Πώς να κυριαρχήσετε στις λέξεις-κλειδιά Long-Tail χρησιμοποιώντας Microsites με AI

0
Πώς να κυριαρχήσετε στις λέξεις-κλειδιά Long-Tail χρησιμοποιώντας Microsites με AI

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), εξετάζουν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει σε διαφορετικούς κλάδους. Ωστόσο, πολλοί αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι μια ομπρέλα και ότι θα επηρεάσει κάθε κλάδο στα επόμενα 5 έως 10 χρόνια.

Το AI έχει τη δυνατότητα να ενσωματώνει διαφορετικά συστήματα, διαφορετικά σύνολα δεδομένων, βιομηχανίες και τύπους λογικής. Γι‘ αυτό, όταν πηγαίνετε στο OpenAI, μπορείτε να είστε συγγραφέας που γράφει άρθρα, ποιητής που γράφει ποιήματα ή νομικός ειδικός που συνθέτει νομικά έγγραφα.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η τεχνητή νοημοσύνη δεν αφορά τόσο τον κώδικα, τη βιομηχανία ή τον στόχο. Η τεχνητή νοημοσύνη αφορά περισσότερο τους τύπους των ερωτήσεων που κάνετε και τα σύνολα δεδομένων που χρειάζεστε για να επιτύχετε έναν τελικό στόχο.

Για πολλούς καταναλωτές, η τεχνητή νοημοσύνη εξακολουθεί να είναι μια αφηρημένη έννοια που είναι δύσκολο να κατανοηθεί, αλλά οι τεχνολογικοί γίγαντες ενδιαφέρονται. Πρόσφατα, η Microsoft επένδυσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο OpenAI.

Εάν ενδιαφέρεστε για την τεχνητή νοημοσύνη, θα πρέπει να επισκεφτείτε το futuretools.io για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διάφορες εφαρμογές και εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε σήμερα. Πώς ισχύει αυτό για την επιχείρησή σας;

Το πιο σημαντικό, πώς μπορείτε να κερδίσετε χρήματα από την τεχνητή νοημοσύνη; Μια εκτέλεση που λειτουργεί σαν γούρι ονομάζεται στρατηγική AI Microsite.

Δημιουργία Microsites με AI

Ένας microsite είναι βασικά ένας πολύ εξειδικευμένος ιστότοπος που ξεκινά πραγματικά από την αρχή. Η πρόθεση είναι να κυριαρχήσετε σε ένα μικρό τμήμα ενός κλάδου και σε μια εξειδικευμένη κατηγορία στα αποτελέσματα αναζήτησης Google και στην Πληρωμένη Αναζήτηση.

Τι Σκοπό εξυπηρετούν αυτοί οι μικροτόποι AI;

Ας ξεκινήσουμε με ένα παράδειγμα: έχετε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου που πουλά παιχνίδια ραδιοελεγχόμενα (RC). Εάν μεταβείτε στην αναζήτηση για „Παιχνίδια RC“ ή „Αγοράστε παιχνίδια RC“ και πραγματοποιήσετε κύλιση μέχρι το κάτω μέρος της σελίδας αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης (SERP), θα δείτε περισσότερες προτάσεις από την Google.

Εναλλακτικά, εάν εισαγάγετε τη φράση κλειδί „RC toys“ σε ένα εργαλείο όπως το SpyFu, θα ανακαλύψετε τα σύμπαντα κάτω από τη συγκεκριμένη λέξη-κλειδί. Για παράδειγμα, αν σας αρέσουν τα παιχνίδια RC, μπορεί να σας αρέσουν αεροπλάνα RC, βάρκες RC ή φορτηγά RC — όλα αυτά είναι διαφορετικά σύμπαντα λέξεων-κλειδιών.

Και πάλι, είναι αδύνατο για έναν ιστότοπο να κατατάσσεται στην πρώτη τριάδα στο Google για όλα αυτά τα διαφορετικά σύμπαντα λέξεων-κλειδιών. Τι θα γινόταν όμως αν είχατε τις καλύτερες τιμές, την καλύτερη επιλογή και την καλύτερη πρόσβαση σε κατασκευαστές για σκάφη RC στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Άπειρες δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου με Microsites

Η επιλογή τομέα είναι πολύ σημαντική εδώ και αυτή η στρατηγική λειτουργεί όμορφα για τις τοπικές επιχειρήσεις. Έτσι, δημιουργήστε έναν ιστότοπο με έναν τομέα όπως „rcboatsusa.com“.

Ωστόσο, αυτός είναι ακόμα ένας πολύ γενικός όρος. Δεν είναι αρκετά εξειδικευμένο και ο ανταγωνισμός εκεί έξω είναι σκληρός για τα παιχνίδια RC. Μπορεί να κατατάξετε για σκάφη RC, αλλά οι πιθανότητες να κατατάξετε εκεί δεν είναι ακόμα μεγάλες.

