Σκόρδο, φασόλια και κρεμμύδια

0
Σκόρδο, φασόλια και κρεμμύδια

Το σκόρδο που καλλιεργώ σώζεται από την περσινή σοδειά, τώρα περίπου τρίτη γενιά από ροζ σκόρδο που αγόρασα σε μια γαλλική αγορά

Σπορά τώρα: Σκόρδο

Εξακολουθεί να είναι φρικτά μουσκεμένο έξω και πολύ κρύο για να σπείρω ακόμα: αλλά ανάμεσα στα ντους κατάφερα να αποφύγω έξω και να βγάλω μια πολύ καθυστερημένη δουλειά από τη λίστα. Κανονικά θα είχα σπείρει το σκόρδο μου πολύ πριν από τα Χριστούγεννα – αλλά τα πράγματα ήταν απασχολημένα, όλα πάγωσαν για λίγο, ο σκύλος έφαγε τα μαθήματά μου, ξέρετε με τι ασχολούμαι: μόλις κάπως γλίστρησε φέτος.

Σκέφτομαι ότι μπορεί να το ξεφύγω: είναι ακόμα αρχές Ιανουαρίου και τα έσπειρα μόλις μπορούσα να ελευθερωθώ από όλο το χριστουγεννιάτικο πούλι. Το θέμα είναι ότι το σκόρδο είναι ένα από εκείνα τα λαχανικά που πρέπει να έχουν μια περίοδο ψύξης, που συνήθως αναφέρεται ως τουλάχιστον τρεις εβδομάδες κάτω από τους 7°C (44°F), προκειμένου να χωριστεί σε σκελίδες. Εάν φυτέψετε το σκόρδο σας πολύ αργά το χειμώνα, ή χειρότερα, την άνοιξη, και δεν κρυώνει αρκετά για αρκετό καιρό, σχεδόν πάντα παράγει μόνο έναν μεγάλο μονοβολβό λίγο σαν σκόρδο κρεμμύδι: τέλεια βρώσιμο και πολύ ωραίο, αλλά δεν είναι πραγματικά το αποτέλεσμα που στοχεύατε.

Διαβάστε παρακάτω στο sallynex.substack.com

Schreibe einen Kommentar