Πώς να βελτιστοποιήσετε το κόστος άδειας εφαρμογής υψηλής αξίας

0
Πώς να βελτιστοποιήσετε το κόστος άδειας εφαρμογής υψηλής αξίας

Αυτό είναι το τέταρτο ιστολόγιο της σειράς πέντε μερών μας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η έξυπνη μέτρηση χρήσης προσδίδει αξία σε ομάδες που επιδιώκουν να βελτιστοποιήσουν το κόστος εφαρμογής υψηλής αξίας.

Στο τελευταίο μας ιστολόγιο, συζητήσαμε πώς η μη υιοθέτηση μιας έξυπνης προσέγγισης στη μέτρηση χρήσης μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην επιχείρησή σας – από περιττές δαπάνες έως διαταραχές στις ροές εργασίας των χρηστών. Πώς μπορείτε, λοιπόν, να μετρήσετε έξυπνα τη χρήση εφαρμογών υψηλής αξίας; Εδώ, αποσυσκευάζουμε επτά κρίσιμους τομείς βέλτιστων πρακτικών που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη βελτιστοποίηση του κόστους αδειών εφαρμογής μηχανικής υψηλής αξίας.

1. Λεπτό προς λεπτό δεδομένα χρήσης

Στο δεύτερο ιστολόγιο μας, συζητήσαμε πώς τα ενσωματωμένα εργαλεία μέτρησης χρήσης δεν δίνουν αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με την ενεργή χρήση, βασικές πληροφορίες που απαιτούνται για τη δημιουργία μιας ακριβούς εικόνας των απαιτήσεων χρήσης. Η βέλτιστη πρακτική είναι να χρησιμοποιείτε αναλυτικά αναλυτικά στοιχεία ενεργής χρήσης που μπορούν να παρέχουν δεδομένα πληκτρολόγησης σε βάθος και κλικ του ποντικιού για να δίνουν λεπτό προς λεπτό πληροφορίες σχετικά με την πραγματική χρήση εφαρμογών του οργανισμού σας.

2. Ανίχνευση ανάγνωσης/εγγραφής

Οι ηγέτες πληροφορικής πρέπει να καθορίσουν εάν η χρήση μιας εφαρμογής είναι μόνο για ανάγνωση ή ανάγνωση/εγγραφή, ώστε να μην εντοπίζουν απαιτήσεις άδειας χρήσης που απλώς δεν υπάρχουν. Είναι σημαντικό να έχετε ορατότητα σχετικά με το εάν οι χρήστες διαβάζουν μόνο έγγραφα ή ιστοσελίδες σε ορισμένες εφαρμογές για να καθορίσετε ποιους χρήστες θα μετακινηθούν σε άδειες μόνο για ανάγνωση/προβολέα/μόνο αναφοράς. Αυτά είναι και φθηνότερα και παρέχουν καλύτερη λύση για αυτούς τους χρήστες.

3. Ανίχνευση «άδειας κάμπινγκ».

Στο δεύτερο ιστολόγιο μας, καλύψαμε πώς κοινές πρακτικές όπως το κάμπινγκ με άδεια χρήσης (όταν ένας χρήστης κρατά μια εφαρμογή ανοιχτή για να εξασφαλίσει τη διαθεσιμότητά της όταν τη χρειάζεται, αποτρέποντας την πρόσβαση σε αυτήν) μπορούν να εξαπατήσουν τα απλοϊκά εργαλεία αδειοδότησης για να πιστέψουν ότι οι απαιτήσεις χρήσης είναι υψηλότερες από αυτοί είναι. Σε δοκιμές που πραγματοποιούνται από το Scalable, η πραγματική χρήση είναι σχεδόν πάντα μικρότερη από ό,τι φαντάζονται οι ηγέτες πληροφορικής. έχουμε δει πραγματική χρήση μιας εφαρμογής σε μια περίοδο 90 ημερών τόσο χαμηλή όσο το 5% της συνολικής κοινότητας χρηστών. Είναι σημαντικό να εντοπίσετε περιπτώσεις κατασκήνωσης με άδεια χρήσης και να τις εξαιρέσετε από τις μετρήσεις χρήσης για το σωστό μέγεθος με ακρίβεια.

