Τα σημάδια που σημαίνουν ότι χρειάζεστε έναν επανασχεδιασμό ιστότοπου

1
Τα σημάδια που σημαίνουν ότι χρειάζεστε έναν επανασχεδιασμό ιστότοπου

Μέρα με τη μέρα, ο σχεδιασμός ιστοσελίδων συνεχίζει να εξελίσσεται ραγδαία. Ένας ξεπερασμένος ιστότοπος μπορεί να βλάψει τον σύλλογό σας, αναγκάζοντας τα πιθανά μέλη να φύγουν για κάτι άλλο πριν καν καταλάβουν τι τους προσφέρετε.

Η κατανόηση του πότε και γιατί να σκεφτείτε έναν επανασχεδιασμό ιστότοπου μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όταν λαμβάνεται υπόψη η βελτιστοποίηση της εμπειρίας χρήστη και η ενίσχυση της παρουσίας σας στο διαδίκτυο, ο σχεδιασμός του ιστότοπού σας επηρεάζει διάφορους παράγοντες. Ακολουθούν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σκέφτεστε μια αναβάθμιση σχεδιασμού:

Γιατί είναι σημαντικός ο επανασχεδιασμός;

Ένας ιστότοπος λειτουργεί ως το πρόσωπο της επιχείρησής σας, ακριβώς όπως μια φυσική βιτρίνα. Και τα δύο πρέπει να ανακαινίζονται περιστασιακά και οι τακτικές ενημερώσεις σάς βοηθούν να παραμείνετε σχετικοί, φιλικοί προς το χρήστη και ανταγωνιστικοί.

Ένας ενημερωμένος ιστότοπος ενισχύει την αφοσίωση των χρηστών και βελτιώνει την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης, βοηθώντας σας να προσελκύσετε και να διατηρήσετε περισσότερους πελάτες.

1. Ο ιστότοπός σας φαίνεται ξεπερασμένος

Οι τάσεις στο σχεδιασμό ιστοσελίδων εξελίσσονται συνεχώς. Αυτό που ήταν μοντέρνο πριν από μερικά χρόνια μπορεί τώρα να φαίνεται αρχαϊκό και οι επισκέπτες συχνά εξισώνουν ένα ξεπερασμένο σχέδιο με μια απαρχαιωμένη επιχείρηση. Εάν σε ένα πιθανό μέλος της ένωσης παρουσιαστούν δύο εξίσου χρήσιμες επιλογές, αλλά μία από αυτές έχει έναν καλύτερο ιστότοπο που ενθαρρύνει τη συμμετοχή, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, θα θέλουν να είναι μέλη της ένωσης που υπερηφανεύεται για τον ψηφιακό τους χώρο.

Είναι καλή πρακτική να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι ανανεωμένος και φαίνεται ενημερωμένος. Τα πιθανά και τα τρέχοντα μέλη εξισώνουν μια ξεπερασμένη συσχέτιση με έναν παρωχημένο ιστότοπο. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας όταν εξετάζετε τις ιδέες του ιστότοπού σας για μακροζωία και εξέλιξη.

2. Κακή εμπειρία κινητής τηλεφωνίας

Η χρήση διαδικτύου για κινητά έχει ξεπεράσει τους επιτραπέζιους υπολογιστές τα τελευταία χρόνια. Εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι βελτιστοποιημένος για προβολή από κινητά, πιθανότατα θα χάσετε σημαντική πιθανή επισκεψιμότητα.

Ένας φιλικός προς κινητά σχεδιασμός είναι ζωτικής σημασίας στο σημερινό ψηφιακό τοπίο και η απουσία του είναι ένα σαφές σημάδι ότι χρειάζεστε μια ανανέωση του ιστότοπου.

3. Υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης

Ας υποθέσουμε ότι τα αναλυτικά στοιχεία σας αποκαλύπτουν υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης (οι επισκέπτες εγκαταλείπουν τον ιστότοπό σας γρήγορα μετά την προσγείωση). Σε αυτήν την περίπτωση, οι χρήστες χρειάζονται βοήθεια για να βρουν αυτό που αναζητούν ή αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πλοήγηση στον ιστότοπό σας.

Ένας επανασχεδιασμός που εστιάζει στην προσβασιμότητα μπορεί να μειώσει το ποσοστό εγκατάλειψης και να αυξήσει τη συνολική αφοσίωση.

4. Χαμηλά ποσοστά μετατροπής

Εάν αντιμετωπίζετε πτώση στα ποσοστά μετατροπών, η σχεδίαση του ιστότοπού σας δεν πείθει τους επισκέπτες να προβούν στις επιθυμητές ενέργειες. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ασαφή πλοήγηση, κακή διάταξη, αργούς χρόνους φόρτωσης ή μη επιτακτικά κουμπιά παρότρυνσης για δράση (CTA).

Εάν ο ιστότοπος διαθέτει μια παρότρυνση για δράση που ιντριγκάρει τον χρήστη, ο σύλλογός σας θα έχει περισσότερα μέλη ή, τουλάχιστον, θα κρατηθούν περισσότερες συσκέψεις.

5. Ο ιστότοπός σας δεν αντικατοπτρίζει το εμπορικό σήμα σας

Η επωνυμία σας εξελίσσεται και ο ιστότοπός σας πρέπει να αντικατοπτρίζει αυτήν την εξέλιξη. Εάν ο ιστότοπός σας εξακολουθεί να προβάλλει την επωνυμία, τα χρώματα και τα λογότυπα πριν από χρόνια, σκεφτείτε έναν επανασχεδιασμό που αντικατοπτρίζει το τρέχον όραμα και την αποστολή του συλλόγου σας.

6. Ο ιστότοπός σας δεν είναι φιλικός προς το SEO

Εάν ο ιστότοπός σας δεν έχει καλή απόδοση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, μπορεί να είναι ξεπερασμένες στρατηγικές SEO ή έλλειψη σχεδιασμού φιλικού προς το SEO. Ο επανασχεδιασμός σάς επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε τη δομή, τις μετα-ετικέτες, τις λέξεις-κλειδιά και το περιεχόμενο του ιστότοπού σας, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησής σας.

Χρονισμός επανασχεδιασμού του ιστότοπού σας

Ο προσδιορισμός της κατάλληλης ώρας για έναν επανασχεδιασμό ιστότοπου μπορεί να απαιτήσει χρόνο και προσπάθεια. Ωστόσο, η αναθεώρηση του σχεδιασμού του ιστότοπού σας κάθε 2-3 χρόνια είναι μια καλή ιδέα. Αλλά να θυμάστε ότι σημαντικές αλλαγές στην επιχείρησή σας, τα σχόλια των χρηστών, οι μετρήσεις απόδοσης ή η κυκλοφορία μιας νέας ενημέρωσης αλγορίθμου Google ενδέχεται να απαιτήσουν μια αναθεώρηση του ιστότοπου νωρίτερα.

Πρέπει να γίνει γνωστό ότι ο επανασχεδιασμός της ιστοσελίδας είναι ένα σημαντικό έργο. Ωστόσο, μια στρατηγική προσέγγιση και μια σαφής κατανόηση των στόχων σας μπορεί να προσφέρει κάτι κρίσιμο για την ψηφιακή σας παρουσία, να βελτιώσει και να ενισχύσει την απόδοση της επιχείρησής σας.

Η τακτική αξιολόγηση της απόδοσης του ιστότοπού σας και η ενημέρωση σχετικά με τις πιο πρόσφατες τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων είναι απαραίτητη όταν αξιοποιείτε στο έπακρο την ψηφιακή σας βιτρίνα και διασφαλίζετε ότι η συσχέτισή σας παραμένει σχετική και ανταγωνιστική με άλλες ενώσεις.

Schreibe einen Kommentar