Πρέπει να επιτρέπεται το κάπνισμα μαριχουάνας σε κοινότητες HOA;

1
Πρέπει να επιτρέπεται το κάπνισμα μαριχουάνας σε κοινότητες HOA;

Μπορούν οι ιδιοκτήτες σπιτιού να καπνίζουν μαριχουάνα σε κοινότητες HOA; Υπάρχει τρόπος ο σύλλογος να περιορίσει το κάπνισμα μαριχουάνας; Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά παρακάτω.

Μπορούν τα συμβούλια να ρυθμίσουν τη μαριχουάνα στις κοινότητες HOA;

Η μαριχουάνα, συγκεκριμένα η χρήση μαριχουάνας, έχει γίνει πρόσφατα ένα καυτό θέμα μεταξύ των ενώσεων ιδιοκτητών σπιτιού. Και ενώ παραμένει παράνομο σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία, πολλές πολιτείες έχουν ήδη νομιμοποιήσει τη χρήση του για ψυχαγωγικούς ή ιατρικούς σκοπούς (ή και για τους δύο). Μέχρι στιγμής, συνολικά 21 πολιτείες έχουν ήδη νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα με κάποια ιδιότητα, συμπεριλαμβανομένων της Καλιφόρνια, της Αριζόνα, της Νεβάδας και του Κολοράντο. Με τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας σε πολλά μέρη, οι κοινότητες που διοικούνται από την HOA ρωτούν τώρα εάν μπορούν ή όχι να ρυθμίσουν τη χρήση της.

[wpadcenter_adgroup adgroup_ids=218 align=’none‘ num_ads=10 num_columns=1]

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι ενώσεις μπορεί να θέλουν να περιορίσουν τη χρήση μαριχουάνας. Το πρώτο είναι το παθητικό κάπνισμα. Μέχρι τώρα, οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν για τους κινδύνους για την υγεία του παθητικού καπνού τσιγάρου. Και παρόλο που δεν υπάρχει ακόμη οριστικός σύνδεσμος, οι ειδικοί είναι προβληματισμένοι σχετικά με τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει ο παθητικός καπνός μαριχουάνας στην ανθρώπινη υγεία, ιδιαίτερα στην υγεία των πνευμόνων.

Ο δεύτερος λόγος είναι η μυρωδιά. Ο καπνός της μαριχουάνας αναδύει μια πολύ έντονη δυσοσμία που δεν είναι συνηθισμένη ή δεν αρέσει σε όλους. Επειδή ο καπνός μπορεί να ταξιδέψει, δεν χρειάζεται πολύ για να τον μυρίσουν οι γείτονες, ειδικά σε κοντινή απόσταση.

Ο τελευταίος λόγος είναι ότι αποτελεί κίνδυνο πυρκαγιάς. Το κάπνισμα, είτε μαριχουάνα είτε καπνός, ενέχει ορισμένους κινδύνους για την ιδιοκτησία. Ο καπνός μπορεί να λερώσει ή να αποχρωματίσει την ιδιοκτησία και ένα αναμμένο τσιγάρο ή αμβλύ μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Και είναι γνωστό μεταξύ των κοινοτήτων HOA ότι τα ασφάλιστρα πυρκαγιάς αυξάνονται όταν ένας σύλλογος επιτρέπει το κάπνισμα.

Εάν η HOA έχει ήδη υπάρχοντες περιορισμούς καπνίσματος, πιθανότατα δεν θα χρειαστεί ξεχωριστή πολιτική για τη μαριχουάνα. Οι κανόνες του για το κάπνισμα θα ισχύουν και για τη χρήση μαριχουάνας. Ωστόσο, είναι καλύτερο να αναθεωρήσετε τη γλώσσα της πολιτικής σας για το κάπνισμα για να βεβαιωθείτε ότι καλύπτει και το κάπνισμα μαριχουάνας.