Και πόσα χρήματα βγάζετε από τα σκάφη RC; Εάν πουλήσετε ένα σκάφος RC, ας υποθέσουμε ότι θα βγάλετε 150, 200 $. Δεν είναι αρκετά έσοδα για να δικαιολογήσουν αυτό το είδος στρατηγικής.

Τι θα γινόταν αν ήμουν μεσίτης στεγαστικών δανείων στο Μαϊάμι της Φλόριντα;

Τι θα γινόταν αν εστιάζατε μόνο σε καταναλωτές που θέλουν να αγοράσουν ένα σπίτι γύρω από το Coral Gables στο Μαϊάμι της Φλόριντα; Πόσα χρήματα θα έβγαζες ως μεσίτης στεγαστικών δανείων ή ως μεσίτης αν πουλούσες ένα σπίτι εκατομμυρίων δολαρίων στο Coral Gables, στο Μαϊάμι, στη Φλόριντα;

Οπουδήποτε από $20.000 έως $50.000; Επομένως, η μέση τιμή παραγγελίας (AOV) είναι αρκετά μεγάλη για να δικαιολογήσουμε αυτήν τη στρατηγική, επειδή δεν θα χρειαζόμασταν πραγματικά χιλιάδες επισκέπτες, αλλά μόνο 500 έως 1.000 μοναδικούς στοχευμένους επισκέπτες σε αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτό είναι όταν αυτή η στρατηγική λειτουργεί πραγματικά σαν γούρι. Με αυτή τη στρατηγική, θα μπορούσατε να κερδίσετε από 50.000 $ έως 250.000 $ το χρόνο.

Ποια είναι τα οφέλη της δημιουργίας πολλαπλών ΑΙ Μκροσίτες;

  • Αυξημένη ορατότητα στο Διαδίκτυο
  • Βελτιωμένη εμπειρία χρήστη (UX)
  • Βελτιστοποιημένη δυνητική γενιά
  • Μεγιστοποιημένη απόδοση επένδυσης (ROI)
  • Βελτιστοποιημένη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας

Αυξήστε την προβολή σας στο διαδίκτυο.

Οι μικροδικτυακοί ιστότοποι μπορούν να στοχεύουν συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά και θέματα, διευκολύνοντας την υψηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης και την προσέλκυση περισσότερων ικανών δυνητικών πελατών.

Βελτιώστε την εμπειρία χρήστη (UX).

Οι μικροδικτυακοί τόποι μπορούν να σχεδιαστούν και να βελτιστοποιηθούν ειδικά για ένα συγκεκριμένο κοινό-στόχο, παρέχοντας καλύτερη εμπειρία χρήστη και αυξάνοντας την πιθανότητα μετατροπής.

Βελτιστοποιήστε τη γενιά πελατών σας.

Με τη στόχευση λέξεων-κλειδιών μακράς ουράς, οι μικροϊστότοποι μπορούν να προσελκύσουν πιο συγκεκριμένους και κατάλληλους δυνητικούς πελάτες, αυξάνοντας την πιθανότητα μετατροπής και μειώνοντας το κόστος απόκτησης δυνητικών πελατών.

Μεγιστοποιήστε την απόδοση της επένδυσής σας (ROI).

Εστιάζοντας σε ένα συγκεκριμένο κοινό-στόχο, οι μικροιστοσελίδες μπορούν να δημιουργήσουν περισσότερους κατάλληλους δυνητικούς πελάτες και να εξασφαλίσουν υψηλότερη απόδοση επένδυσης.

Βελτιστοποιήστε τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας.

Σε σύγκριση με μια εκστρατεία επανασχεδιασμού ή μάρκετινγκ πλήρους κλίμακας, οι μικροϊστότοποι μπορούν να είναι ένας προσιτός τρόπος για γρήγορη και αποτελεσματική προσέγγιση νέων αγορών-στόχων και δημιουργία δυνητικών πελατών.

Πώς εφαρμόζετε τη στρατηγική AI Microsites;

Τώρα λοιπόν που καλύψαμε το όνομα τομέα που θα επιλέξετε, ας μπούμε στη στρατηγική.

Εύρεση λέξεων-κλειδιών-στόχων για τον Microsite σας.

Ξεκινήστε μόνο με 10 λέξεις-κλειδιά με μεγάλη ουρά. Ας χρησιμοποιήσουμε το Rolex ως παράδειγμα.

Ας υποθέσουμε ότι καταχωρήσαμε το userolexcoralgables.com και, στη συνέχεια, θα έχουμε 10 σελίδες, 10 σελίδες προϊόντων και 10 σελίδες περιεχομένου. Η αρχική σελίδα στοχεύει „μεταχειρισμένα Rolex Coral Gables“.

