Συνεχίζονται οι διαρρήξεις στο Lake City Condo, οι κάτοικοι φοβούνται

2
Συνεχίζονται οι διαρρήξεις στο Lake City Condo, οι κάτοικοι φοβούνται

Μια σειρά από διαρρήξεις κτιρίων διαμερισμάτων σε μια γειτονιά Lake City κάνει τους κατοίκους να αισθάνονται ανασφαλείς. Ενώ ξεκίνησε ως κλοπή αλληλογραφίας, η ευκολία με την οποία οι κλέφτες έχουν αποκτήσει πρόσβαση στο κτήριο τους είναι ανησυχητική.

Η έναρξη των διαρρήξεων κτιρίων διαμερισμάτων

Ένα κτίριο διαμερισμάτων στο Lake City έχει βιώσει μια σειρά από διαρρήξεις τον τελευταίο καιρό. Ένας κάτοικος, ο Zachary, είπε τοπικά νέα ότι οι κλέφτες είχαν ανοίξει την πόρτα της φωτιάς πριν ανέβουν σε ένα διάδρομο. Οι κλέφτες αποκτούν πρόσβαση στην αλληλογραφία των κατοίκων ανοίγοντας αυτή τη μία πόρτα.

[wpadcenter_adgroup adgroup_ids=218 align=’none‘ num_ads=10 num_columns=1]

«Σε αυτό το σημείο, καθόμαστε πάπιες», είπε μια άλλη κάτοικος, η Ρέιτσελ, στις τοπικές ειδήσεις. «Περιμένουμε να τραυματιστούμε ή να σκοτωθούμε».

Οι διαρρήξεις έχουν επηρεάσει συνολικά 54 ιδιοκτήτες μέχρι στιγμής. Όταν οι διαρρήξεις έγιναν πιο συχνές, οι κάτοικοι κατέφευγαν να βγάζουν καθημερινά την αλληλογραφία τους.

Όμως, δεν σταμάτησε μόνο με την αλληλογραφία. Στη συνέχεια οι κλέφτες άρχισαν να διαρρήξουν τα οχήματα και τις αποθήκες των κατοίκων. Προσπαθούν ακόμη και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ασφαλή κλειδαριά που περιέχουν κλειδιά για ολόκληρο το κτίριο, κάνοντας τους κατοίκους να νιώθουν ακόμη πιο φόβο.

Υποβλήθηκαν καταγγελίες της αστυνομίας και τοποθετήθηκαν κάμερες ασφαλείας

Για να πιάσουν τους κλέφτες, οι κάτοικοι τοποθέτησαν κάμερες ασφαλείας χρησιμοποιώντας χρήματα από τις τσέπες τους. Έπρεπε επίσης να κάνουν τις επισκευές μόνοι τους.

Οι κάμερες ασφαλείας κατάφεραν να απαθανατίσουν τους κλέφτες. Οι κάτοικοι έχουν υποβάλει πολλαπλές αναφορές στην αστυνομία, αλλά εξακολουθούν να περιμένουν την αστυνομία να λάβει μέτρα. Ένας κάτοικος εκτιμά ότι τέσσερις κάτοικοι έχουν ήδη υποβάλει τουλάχιστον 30 αναφορές στην αστυνομία. Λόγω των διαρρήξεων κάνουν τους κατοίκους να μην αισθάνονται πλέον ασφαλείς στα σπίτια τους.

Ενώ αναγνώρισαν έναν άνδρα που απαθανάτισαν οι κάμερες, οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν. «Μας είπαν να πάμε σπίτι και ότι δεν υπάρχει αστυνομικός να έρθει να ερευνήσει», είπε η Ρέιτσελ.

Τοπική αστυνομία προσπαθεί να καλύψει τη διαφορά

Το Αστυνομικό Τμήμα του Σιάτλ δυσκολεύτηκε να καλύψει τη διαφορά λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού.

Από το 2020, το αστυνομικό τμήμα έχασε 525 αστυνομικούς και παρουσίασε μείωση 30% στους ντετέκτιβ που θα μπορούσαν να κάνουν περαιτέρω έρευνες. Ως αποτέλεσμα, το τμήμα υστερεί στην αντιμετώπιση των εγκλημάτων ιδιοκτησίας, καθώς δίνει προτεραιότητα στα βίαια εγκλήματα, τα οποία εκτοξεύτηκαν το 2022.

Ωστόσο, το SPD λειτουργεί γρήγορα και αποτελεσματικά για να φτάσει σε όλες τις υποθέσεις. Μπορεί να μην είναι αρκετά γρήγορο για τους κατοίκους του κτιρίου του Lake City.

Schreibe einen Kommentar