Προώθηση συνεργατικής ανάπτυξης: Υποστήριξη επερχόμενων ταλέντων στις βιομηχανίες ψυχαγωγίας της Νιγηρίας και της Γκάνας

0
Προώθηση συνεργατικής ανάπτυξης: Υποστήριξη επερχόμενων ταλέντων στις βιομηχανίες ψυχαγωγίας της Νιγηρίας και της Γκάνας

Η βιομηχανία της ψυχαγωγίας έχει αναδειχθεί ως σημαντικός συντελεστής στην οικονομική ανάπτυξη πολλών χωρών. Η Νιγηρία και η Γκάνα, ειδικότερα, έχουν κάνει αξιοσημείωτα βήματα προόδου στην παραγωγή μερικών από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς, μουσικούς, κινηματογραφιστές και παίκτες πολυμέσων. Ωστόσο, υπάρχει μια αξιοσημείωτη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο τα άτομα υποστηρίζουν τα αναδυόμενα ταλέντα και στα δύο έθνη. Αυτή η αξιολόγηση αποδίδει τη διαφορά στη διαφορά νοοτροπίας μεταξύ σημαντικών παραγόντων του κλάδου στη Νιγηρία και τη Γκάνα.

Οι διασημότητες της Νιγηρίας είναι γνωστό ότι έχουν μια πιο συνεργατική προσέγγιση για την προώθηση της βιομηχανίας τους. Αντίθετα, οι διασημότητες και οι παίκτες των μέσων ενημέρωσης από τη Γκάνα τείνουν να εστιάζουν περισσότερο στην ατομική επιτυχία παρά στη συλλογική ανάπτυξη.

Στην Γκάνα, έχω παρατηρήσει ότι τα νέα ταλέντα αγωνίζονται να αφήσουν το στίγμα τους όσον αφορά την ώθηση από τους παράγοντες του κλάδου και τους ενδιαφερόμενους. Είναι συχνά προφανές ότι τα καθιερωμένα και με επιρροή άτομα στον κλάδο προσφέρουν ελάχιστη ή καθόλου βοήθεια στους νεοφερμένους.
Αυτό εγείρει το ερώτημα γιατί συμβαίνει αυτό.
Λοιπόν, είναι απίστευτη δουλειά να αρέσεις, να μοιράζεσαι, να συνεργάζεσαι, να γράφεις, να λες μια λέξη, να προτείνεις, να αγοράζεις ή να υποστηρίζεις έναν εξίσου εξαιρετικό αρχάριο ή ακόμα και συνάδελφο;
Γιατί φωνάζεις ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΕΝΩ ΟΙ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ

Ένας λόγος θα μπορούσε να είναι ότι απλά είναι πολύ απασχολημένοι με τα δικά τους έργα και δεν έχουν τον χρόνο ή τους πόρους για να υποστηρίξουν τα αναδυόμενα ταλέντα.
Μερικοί από τους λόγους για να υποστηρίξουμε τις αδυναμίες παροχής τέτοιας βοήθειας μπορεί να είναι το κόστος, ο χρόνος, κ.λπ., αλλά εξακολουθούμε να προσφέρουμε τέτοια βοήθεια σε κάποιο συγκεκριμένο αριθμό ατόμων; ΝΑΙ ΝΑΙ…

Το ονομάζω επιρροή κυνηγώντας? Συμφωνούμε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει μια πλατφόρμα όπου οι άνθρωποι μπορούν να επιδείξουν τη ζωή τους και να αποκτήσουν δημοτικότητα.
Μερικά άτομα αναζητούν την προσοχή και τη φήμη με κάθε απαραίτητο μέσο, ​​συμπεριλαμβανομένης της εμπλοκής σε αμφιλεγόμενη συμπεριφορά ή συμπεριφορά που τραβήξει την προσοχή. Μάλλον μπορεί να μοιράζονται, να κάνουν like και να σχολιάζουν τα likes της Hilda Baci, επειδή η Tiwa μόλις μοιράστηκε τη δημοσίευσή της και όχι αυτό το νεαρό ταλέντο που εκλιπαρούσε για ένα μερίδιο εδώ και χρόνια.

Ενώ η καταδίωξη επιρροής προωθεί την ιδέα ότι η φήμη και η δημοτικότητα είναι πιο σημαντικές από τις προσωπικές αξίες, την ηθική, τα ταλέντα κ.λπ. Δημιουργεί επίσης ένα τοξικό περιβάλλον όπου οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να κάνουν οτιδήποτε για τα likes, τους followers και τις απόψεις. Έχουμε την τάση να παραβλέπουμε τη μετριότητα και την ικανότητα έναντι του ταλέντου και της σκληρής δουλειάς.

Η ίδια ενέργεια ώθησε να γίνει φήμη από περιττές συμπεριφορές. Ας προωθήσουμε την ίδια ενέργεια και ας δώσουμε προτεραιότητα στην αυθεντικότητα έναντι της επιρροής και ας επικεντρωθούμε στη δημιουργία ουσιαστικών συνδέσεων αντί να αναζητούμε επικύρωση από αγνώστους στο διαδίκτυο.

Είμαι αναγκασμένος να πειστώ ότι τα καθιερωμένα άτομα φοβούνται μήπως χάσουν τη θέση και τη δύναμή τους στη βιομηχανία του θεάματος της Γκάνας. Πιθανώς να βλέπουν τα νέα ταλέντα ως απειλή για το status quo τους και ως εκ τούτου να αποφεύγουν να τα βοηθήσουν. Μια δικαιολογία για να μην υποβαθμιστεί η επωνυμία τους είναι μια άλλη περίπτωση διαφθοράς της επωνυμίας.