Μια άλλη σελίδα στοχεύει „προϊόντα Rolex Coral Gables“ και μια άλλη στοχεύει „πιστοποιημένα Rolex Coral Gables“. Οι άλλες έξι ή επτά σελίδες απευθύνονται σε πολύ δημοφιλή μοντέλα Rolex, όπως „Rolex Daytona“, „μεταχειρισμένα Rolex Daytona“ ή „μεταχειρισμένα Rolex με διαμάντια“.

Δημιουργία περιεχομένου για τις σελίδες microsite σας χρησιμοποιώντας AI.

Για να δημιουργήσετε περιεχόμενο για αυτές τις 10 σελίδες στο microsite σας, πηγαίνετε στο ChatGPT και λέτε στην τεχνητή νοημοσύνη να γράψει αυτά τα άρθρα. Αυτά τα άρθρα πρέπει να χρησιμοποιούν 2.000 λέξεις ή περισσότερες, αλλά μην περιμένετε ότι το περιεχόμενο AI θα είναι τέλειο.

Όμως, το ChatGPT δεν γράφει άρθρα 2.000-3.000 λέξεων!

Χρειάζεστε ένα περίγραμμα. Χρησιμοποιήστε το ChatGPT για να γράψετε ένα περίγραμμα άρθρου για τις φράσεις-κλειδιά σας. Στην περίπτωση του παραδείγματός μας, θα πάμε με το „μεταχειρισμένο Rolex στο Coral Gables“.

Μόλις έχετε το περίγραμμά σας, αντιγράψτε και επικολλήστε το σε ένα ξεχωριστό έγγραφο. Τώρα, για κάθε ενότητα, ζητήστε από το AI να γράψει τμήματα 300 λέξεων για εσάς. Αυτό διαρκεί πιθανώς περίπου 30 λεπτά και έχετε ένα άρθρο 2.000 έως 3.000 λέξεων.

Το επόμενο μέρος είναι πολύ σημαντικό γιατί η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αφήσει ίχνη.

Πρέπει να αφαιρέσετε αυτό το αποτύπωμα για να λειτουργήσει ο αλγόριθμος Google. Υπάρχει λοιπόν ένα άλλο εργαλείο που ονομάζεται Writer.com.

Αντιγράψτε και επικολλήστε το άρθρο σας 2.000-3.000 λέξεων στο Writer.com, βελτιστοποιήστε το και κάντε αυτό για 10 έως 11 διαφορετικά θέματα.

Στο τέλος, έχετε περίπου 10 – 11 άρθρα που έχουν έκταση 2.000 έως 3.000 λέξεις και είναι έτοιμα.

Ρύθμιση των υπερ-ειδικών Microsites σας.

Αφού καταχωρίσετε το όνομα τομέα σας, μεταβείτε στο WordPress.com και δημιουργήστε έναν ιστότοπο WordPress. (Ο σχεδιασμός και η δομή δεν έχουν μεγάλη σημασία.) Δημιουργήστε μια σελίδα «Επικοινωνήστε μαζί μας» και συνδέστε πίσω στη σελίδα «Επικοινωνήστε μαζί μας» του κύριου ιστότοπού σας.

Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για σκοπούς δημιουργίας δυνητικών πελατών, ώστε οι άλλοι να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας. Απλώς τοποθετήστε μια φόρμα επικοινωνίας σε κάθε σελίδα, ώστε να είναι πιο εύκολο να προσεγγίσετε και να μετατρέψετε πελάτες.

Για το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι υποψήφιοί σας βρίσκουν έναν από αυτούς τους ιστότοπους, κάνουν κλικ σε έναν από τους συνδέσμους σας και πηγαίνουν στο κατάστημά σας ηλεκτρονικού εμπορίου. Για τη δημιουργία δυνητικών πελατών ή τις πωλήσεις B2B, οι υποψήφιοί σας θα ακολουθήσουν τα ίδια βήματα για να επικοινωνήσουν μαζί σας και να γίνουν εισερχόμενοι δυνητικοί πελάτες.

Πώς διατηρείτε τη στρατηγική AI Microsites σας;

Μόλις οι ιστότοποί σας είναι έτοιμοι (όσον αφορά το περιεχόμενο και τους συνδέσμους), πρέπει να εγκαταστήσετε ορισμένα πρόσθετα για να διατηρήσετε τη λειτουργία του microsite σας. Για να βελτιστοποιήσετε τους τίτλους και τις μετα-περιγραφές σας, θα χρειαστείτε την προσθήκη SEO All-In-One.

Για να διασφαλίσετε ότι η Google ευρετηριάζει σωστά τις σελίδες σας, θα πρέπει να υποβάλετε έναν χάρτη ιστότοπου XML στο Google Search Console.