Κανόνες για το κάπνισμα μαριχουάνας στην κοινότητα HOA

δοχείο καπνίσματος στο HOAΟι κρατικοί νόμοι μπορεί ήδη να αντιμετωπίζουν το κάπνισμα μαριχουάνας σε δημόσιους χώρους. Για παράδειγμα, του Κολοράντο Νόμος περί καθαρού αέρα εσωτερικών χώρων απαγορεύει το κάπνισμα σε πολλούς εσωτερικούς χώρους, αν και όχι σε εσωτερικά σπίτια. Αυτός ο νόμος μπορεί να εφαρμοστεί στους κοινόχρηστους χώρους των κοινοτήτων HOA. Άλλες πολιτείες έχουν θεσπίσει παρόμοιους νόμους για να μειώσουν την έκθεση στο παθητικό κάπνισμα.

Οι ενώσεις ιδιοκτητών σπιτιού μπορούν να απαγορεύσουν το κάπνισμα στους κοινόχρηστους χώρους της HOA, και αυτό συμβαίνει επειδή μια HOA κατέχει τους κοινόχρηστους χώρους της, οι οποίοι είναι επίσης συνήθως ανοιχτοί σε όλα τα μέλη. Ωστόσο, η διασφάλιση της ύπαρξης αυτής της αρχής σύμφωνα με το κρατικό δίκαιο ή τα κυβερνητικά έγγραφα της ένωσης είναι απαραίτητη.

Είναι καιρός να εξετάσετε το ενδεχόμενο τροποποίησης εάν τα ισχύοντα έγγραφα δεν επιτρέπουν στο HOA να επιβάλλει τους κανόνες καπνίσματος. Για πολλές ενώσεις, ωστόσο, αυτό θα σήμαινε ότι θα λάβουν έγκριση από περισσότερα από τα μισά μέλη. Αλλά, εάν τα περισσότερα μέλη τάσσονται υπέρ του περιορισμού του καπνού της μαριχουάνας στους κοινόχρηστους χώρους, η εξασφάλιση αυτής της ψήφου δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα.

Τι γίνεται όμως με τους ιδιωτικούς χώρους; Μπορεί μια HOA να αποτρέψει έναν κάτοικο από το να καπνίζει μαριχουάνα στο σπίτι του; Εδώ είναι που γίνεται δύσκολο. Γενικά, μια ένωση δεν μπορεί να πει στους ιδιοκτήτες σπιτιού τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν ιδιωτικά (εκτός από παράνομες δραστηριότητες). Είναι ακόμη πιο σκληρό για τις συγκυριαρχίες, όπου οι ιδιοκτήτες μοιράζονται τους τοίχους και ο καπνός μπορεί να μετακινηθεί μεταξύ των μονάδων.

Το κάπνισμα ως ενόχληση και η λήψη μέτρων μετριασμού

Μια ένωση μπορεί να είναι σε θέση να ρυθμίσει το κάπνισμα σε ιδιωτικούς χώρους στο πλαίσιο των πολιτικών όχλησής της, αλλά υπάρχει επίσης μια λεπτή γραμμή εδώ. Τι συνιστά ενόχληση; Και σε ποιο σημείο το κάπνισμα μαριχουάνας γίνεται ενοχλητικός για έναν γείτονα; Είναι όταν ο καπνός φτάνει στη γειτονική μονάδα ή απλώς η ιδέα ότι κάποιος καπνίζει μαριχουάνα τους ενοχλεί;

Ο τρόπος με τον οποίο ορίζεται η ενόχληση εξαρτάται γενικά από τη συσχέτιση. Αλλά, ιδιαίτερα για τις συγκυριαρχίες, ίσως αξίζει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα πρώτα πριν προχωρήσετε κατευθείαν σε μια ενοχλητική παραβίαση.

Για παράδειγμα, εάν το παράπονο έχει να κάνει με τον καπνό που ταξιδεύει μεταξύ των μονάδων, ένας HOA μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο εγκατάστασης καλύτερων οθονών ή σφραγίδων για να αποτρέψει τα ταξίδια. Μερικές φορές, οι ιδιοκτήτες μπορούν να επιλύσουν διαφορές χωρίς να εμπλέκουν το HOA. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιού έχουν προσφύγει στα δικαστήρια των HOA για την αποτυχία του τελευταίου να ρυθμίσει το κάπνισμα.