Λοιπόν, συγκριτικά με αυτό που θα κάνουν οι Νιγηριανοί αφήνοντας απλώς ένα σχόλιο κάτω από μια ανάρτηση και αυτό θα είναι απλώς το σπάσιμο του πάγου.

Νωρίτερα σήμερα; Καθώς έλεγξα ορισμένες ενημερώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έπεσα πάνω σε μια απάντηση από την food blogger Sweet Ajeley, η οποία ήταν σε έναν δημιουργό περιεχομένου Magrehab tv. Το θράσος να παίζεις τη μετριότητα με τη φίρμα του σεφ λόγω της μαγειρικής της Χίλντα Μπάτσι.
Ενώ η γλυκιά Ajeley ακολουθεί τον δημιουργό περιεχομένου και ό,τι κάνει, αυτός με τη σειρά του δεν ακολουθεί όπως και δεν αναβοσβήνει το περιεχόμενό της, ωστόσο είχε την αυθάδεια να μειώσει τις προσπάθειες του σεφ και άλλων ανθρώπων που δεν ενίσχυσαν το παιχνίδι τους σε τέτοιους διαγωνισμούς ούτε υποστήριξαν τα δικά τους.
Πολλοί από τους παίκτες πολυμέσων αξιοποιούν αυτήν την υποκριτική τέχνη σε μια ευρύτερη σφαίρα. Όταν συναντούν υπέροχα ταλέντα, Μερικοί σταυρώνουν τα χέρια τους για να κοιμηθούν ενώ χαμογελούν και το εκτιμούν στην εσωτερική τους ύπαρξη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν αφήνονται σχόλια ή καλές ευχές κ.λπ. κάτω από τη δημοσίευση αυτών των σημαντικών προγραμμάτων αναπαραγωγής πολυμέσων, γίνεται θαύμα εννέα ημερών να κάνετε like ή να απαντήσετε με ένα σχόλιο. Αλλά ο Will φαίνεται κάτω από τις αναρτήσεις των μέσων διασημοτήτων που είναι εντελώς νέοι για μένα.
Για να μην αναφέρουμε μερικούς σημαντικούς ανθρώπους που έχουν αποδείξει το αντίθετο: Reggie Rockstone, Screw Faze, Sammy Flex και άλλοι.
Πιθανότατα δεν λαμβάνουμε υπόψη την επαναλαμβανόμενη δομή αυτής της στάσης γιατί μένει για πάντα με αυτούς που θα ακολουθήσουν τον μανδύα και ο κύκλος δεν τελειώνει ποτέ

Στη Νιγηρία, υπάρχει μια κουλτούρα αποτελεσματικής υποστήριξης επερχόμενων ταλέντων με διάφορα μέσα, όπως συνεντεύξεις, εκπομπές ταλέντων, πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και δισκογραφικές. Οι όπως η Hilda Baci μπόρεσαν να ευδοκιμήσουν σε αυτό το περιβάλλον λόγω της υποστήριξης που έλαβε από τους θαυμαστές και τα ενδιαφερόμενα μέρη του κλάδου.

Άνθρωποι με επιρροή από τη Νιγηρία, ιστολόγια, διασημότητες κ.λπ. δείχνουν ακλόνητη υποστήριξη στις αναδυόμενες τέχνες και ταλέντα παρέχοντάς τους ευκαιρίες να επιδείξουν τις δεξιότητές τους και επίσης προωθώντας τα έργα τους σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Τόσο λίγο όσο ένα μερίδιο ή ένα σχόλιο στο Facebook είναι μια τεράστια υποστήριξη για να προσφέρουν σε έναν συνάδελφο.

Συμπεραίνω ευθαρσώς ότι ο παράγοντας που θα μπορούσε να συμβάλει σε αυτήν την κατάσταση είναι το επίπεδο ανταγωνισμού στη βιομηχανία του θεάματος και στις δύο χώρες. Η βιομηχανία ψυχαγωγίας της Νιγηρίας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της Γκάνας, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για συνεργασία και υποστήριξη μεταξύ των καλλιτεχνών.

Ωστόσο, ξεκινά από κάπου πριν φτάσει στον προορισμό. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο για τα άτομα με επιρροή στη βιομηχανία ψυχαγωγίας της Γκάνας να αναγνωρίσουν τις δυνατότητες, τις προσπάθειες και την αγάπη που παρουσιάζουν αυτά τα νέα ταλέντα και να τους παρέχουν ευκαιρίες να εκθέσουν τις δεξιότητές τους.

Καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται το ιδανικό για συναντήσεις, οι διασημότητες της Γκάνας και οι παίκτες του κλάδου πρέπει να υιοθετήσουν μια πιο συνεργατική προσέγγιση για την προώθηση επερχόμενων ταλέντων, εάν θέλουν η βιομηχανία να αναπτυχθεί και να ανταγωνιστεί άλλες αφρικανικές χώρες όπως η Νιγηρία.
Αυτό όχι μόνο ωφελεί τους νεοφερμένους αλλά προσθέτει επίσης ποικιλομορφία και φρέσκες προοπτικές στον κλάδο.

Ιστορία από: Alice Salifu (Ant. Critic)

Schreibe einen Kommentar