήματα διαμερισμάτων κινδυνεύουν από πυρκαγιές. Οι αγρότες, ωστόσο, δεν θα αποκαλύψουν τους ιδιόκτητους χάρτες.

Το συγκρότημα διαμερισμάτων Morada κατάφερε να βρει μια προσωρινή πολιτική στη δευτερογενή αγορά. Αυτό θα καλύψει μόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους. Με ειδικές εκτιμήσεις να φτάσουν τα 2.500 δολάρια, οι κάτοικοι είναι κατανοητό ανήσυχοι. Σε τελική ανάλυση, θα χρειαστεί να πληρώσουν αυτή την ειδική αξιολόγηση εκτός από τα 500 $ που ξοδεύουν κάθε μήνα.

Πιθανή έλλειψη στέγης στο μέλλον

Οι τράπεζες επιμένουν στην κάλυψη των πυρκαγιών για να έχουν εξασφαλίσεις για το στεγαστικό τους δάνειο. Και με τις ακυρώσεις ασφάλισης πυρκαγιάς να αυξάνονται, δεν είναι αδύνατο να περιμένουμε μια έκρηξη της αδυναμίας. Οι ακυρώσεις προκαλούν αύξηση του κόστους ασφάλισης, το οποίο, με τη σειρά του, προκαλεί αύξηση των τιμών των κατοικιών.

Αυτό είναι ιδιαίτερα προβληματικό για τους κατοίκους που ζουν με σταθερό εισόδημα, όπως και ο ιδιοκτήτης διαμερίσματος Morada.

«Θα επιβιώσουμε φέτος», είπε CBS 8. «Αλλά ας υποθέσουμε ότι συνεχίζεται και κάτι δεν γίνεται για να το λύσουμε. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι μια τεράστια κρίση σε όλη την Καλιφόρνια που θα έχει ως αποτέλεσμα την προσωπική απώλεια μονάδων και, στο τέλος, την αποτυχία των ίδιων των κοινοτήτων συγκυριαρχίας».

Ο βουλευτής της πολιτείας Brian Maienschein είπε ότι συνεργάζεται ενεργά με το Γραφείο του Επιτρόπου Ασφαλίσεων για να αναζητήσει μια λύση σε αυτό το αυξανόμενο πρόβλημα.

Schreibe einen Kommentar