Πώς να ξεκινήσετε την προετοιμασία για το UPSC;

0
Πώς να ξεκινήσετε την προετοιμασία για το UPSC;

Το Indian Administrative Services (IAS) είναι η πιο διάσημη εξέταση στην Ινδία, που διεξάγεται από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας της Ένωσης (UPSC). Η εκκαθάριση μιας τέτοιας εξέτασης είναι σπουδαίο πράγμα και απαιτεί αφοσίωση, σκληρή δουλειά, τακτικότητα και κυρίως την αναθεώρηση.

Ίσως σκέφτεστε ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε την προετοιμασία;

Γενικά, δεν είναι ποτέ αργά μέχρι να πληροίτε τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες της UPSC. Το μόνο που έχει σημασία είναι η σκληρή δουλειά, η συνέπεια και η προθυμία. Επίσης, δεν είναι σαν να είσαι βιβλιοφάγος και να μελετάς συνέχεια. θα πρέπει να είστε κοινωνικοί επίσης, να μιλάτε με την οικογένεια, να δίνετε λίγο χρόνο για φυσική κατάσταση και πολλά άλλα τέτοια πράγματα.

Με μόνο την ανάγνωση πραγμάτων και βιβλίων, μπορεί να ξεκαθαρίσετε τους δύο πρώτους γύρους, αλλά για τον τελευταίο γύρο της συνέντευξης, πρέπει να είστε καλοί στην ομιλία και, ως εκ τούτου, απαιτούνται γενικές δεξιότητες για να επιτύχετε μια τέτοια εξέταση υψηλής κατάταξης.

Τώρα, έρχεται το πιο σημαντικό ερώτημα,

Πώς να ξεκινήσετε την προετοιμασία για το UPSC;

Ένα από τα πιο σημαντικά διλήμματα που έχει ένας υποψήφιος και δεν βρίσκει πουθενά μια εξαιρετική λύση σε αυτό το πρόβλημα.
Μην ανησυχείτε, θα δώσω τις καλύτερες συμβουλές που σίγουρα θα απαντήσουν στην ερώτησή σας.
Ας ξεκινήσουμε.

1. Προετοιμάστε τον εαυτό σας

● Είναι μια από τις καλύτερες συμβουλές, καθώς πρέπει να είστε καλά προετοιμασμένοι πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο UPSC και να αποφασίσετε ανάλογα.
● Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε καλά ότι πρέπει να αφιερώσετε πολύ χρόνο στις σπουδές και να εργαστείτε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.
● Θα βοηθούσε αν ξεκινούσατε να προετοιμάζεστε γνωρίζοντας το αναλυτικό πρόγραμμα, το μοτίβο χαρτιού και ξεκινούσατε την προετοιμασία σας ανάλογα με την ταχύτητά σας.
● Μπορείτε ακόμη και να ξεκινήσετε την προετοιμασία σας μαζί με μια δουλειά, αλλά για αυτό, πρέπει να καταβάλετε μεγάλες προσπάθειες.

2. Επιλογή Σωστού Coaching

Υπάρχουν πολλά Προπόνηση UPSC για προετοιμασία στην αγορά, και πολλά από αυτά είναι μόνο για να κερδίζουν από τους μαθητές τους. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να βρείτε την καλύτερη προπόνηση για τον εαυτό σας.

Ένα καλό ινστιτούτο καθοδήγησης έχει ορισμένα χαρακτηριστικά όπως έμπειρους δασκάλους, ευγενικό προσωπικό, καθοδήγηση για κάθε μαθητή, ζωντανές διαδραστικές συνεδρίες, μαθήματα επίλυσης αμφιβολιών κ.λπ. Θα ήταν καλύτερο να αναζητήσετε τέτοια χαρακτηριστικά στο ινστιτούτο προπονητών πριν εγγραφείτε.

3. Κάντε ένα χρονοδιάγραμμα

Αφού έχετε αρκετή αυτοπεποίθηση για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας, θα πρέπει να κάνετε ένα σωστό χρονοδιάγραμμα για τον εαυτό σας και, το πιο σημαντικό, να το ακολουθήσετε.

Το να φτιάχνεις ένα χρονοδιάγραμμα δεν είναι η λύση εκτός κι αν είσαι πειθαρχημένος και το ακολουθείς τακτικά.

Θυμηθείτε, μην ακολουθείτε ποτέ τις προτάσεις κανενός για να διαμορφώσετε το χρονοδιάγραμμά σας, καθώς ο καθένας έχει διαφορετικό σύνολο δεξιοτήτων και έχει διαφορετική ρουτίνα. Ως εκ τούτου, κάντε ένα χρονοδιάγραμμα στο οποίο να είστε άνετα και να μπορείτε να το εφαρμόζετε τακτικά.

4. Προγράμματα Σπουδών Γνώση

Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσετε την προετοιμασία σας είναι να εξοικειωθείτε με το αναλυτικό πρόγραμμα.

Αυτό θεωρείται το βασικό βήμα, καθώς σας βοηθά να εξοικονομήσετε χρόνο για να μάθετε πράγματα που δεν αποτελούν μέρος του αναλυτικού σας προγράμματος. Οι περισσότεροι μαθητές προετοιμάζονται σύμφωνα με τα βιβλία και για να είμαστε ειλικρινείς, τα βιβλία δεν έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με το UPSC. Ως εκ τούτου, ο ρόλος του προγράμματος σπουδών παίζει ρόλο για να εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο και να τον χρησιμοποιήσετε για νέα πράγματα για να μάθετε.

