Πώς να κατανοήσετε τα τέλη διακόσμησης εσωτερικών χώρων

1
Πώς να κατανοήσετε τα τέλη διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Σχεδιάζετε έναν σημαντικό επανασχεδιασμό του σπιτιού σας; Το καλύτερο βήμα που μπορείτε να κάνετε είναι να προσλάβετε τον κατάλληλο σχεδιαστή εσωτερικών χώρων. Αλλά προφανώς, αυτός ο επαγγελματίας θα χρεώσει αμοιβές και σίγουρα δεν θα είναι όλοι το ίδιο. Προτού μπορέσετε να πείτε ποιος είναι δίκαιος και ειλικρινής, πρέπει πρώτα να μάθετε τα βασικά στοιχεία των τελών εσωτερικής διακόσμησης και πώς λειτουργούν.

Ειδικά σε αυτήν την εποχή των διαδικτυακών σεμιναρίων DIY και των σχεδόν στιγμιαίων αποκαλύψεων έργων, μπορεί να νομίζετε ότι το κόστος εσωτερικού σχεδιασμού είναι τόσο απλό. Δεν είναι, έστω και μόνο επειδή υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν μπορέσουν να προσδιοριστούν με ακρίβεια.

Κόστος εσωτερικής διακόσμησης, περισσότερο ή λιγότερο

Όπως αναφέρθηκε, το κόστος του σχεδιαστή εσωτερικών χώρων θα ποικίλλει, αλλά μπορείτε να λάβετε υπόψη έναν μέσο όρο όταν αποφασίζετε πώς αυτό είναι στην επιλογή σας για έναν σχεδιαστή. Προς το τέλος του 2019, προσλήφθηκαν διακοσμητές εσωτερικών χώρων για περίπου 2.000 έως 5.000 £ ανά έργο. Με τις σύγχρονες μεθόδους και προσεγγίσεις που χρησιμοποιούνται στον κλάδο, όπως οι καθαρά διαδικτυακές υπηρεσίες εσωτερικής διακόσμησης, ίσως μπορέσετε να εξοικονομήσετε χιλιάδες δολάρια.

Η πρόσληψη ενός διαδικτυακού σχεδιαστή μπορεί να σας μειώσει κατά περίπου 75 έως 1599 £ και οι χρεώσεις είναι συνήθως σταθερές. Ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων προτιμά πλέον τις διαδικτυακές υπηρεσίες εσωτερικής διακόσμησης επειδή επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τον προγραμματισμό, την αναθεώρηση της προόδου και φυσικά τον προϋπολογισμό. Και πάλι, θα υπάρχουν πάντα πλεονεκτήματα που μπορούν να προσφέρουν μόνο οι παραδοσιακές, προσωπικές υπηρεσίες, όπως ο σχεδιαστής να είναι προσωπικά εκεί για να κάνει συστάσεις και να διαχειριστεί το έργο.

Φωτογραφία από το Spacejoy στο Unsplash

Σε κάθε περίπτωση, οι επαγγελματίες σχεδιαστές εσωτερικών χώρων συχνά αμείβονται σύμφωνα με πολλούς παράγοντες όπως τα διαπιστευτήρια, η εμπειρία, οι δεξιότητες και η ικανότητά τους να συνεργάζονται με άλλους επαγγελματίες σχεδιασμού. Για παράδειγμα, οι σχεδιαστές που έχουν περάσει εξετάσεις πιστοποίησης συνήθως χρεώνουν περισσότερο από εκείνους που δεν έχουν ελεγχθεί, όπως οι χομπίστες. Οι σχεδιαστές που μπορούν να παρέχουν απεικονίσεις του χώρου σας στον υπολογιστή για να σας βοηθήσουν στην οπτικοποίηση ενδέχεται επίσης να χρεώνουν υψηλότερα από εκείνους που βασίζονται σε καλές, παλιομοδίτικα σχέδια από χαρτί και μολύβι.

Τα οφέλη από την πρόσληψη ενός διακοσμητή εσωτερικών χώρων, είτε διαδικτυακά είτε παραδοσιακά, είναι αδιαμφισβήτητα. Αλλά η επιλογή του σωστού σχεδιαστή είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένο έργο και το να αποφασίσετε ποιος είναι ο κατάλληλος για εσάς συνεπάγεται πολλές εκτιμήσεις κόστους.