Συνιστάται η λήψη τέτοιων διορθωτικών ενεργειών πριν από την απαγόρευση του καπνίσματος μαριχουάνας σε ιδιωτικούς χώρους, επειδή θα μπορούσε να καταδείξει την προσπάθεια της HOA να αντιμετωπίσει πρώτα τα παράπονα. Μπορεί να δείξει ότι η ένωση δεν θέσπισε αυθαίρετα κανόνες για το κάπνισμα.

Επιπλέον, μια HOA θα πρέπει να συγκεντρώσει όλα τα παράπονα που λαμβάνει σχετικά με το κάπνισμα μαριχουάνας. Καταγράψτε τις λεπτομέρειες των καταγγελιών, όπως τα ονόματα των εμπλεκόμενων μερών, την ημερομηνία και την ώρα της καταγγελίας και τα θέματα που παρουσιάστηκαν. Η τήρηση λεπτομερών αρχείων αυτών των καταγγελιών μπορεί επίσης να υποστηρίξει την προσπάθεια της ένωσης να θεσπίσει μια πολιτική καπνίσματος και ακόμη και να χρησιμεύσει ως αποδεικτικό στοιχείο εάν ένας ιδιοκτήτης σπιτιού κινηθεί νομικά.

Η χρήση ιατρικής μαριχουάνας σε κοινότητες HOA

ιατρική μαριχουάνα στο hoaΔεν είναι μυστικό ότι η μαριχουάνα έχει βοηθήσει αμέτρητους ασθενείς που παλεύουν με χρόνιο πόνο. Η ιατρική μαριχουάνα έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία συγκεκριμένων συμπτωμάτων ασθενών με καρκίνο, ασθενών με AIDS, ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας και ατόμων με επιληψία. Όταν πρόκειται για ιατρική μαριχουάνα, η ίδια αρχή ισχύει γενικά.

Οι ενώσεις ιδιοκτητών σπιτιού μπορούν να απαγορεύσουν τη χρήση ιατρικής μαριχουάνας σε δημόσιους χώρους. Κάποιοι μπορεί να ισχυρίζονται ότι αποτελούν εξαίρεση βάσει του νόμου περί δίκαιης στέγασης και να απαιτούν να τους επιτρέπεται να καπνίζουν ιατρική μαριχουάνα στους κοινόχρηστους χώρους. Ωστόσο, η μαριχουάνα εξακολουθεί να είναι παράνομη σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία και το να είσαι καπνιστής δεν αποτελεί προστατευόμενη κατηγορία. Ως εκ τούτου, ένα HOA μπορεί να μην είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει εύλογα αυτήν την κατάσταση.

Ωστόσο, οι ενώσεις θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν ρυθμίζουν τη χρήση ιατρικής μαριχουάνας σε ιδιωτικές κατοικίες. Εξάλλου, η ιατρική μαριχουάνα είναι κάτι που χρειάζονται πολλοί ασθενείς για να ζήσουν μια δραστήρια ζωή. Εάν ένας γείτονας παραπονιέται και το χαρακτηρίζει ενοχλητικό, είναι καλύτερο να ζητήσετε τη βοήθεια ενός δικηγόρου για να αποφύγετε την ευθύνη και στα δύο άκρα.

Η κατώτατη γραμμή

Όσον αφορά τη ρύθμιση του καπνίσματος μαριχουάνας στις κοινότητες HOA, οι ενώσεις μπορούν να περιορίσουν το κάπνισμα μαριχουάνας σε δημόσιους ή κοινόχρηστους χώρους, αλλά όχι πάντα σε ιδιωτικούς χώρους. Μπορεί να εμπίπτει στις πολιτικές του HOA για το κάπνισμα ή την ενόχληση, αν και η τελευταία μπορεί να παρουσιάσει κάποιες δύσκολες καταστάσεις. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι πολιτικές μπορεί να διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία, ειδικά εάν το κράτος έχει ήδη νομιμοποιήσει το κάπνισμα μαριχουάνας.

Αν ψάχνετε για μια αξιόπιστη εταιρεία διαχείρισης HOA στην περιοχή σας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Παρακαλούμε περιηγηθείτε στο δικό μας ηλεκτρονικό κατάλογο για να ξεκινήσετε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

Schreibe einen Kommentar