Ο ψηφιακός μετασχηματισμός βρίσκεται ψηλά στην εταιρική ατζέντα και γίνεται ακόμη πιο επιτακτική ανάγκη. Η εταιρεία αναλυτών Gartner, για παράδειγμα, σημειώνει ότι τα δύο τρίτα όλων των ηγετών επιχειρήσεων πιστεύουν ότι οι οργανισμοί τους πρέπει να επιταχύνουν τον ρυθμό της ψηφιοποίησης προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικοί.
Ούτε είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Κεντρικό στοιχείο του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι ο στόχος να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους να κάνουν περισσότερα και να επιτύχουν περισσότερα, παρέχοντάς τους μια ανώτερη ψηφιακή εμπειρία—μια εμπειρία πιο πλούσια, πιο παραγωγική, συνδεδεμένη με περισσότερα συστήματα και που τους επιτρέπει να αλληλεπιδρούν καλύτερα με περισσότερους ανθρώπους.
Γιατί; Επειδή αυτές τις μέρες, όλοι μας χρησιμοποιούμε εκτενώς τις ψηφιακές δυνατότητες για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας. Και όλοι μας γνωρίζουμε ότι είμαστε πιο παραγωγικοί στη δουλειά μας όταν εργαζόμαστε με συστήματα και τεχνολογίες που είναι ισχυρά, εύχρηστα και άψογα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Αυτό αποδεικνύεται ότι σχετίζεται με ορισμένα πολύ επιθυμητά επιχειρηματικά αποτελέσματα.
Ανώτερη απόδοση
Ποια επιχειρηματικά αποτελέσματα, ακριβώς;
Μια μελέτη από ερευνητές στο MIT Sloan Center για την Έρευνα Πληροφοριακών Συστημάτων ρίχνει φως στην απάντηση, συγκρίνοντας τους οργανισμούς στο κορυφαίο τεταρτημόριο για την ποιότητα της ψηφιακής εμπειρίας εργαζομένων με τους οργανισμούς στο χαμηλότερο τεταρτημόριο για την ψηφιακή εμπειρία εργαζομένων.
Οι οργανισμοί κορυφαίων τεταρτημορίων, ανακάλυψαν, ήταν υπερδιπλάσιοι καινοτόμοι, με το 51% των εσόδων να προέρχονται από προϊόντα και υπηρεσίες που εισήχθησαν τα δύο προηγούμενα χρόνια, έναντι 24% για τους οργανισμούς του κατώτερου τεταρτημορίου.
Οι οργανισμοί κορυφαίου τεταρτημορίου είχαν επίσης επίπεδα ικανοποίησης πελατών περισσότερο από δύο φορές υψηλότερα από τους οργανισμούς του κατώτερου τεταρτημορίου, με προσαρμοσμένες από τον κλάδο καθαρές βαθμολογίες υποστηρικτών 32, έναντι 14.
Και οι οργανισμοί του κορυφαίου τεταρτημορίου ήταν επίσης κατά μέσο όρο 25% πιο κερδοφόροι από τους οργανισμούς του κατώτερου τεταρτημορίου.
Στην πραγματικότητα, επανειλημμένα, φαίνεται ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της παροχής στους υπαλλήλους μιας ανώτερης ψηφιακής εμπειρίας και αυτών των εργαζομένων που προσφέρουν με τη σειρά τους ορισμένα ανώτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα.
Προληπτική ανάπτυξη ανθρώπων
Πώς πρέπει λοιπόν οι οργανισμοί να προχωρήσουν στη δημιουργία μιας ανώτερης ψηφιακής εμπειρίας εργαζομένων;
Αποδείχθηκε ότι οι οργανισμοί κορυφαίων τεταρτημορίων διέφεραν από τους ομοτίμους τους με χαμηλότερες επιδόσεις και από άλλη άποψη: τη δέσμευσή τους να εντοπίζουν —και να εξαλείφουν— τα λεγόμενα «σημεία τριβής» στις ψηφιακές εμπειρίες των εργαζομένων.