Βασικά Κόστος Εσωτερικού Σχεδιασμού

Όταν προσπαθείτε να κατανοήσετε τις αμοιβές επαγγελματικού εσωτερικού σχεδιασμού, χρειάζεστε συγκεκριμένες πληροφορίες που θα είναι κρίσιμες στην απόφασή σας να προσλάβετε ή να μην προσλάβετε έναν σχεδιαστή, όπως:

Πεδίο εφαρμογής έργου

Αρχικά, πόσο μικρό ή μεγάλο έργο σχεδιάζετε; Σκέφτεστε ανεπαίσθητες αλλαγές ή βελτιώσεις ή μια συνολική αναμόρφωση; Είναι σημαντικό να είστε σαφείς σχετικά με το τι θέλετε και να είστε ρεαλιστές σχετικά με αυτό, καθώς αυτό θα επηρεάσει το πόση δουλειά πρέπει να γίνει, το κόστος που θα συνεπάγεται και φυσικά τον τρόπο με τον οποίο θα αντέξετε οικονομικά το έργο.

Μέγεθος χώρου

Το μέγεθος του χώρου που θέλετε να σχεδιάσετε ή να επανασχεδιάσετε σίγουρα θα επηρεάσει και την τιμή των υπηρεσιών εσωτερικής διακόσμησης. Επειδή μια μεγαλύτερη περιοχή θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο και δουλειά, φυσικά θα κοστίσει περισσότερο σε επαγγελματικές αμοιβές.

Ο προϋπολογισμός σου

Τα περισσότερα οικιακά έργα καθορίζονται από τον προϋπολογισμό του ιδιοκτήτη, οπότε καθίστε και κάντε μια λίστα με τα θέλω και τις ανάγκες σας, βάλτε προτεραιότητες και αποφασίστε πόσα μπορείτε να ξοδέψετε για να επιτύχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Όταν είναι δυνατόν, να είστε πολύ συγκεκριμένοι – για παράδειγμα, πόσα μπορείτε να ξοδέψετε για βαφή τοίχου ή νέο πολυέλαιο; Φροντίστε να δώσετε στον εαυτό σας λίγο επιπλέον χώρο για διάφορα και απροσδόκητα έξοδα, όπως αποστολή, επισκευές ζημιών που δεν υπήρχαν όταν ξεκίνησε το έργο κ.λπ.

Φωτογραφία από το Spacejoy στο Unsplash

Πώς πληρώνονται οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων

Οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων δεν διαφέρουν μόνο ως προς τις αμοιβές αλλά και ως προς τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να πληρωθούν. Ακολουθούν έξι συνηθισμένοι τρόποι με τους οποίους αυτοί οι επαγγελματίες χρεώνουν τους πελάτες τους σήμερα:

Τιμή ανά ώρα

Η πληρωμή ενός σχεδιαστή εσωτερικών χώρων ανά ώρα εργασίας είναι συνήθως η πιο εύκολη, ειδικά για μικρά έργα που δεν χρειάζονται πολύ χρόνο για να ολοκληρωθούν. Η τιμή μπορεί να κυμαίνεται από 50 £ έως 500 £ και λάβετε υπόψη ότι οι ωριαίες χρεώσεις συνήθως καλύπτουν τη μετακίνηση του σχεδιαστή στο σπίτι σας, τα ψώνια, τις τηλεφωνικές συνομιλίες και σχεδόν κάθε χρόνο που αφιερώνεται σε σχέση με το έργο σας.

Κατ‘ αποκοπή

Ένας σχεδιαστής εσωτερικών χώρων μπορεί επίσης να σας αναφέρει μια σταθερή τιμή για ολόκληρο το έργο σας, ανάλογα με το μέγεθος και την πολυπλοκότητά του. Όταν πληρώνετε έναν σχεδιαστή με αυτόν τον τρόπο, βεβαιωθείτε ότι κάθε σχετική λεπτομέρεια αναφέρεται στη σύμβαση, συμπεριλαμβανομένου του χρονικού πλαισίου του έργου, του αριθμού των επιτρεπόμενων αναθεωρήσεων εντός αυτού του χρονικού πλαισίου, τυχόν πρόσθετων χρεώσεων κ.λπ. Αυτό το μοντέλο πληρωμής χρησιμοποιείται συχνά για πιο εκτεταμένα, πολύπλοκα έργα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν απαιτούνται αρχιτεκτονικές υπηρεσίες.