Τέλος, πρέπει να δημιουργείτε 3 – 5 backlinks κάθε μήνα για κάθε ιστότοπο.

Αύξηση της ορατότητας, απόκτηση backlinks και παρακολούθηση της επισκεψιμότητας του Microsite.

Τα backlinks δημιουργούν εξουσία για τον ιστότοπό σας, ώστε να είναι ευρετηριασμένος και να κατατάσσεται ψηλά στο SERP.

Εγκαταστήστε τον Διαχειριστή ετικετών Google και βεβαιωθείτε ότι όλες οι ετικέτες σας έχουν ρυθμιστεί σωστά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια pixel με τον κύριο ιστότοπο της επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό συμβαίνει επειδή όποιος επισκέπτεται τους μικροδικτυακούς τόπους σας μπορεί επίσης να βρίσκεται στο κοινό-στόχο του κύριου ιστότοπού σας.

Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να επαναστοχεύσετε αυτό το κοινό με την κύρια επωνυμία σας. Αλλά να θυμάστε ότι αυτή η κίνηση είναι πραγματικά εξειδικευμένη. Είναι τόσο συγκεκριμένο που δεν θα είχατε ποτέ κατάταξη με τον κύριο ιστότοπό σας.

Εύρεση νέων γωνιών για νέες μικροθέσεις.

Εάν πουλάτε σε εθνικό επίπεδο, μεταβείτε στη διεύθυνση trends.google.com. Εισαγάγετε τη λέξη-κλειδί σας στη λειτουργία αναζήτησης για να ανακαλύψετε τις τρεις κορυφαίες πόλεις, πολιτείες ή μητροπολιτικές περιοχές στις οποίες οι άνθρωποι αναζητούν περισσότερο τη λέξη-κλειδί.

Εφόσον έχετε αυτήν τη στρατηγική microsite για μία γωνία, το μόνο που έχετε να κάνετε τώρα είναι να εκτελέσετε ξανά τη στρατηγική AI Microsite. Μπορείτε να έχετε 3, 5 ή 10 γωνίες για τις πόλεις που θέλετε να στοχεύσετε και χρειάζονται μόνο 90 ​​– 120 ημέρες για να κυριαρχήσετε στις αναζητήσεις πόλεων.

Αυτή είναι μια συνεχής στρατηγική — δεν είναι «να το ορίσετε και να το ξεχάσετε».

Ουσιαστικά, στο τέλος των 12 μηνών, αυτή η κίνηση θα μπορούσε να αξίζει εκατομμύρια για εσάς. Αλλά κάθε μήνα, πρέπει να προσθέτετε δύο έως τέσσερις ενότητες σε αυτούς τους ιστότοπους.

Ο χάρτης ιστότοπου πρέπει να φαίνεται ενεργός και, ως τελευταίο βήμα, να ξοδέψετε μερικές εκατοντάδες δολάρια για να εξασφαλίσετε επισκεψιμότητα σε αυτούς τους ιστότοπους. Μπορεί να είναι στο Δίκτυο εμφάνισης Google ή στο YouTube — σε κάθε περίπτωση, η Google λατρεύει να βλέπει επισκεψιμότητα από την Πληρωμένη Αναζήτηση!

Αν όλοι το κάνουν αυτό, ποια είναι η διαφορά στο ποιος κατατάσσεται υψηλότερα;

Στο Optimum7, εκτελούμε αυτήν τη στρατηγική για το BigCommerce, το Shopify και το SEO. Διαπιστώνουμε ότι όλα εξαρτάται από το πόσο καλά εκτελείτε τη στρατηγική, την ποιότητα του περιεχομένου σας και την ποιότητα των backlinks σας.

Βρήκαμε επίσης ότι όλοι δεν είναι κάνοντας αυτό.

Συμπέρασμα: Χρησιμοποιήστε AI Microsites για να μεγιστοποιήσετε την προσέγγισή σας

Εάν ολοκληρώσετε αυτόν τον κύκλο – ο οποίος, από ωριαία επενδυτική άποψη, δεν θα πρέπει να σας πάρει περισσότερες από 10 ώρες – έχετε 1 εκατομμύριο $ εάν έχετε ήδη μια νόμιμη επιχείρηση.

Δεν έχει σημασία σε ποιο κλάδο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να έχετε μια υπηρεσία ή ένα προϊόν που έχει μέση αξία παραγγελίας από 500 $ έως 10.000 $.

Στο Optimum 7, δημιουργούμε προσαρμοσμένες, βελτιστοποιημένες στρατηγικές όπως αυτή που περιγράφεται παραπάνω. Αν ψάχνετε για τη δική σας στρατηγική για microsite — εάν θέλετε να κερδίσετε ένα επιπλέον εκατομμύριο δολάρια τους επόμενους 12 μήνες — ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας.

Schreibe einen Kommentar