Με άλλα λόγια, εργάστηκαν προληπτικά για να ανακαλύψουν τι εμπόδιζε τους υπαλλήλους στη χρήση συστημάτων και τεχνολογιών, και στη συνέχεια εργάστηκαν για να προσφέρουν βελτιώσεις και να διορθώσουν τυχόν προβλήματα που εντοπίστηκαν.
Οι οργανισμοί με χαμηλότερες επιδόσεις, από την άλλη πλευρά, το έκαναν αυτό πολύ λιγότερο.
Έτσι, ενώ οι οργανισμοί κορυφαίου τεταρτημορίου ανέπτυξαν πρωταθλητές στον ψηφιακό χώρο εργασίας και αναζήτησαν ενεργά τις απόψεις των εργαζομένων χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως πλατφόρμες εταιρικής συνεργασίας, οι οργανισμοί του κατώτερου τεταρτημορίου σε μεγάλο βαθμό δεν το έκαναν.
Ομοίως, οι κορυφαίοι οργανισμοί αναζήτησαν ενεργά δεδομένα για την ψηφιακή εμπειρία των εργαζομένων από πολλά κανάλια, συμπεριλαμβανομένης της μέτρησης των ψηφιακών KPI και των δυνατοτήτων που σχετίζονται με τα πρότυπα εργασίας και τις διαδικασίες εργασίας. Οι οργανισμοί του κατώτερου τεταρτημορίου, από την άλλη πλευρά, ακολούθησαν μια πολύ πιο παθητική προσέγγιση – περιστασιακές έρευνες εργαζομένων κ.λπ.
Πρακτικές πληροφορίες
Αλλά να υποθέσουμε ότι υπήρχε καλύτερος τρόπος;
Ας υποθέσουμε ότι ήταν δυνατό να δημιουργηθεί μια εικόνα της ψηφιακής εμπειρίας των εργαζομένων απευθείας από τις αλληλεπιδράσεις και τη συμπεριφορά του εργατικού δυναμικού και του συστήματος. Και να υποθέσουμε ότι ήταν δυνατό να γίνει αυτό όχι μόνο για μεμονωμένους υπαλλήλους, αλλά και για ομάδες, μεμονωμένες λειτουργίες, ακόμη και για ολόκληρο τον οργανισμό; Και προχωρήστε πέρα από τις αναφορές για να επωφεληθείτε από χρήσιμες πληροφορίες που οδηγούν σε βελτιώσεις στην παραγωγικότητα και στην ικανοποίηση του τελικού χρήστη.
Και να υποθέσουμε ότι ήταν δυνατό όχι μόνο να δημιουργηθεί αυτή η εικόνα, αλλά και να συγκριθεί με άλλους συγκρίσιμους οργανισμούς;
Ας υποθέσουμε ότι όχι άλλο.
Εισαγάγετε Acumen, από το Scalable Software. Το Acumen παρακολουθεί αυτόματα τη χρήση των συστημάτων και των επενδύσεων τεχνολογίας του οργανισμού σας, παρακολουθώντας τους ψηφιακούς KPI που αντιστοιχίζονται απευθείας σε δείκτες για την ψηφιακή εμπειρία των εργαζομένων.
Ο Acumen παίρνει τις εικασίες για να καταλάβει πώς χρησιμοποιούνται οι τεχνολογικές επενδύσεις ενός οργανισμού, και από ποιον και υπό ποιες συνθήκες.
Με το Acumen, μπορείτε να ελέγξετε την ποιότητα της ψηφιακής εμπειρίας όχι μόνο για μεμονωμένους υπαλλήλους, αλλά για τον οργανισμό συνολικά.
Για να μάθετε περισσότερα, κατεβάστε το eBook, Παρέχοντας μια εξαιρετική υβριδική εμπειρία εργασίας.