Μηνιαίος συγκρατητής

Ορισμένοι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων πληρώνονται με μια αμοιβή διατήρησης, συνήθως μηνιαία και πριν από κάθε εργασία που πρέπει να γίνει. Όπως και με τις συμφωνίες κατ‘ αποκοπήν επιτοκίου, αυτή η δομή πληρωμής πρέπει να εξηγείται διεξοδικά σε γραπτή σύμβαση, όπου εκφράζονται ρητά οι προσδοκίες τόσο του σχεδιαστή όσο και του πελάτη. Ωστόσο, αυτή η ρύθμιση είναι συνήθως κατάλληλη μόνο για μακροπρόθεσμα εν εξελίξει έργα, όπως συμβόλαια με εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία όπου τα εσωτερικά σχέδια ενημερώνονται κατά διαστήματα.

Τετράγωνα πλάνα

Αυτή η δομή πληρωμής απαιτεί πληρωμή του σχεδιαστή εσωτερικών χώρων ανάλογα με το μέγεθος του εργοταξίου. Για παράδειγμα, ένα ακίνητο 20.000 τετραγωνικών ποδιών με εξωτερικό χώρο 12.000 τετραγωνικών ποδιών μπορεί να χρεωθεί με 12 $ ανά τετραγωνικό πόδι, με συνολική χρέωση εσωτερικής διακόσμησης 192.000 $. Όπως και το μηνιαίο μοντέλο συγκράτησης, αυτή η ρύθμιση χρησιμοποιείται συχνά για μεγάλα εμπορικά έργα.

Φωτογραφία του Peng Chen στο Unsplash

Επιτροπή

Ορισμένοι σχεδιαστές αμείβονται με προμήθεια αντί για πραγματική τιμή. Για παράδειγμα, θα αγοράσουν τα απαιτούμενα υλικά από προμηθευτές χύδην, θα λάβουν εκπτώσεις, θα σας χρεώσουν τις λιανικές τιμές αυτών των υλικών και θα διατηρήσουν τη διαφορά. Άλλοι θα εισπράξουν επίσης ένα τέλος σήμανσης περίπου 20%, επιτρέποντάς τους να διατηρήσουν ένα μέρος του κόστους προμήθειας σας. Σε κάθε περίπτωση, πάντα να ζητάτε αποδείξεις, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε και να επικυρώσετε κάθε αγορά που διεκδικείτε.

Ποσοστό

Τέλος, ένας σχεδιαστής εσωτερικών χώρων μπορεί να πληρωθεί ένα ποσοστό των συνολικών χρημάτων που δαπανήθηκαν για το έργο σας, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας, των υλικών και οτιδήποτε άλλο. Ποιο θα είναι αυτό το ποσοστό, θα το καθορίσετε εσείς και ο σχεδιαστής σας.

Προετοιμασία για το κόστος του εσωτερικού σχεδιασμού

Οι επαγγελματικές υπηρεσίες εσωτερικής διακόσμησης μπορεί να μην είναι φθηνές, αλλά συνήθως αξίζουν το κόστος, ειδικά αν σχεδιάζετε καλά το έργο σας. Για παράδειγμα, είτε θέλετε ένα μοντέρνο, μινιμαλιστικό σχέδιο ή μια έντονα περίτεχνη εμφάνιση, το να δείξετε τις εικόνες του σχεδιαστή σας αντί να περιγράφετε απλώς αυτό που θέλετε με λέξεις, θα αυξήσει τις πιθανότητές σας να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Φυσικά, αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να αποφύγετε περιττά έξοδα, όπως όταν πρέπει να διορθώσετε ένα λάθος που έγινε απλώς και μόνο επειδή εσείς και ο σχεδιαστής δεν ήσασταν στην ίδια σελίδα από την αρχή.

Σίγουρα, η γνώση των επιθυμιών και των αναγκών σας –και φροντίζοντας να μεταδοθούν καλά στον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων σας– θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα το κόστος σας. Στο τέλος, μπορείτε να ξοδέψετε τα χρήματά σας όσο το δυνατόν πιο συνετά, ειδικά όταν αποφασίζετε ποιον διακοσμητή εσωτερικών χώρων να προσλάβετε με βάση τον προϋπολογισμό σας.

Schreibe einen Kommentar