4. Χρήση διαδικτυακών εφαρμογών

Δεν είναι μόνο οι εφαρμογές υψηλής αξίας εκτός σύνδεσης που πρέπει να ληφθούν υπόψη – η χρήση διαδικτυακών εφαρμογών επιβαρύνει επίσης σημαντικά το κόστος εάν χορηγηθεί εσφαλμένη άδεια χρήσης. Οι μη έξυπνες μέθοδοι μέτρησης χρήσης συνήθως παρακολουθούν μόνο τις φορτώσεις σελίδων. Ωστόσο, για να αποκτήσουν μια αξιοποιήσιμη εικόνα των συνεχιζόμενων απαιτήσεων για εφαρμογές Ιστού, οι ηγέτες πληροφορικής πρέπει να μετρήσουν το χρόνο που αφιερώνεται στην αλληλεπίδραση με αναγνωρίσιμα στοιχεία της εφαρμογής.

5. Χρήση plug-in

Μερικές φορές, τα πρόσθετα και τα πρόσθετα έχουν επιπτώσεις στο κόστος αδειοδότησης που είναι εξίσου σημαντικές με το κόστος της ίδιας της υποκείμενης εφαρμογής. Η βέλτιστη πρακτική είναι η μέτρηση χρήσης λογισμικού για τον προσδιορισμό του εάν μεμονωμένα πρόσθετα φορτώνονται και χρησιμοποιούνται στο περιβάλλον σας. Διαφορετικά, ένας οργανισμός θα είναι εντελώς απροετοίμαστος για ελέγχους λογισμικού που μπορεί να καλύπτουν τα πρόσθετα.

6. Χρήση υπολειτουργίας

Πολλές εφαρμογές τροφοδοσίας δεδομένων προηγμένης τεχνολογίας ή μεγάλες σουίτες ERP έχουν ενότητες που ορίζονται από κάποιο σύνολο λειτουργιών που μπορεί να εκμεταλλευτεί ένας χρήστης. Αυτές οι δευτερεύουσες λειτουργίες μπορεί να χρεώνονται ξεχωριστά, επομένως είναι σημαντικό η μέτρηση χρήσης της εφαρμογής να μπορεί να διαμορφωθεί για να παρακολουθεί και να αναφέρει τη χρήση της δευτερεύουσας λειτουργίας, ώστε να αποφευχθεί η βαριά φόρτιση και να ευθυγραμμιστούν καλύτερα τα συμβόλαια με την πραγματική χρήση.

7. Αναγνώριση κύριου χρήστη

Συχνά, η αναγνώριση χρήστη ξεκινά και τελειώνει με τον τελευταίο συνδεδεμένο χρήστη, αλλά για οργανισμούς που εργάζονται σε γραφείο ή μοιράζονται πόρους με άλλους τρόπους, αυτές οι πληροφορίες είναι ελάχιστα χρήσιμες. Είναι πολύ πιο πολύτιμο να προσδιορίζεται ο κύριος χρήστης ενός σταθμού εργασίας ή ο πραγματικός χρήστης μιας εφαρμογής, επομένως οι ηγέτες πληροφορικής έχουν πληροφορίες σχετικά με το ποια άτομα, τμήματα ή ακόμα και τοποθεσίες απαιτούν τη χρήση μιας εφαρμογής και πόσο συχνά. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σωστό μέγεθος πιο αποτελεσματικό και τη βελτιστοποίηση του κόστους στη διαδικασία.

Το Scalable αντιμετωπίζει και τους επτά παράγοντες

Παρακολουθήστε αυτόν τον χώρο για το τελευταίο μέρος αυτής της σειράς ιστολογίου, όπου θα δούμε πώς το Asset Vision του Scalable βοηθά στην αποκάλυψη της πολυπλοκότητας των αδειών και ενσωματώνει και τις επτά αυτές κρίσιμες βέλτιστες πρακτικές. Το Asset Vision δίνει τη δυνατότητα στους οργανισμούς να κατανοήσουν τις πραγματικές απαιτήσεις χρήσης των υψηλής αξίας μηχανολογικών εφαρμογών τους, έτσι ώστε οι ηγέτες πληροφορικής και οι διαχειριστές χαρτοφυλακίου εφαρμογών να μπορούν να συνάψουν με ακρίβεια το σωστό μέγεθος και να βελτιστοποιήσουν το κόστος.

Schreibe einen Kommentar