Το πρόγραμμα σπουδών του UPSC είναι ευρύ και είναι αδύνατο να θυμάστε κάθε θέμα από αυτό, επομένως συνιστάται είτε να το σημειώσετε καλά είτε να εκτυπώσετε το ίδιο. Αλλά η καταγραφή βοηθάει καθώς όταν γράφετε κάτι, θυμάστε κάποια από τα πράγματα μόνιμα.

5. Σημασία της επικαιρότητας και της εφημερίδας

Αυτό είναι το πιο παραμελημένο τμήμα του αναλυτικού προγράμματος UPSC και εξαιτίας αυτού, πολλοί μαθητές υποφέρουν κάθε χρόνο.
Οι εφημερίδες και η επικαιρότητα λύνουν το κύριο τμήμα της εξέτασης IAS.

Το βασικό κλειδί είναι να διαβάζετε την εφημερίδα καθημερινά. χωρίς καθημερινό διάβασμα, είναι αδύνατο να σπάσει η εξέταση. Πολλοί μαθητές σκέφτονται να μάθουν τις τρέχουσες υποθέσεις την τελευταία στιγμή, αλλά ποτέ δεν είναι η τελευταία στιγμή όπως ποτέ δεν θα ξέρατε πότε η ημερομηνία των εξετάσεων πλησιάζει όλο και πιο κοντά. Επίσης, είναι αδύνατο να θυμόμαστε ημερομηνίες, γεγονότα και αριθμούς σε λίγες μόνο ημέρες. απαιτεί καθημερινή αναθεώρηση και ανάγνωση για να τα βάλεις στο μυαλό σου πλήρως.

Επίσης, διαβάστε τα πράγματα από την εφημερίδα που είναι σημαντικά από την άποψη του UPSC και μην χάνετε χρόνο διαβάζοντας ψυχαγωγικά ή ειδήσεις του Bollywood.

6. Σημειώσεις

Σημείωση όλων όσων διαβάζετε είναι σημαντική είτε πρόκειται για εφημερίδα είτε για θεωρητικά πράγματα.
Οι σημειώσεις είναι ωφέλιμες κατά την αναθεώρηση, καθώς εξοικονομούν αρκετά χρόνο στο τελικό σημείο.

Η δημιουργία σημειώσεων δεν είναι εύκολη, καθώς πολλοί μαθητές αντιγράφουν αυτά που διαβάζουν, αλλά οι πραγματικές σημειώσεις περιέχουν μια συνοπτική μορφή όλων των σημαντικών πραγμάτων που διαβάζετε. Ως εκ τούτου, οι νότες παίζουν σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία του UPSC.

7. Κοροϊδεύει

Η σημασία των κοροϊδίων ήταν πάντα στην υψηλότερη πλευρά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι κοροϊδίες είναι γενικά μια προπαρασκευαστική εξέταση και βοηθούν να δώσει μια αίσθηση εξέτασης σε έναν μαθητή πριν συμμετάσχει στην εξέταση UPSC.

Επίσης, οι κοροϊδίες βοηθούν στην ανάλυση της απόδοσης, των βαθμών και των δυνατών και αδύναμων τμημάτων του αναλυτικού προγράμματος ενός μαθητή.

Υπάρχουν πολλές σειρές δοκιμών από διάφορα ινστιτούτα στην αγορά. Ακολουθούν το ίδιο μοτίβο UPSC και περιλαμβάνουν απροσδόκητες ερωτήσεις που η UPSC σήμερα έχει αρχίσει να βάζει στην εφημερίδα.

8. Σωματική Υγεία

Είναι το σημείο για το οποίο κανείς δεν μιλάει όποτε μιλάει για τις εξετάσεις UPSC.

«Ένα υγιές μυαλό κατοικεί σε ένα υγιές σώμα», αυτό ικανοποιεί την ανάγκη να παραμείνουμε υγιείς.

Επίσης, όταν δεν είσαι υγιής, το μυαλό σου δεν θα δουλεύει 100% και δεν θα σου αρέσει να σπουδάζεις.

Όταν είσαι σε φόρμα, σε βοηθά να κατανοείς καλύτερα και περισσότερο τα πράγματα που διαβάζεις.

Ως εκ τούτου, θα βοηθούσε εάν ακολουθούσατε μια σωστή διατροφή που περιλαμβάνει πράσινα λαχανικά, φρούτα, ξηρά φρούτα, καθημερινές πρωινές βόλτες και περνώντας λίγο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους.

Αυτό σας κρατά υγιείς και προκαλεί θετική ενέργεια και ανανεώνει τη διάθεσή σας, που απαιτείται για καλύτερη προετοιμασία.

συμπέρασμα

Οι συμβουλές που συζητήθηκαν παραπάνω αξίζουν μόνο αν είστε σοβαροί και τις ακολουθήσετε. Μέχρι να πάρετε αποφάσεις και να θεωρήσετε τα πράγματα δεδομένα, τα αποτελέσματα είναι ανάλογα.

Να έχετε πάντα πίστη στον εαυτό σας, να είστε ήρεμοι και ψύχραιμοι και να ακολουθείτε πάντα το χρονοδιάγραμμα.

Ποτέ μην ακούτε τις προτάσεις κανενός μέχρι να αισθάνονται καλά και σημαντικοί για εσάς. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί μύθοι στην κοινωνία που σταματούν πολλούς υποψήφιους με δεξιότητες να τελειώσουν το ταξίδι τους.

Ελπίζω ότι το άρθρο ήταν χρήσιμο για εσάς και θα λύσει τις πολλές αμφιβολίες σας.

Ό,τι καλύτερο για τις προετοιμασίες σας!

Schreibe einen Kommentar