Ο απόλυτος οδηγός για τη δημιουργία ενός βίντεο μάρκετινγκ χαμηλού προϋπολογισμού

1
Ο απόλυτος οδηγός για τη δημιουργία ενός βίντεο μάρκετινγκ χαμηλού προϋπολογισμού

Μπορεί να πιστεύετε ότι είναι αδύνατο να δημιουργήσετε ένα ποιοτικό βίντεο με περιορισμένο προϋπολογισμό, αλλά όταν έχετε μαζί τη σωστή ομάδα ανθρώπων με ώθηση, αποφασιστικότητα και δημιουργικότητα, όλα είναι πιθανά!

Το σχέδιο…

Ο στόχος ήταν να δημιουργήσουμε ένα διαφημιστικό που θα λέει στους ανθρώπους τι κάνει η εταιρεία μας. Όταν πρόκειται για το μάρκετινγκ τεχνολογίας του Διαδικτύου, εξηγώντας ακριβώς τι συνεπάγεται αυτό μπορεί να ξεπεράσει το κεφάλι κάποιου—ακόμα κι αν ειλικρινά θέλω για να ξέρουμε τι κάνουμε, τα γυαλισμένα μάτια συμβαίνουν μέσα σε 5-10 δευτερόλεπτα από τη συνομιλία.

Ετσι…

Θέλαμε να βρούμε έναν διασκεδαστικό και απλό τρόπο για να πούμε στον κόσμο ποιοι είμαστε και τι κάνουμε σε 3 λεπτά ή λιγότερο. Τι καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό από το βίντεο; Η ομάδα μας γνωρίζει πολύ καλά πόσο ελκυστικό μπορεί να είναι το περιεχόμενο βίντεο, επομένως ξέραμε ότι όχι μόνο έπρεπε να βρούμε κάτι δημιουργικό, αλλά έπρεπε επίσης να είναι σχετικό. Και δεν θα ήμασταν καλή εταιρεία μάρκετινγκ αν δεν αναγνωρίζαμε ότι η εορταστική περίοδος του τέλους του χρόνου είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να παρουσιαστούμε σε κάποιους και να ξανασυστηθούμε σε άλλους.

Fast-Forward, We Write the Script

Τώρα, ήρθε η ώρα να εντοπίσουμε μερικές εταιρείες παραγωγής και να στείλουμε μια Αίτηση για Πρόταση.

Τι? Νομίζατε ότι θέλαμε να φτιάξουμε μόνοι μας το βίντεο;

Είμαστε μια εταιρεία μάρκετινγκ Διαδικτύου που ειδικεύεται στη δημιουργία και τη βελτίωση τοποθεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου. Πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με τους προγραμματιστές του προγράμματος μας που δημιουργούν λειτουργίες από την αρχή, τους σχεδιαστές που δημιουργούν έναν ιστότοπο με απόκριση και τους εμπόρους και τους κειμενογράφους που συνεργάζονται για να παράγουν ποιοτικό περιεχόμενο που είναι ελκυστικό, εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα κάθε μηχανής αναζήτησης και κάνει τους ανθρώπους να θέλουν για να κάνετε κλικ και να αγοράσετε στην υπηρεσία ή το προϊόν που πωλούν οι πελάτες μας. Κάθε. Ημέρα.

Παραγωγή? Αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζώο… και τμήμα, ένα τμήμα που μόλις και μετά βίας υπήρχε. Έτσι, όπως κάθε σκληρά εργαζόμενη εταιρεία, επιλέξαμε να αναθέσουμε σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Τοτό, δεν είμαστε πια στο Κάνσας!

Όταν ήρθε η Αίτηση για Προτάσεις, μου υπενθύμισαν γρήγορα ότι δεν ζω πια στην Ιντιάνα! Οι προσφορές ήταν περίπου 22.000 $ – $30.000! Δεδομένου ότι ο στόχος μας ήταν να ευαισθητοποιήσουμε το Optimum7, ο Διευθύνων Σύμβουλός μας, Arthur Cooper και COO, Duran Inci δεν θεώρησε ότι ήταν μια σοφή επένδυση. Και δεν θα μπορούσα να είμαι θυμωμένος γι‘ αυτό. Εάν η εταιρεία μας πρόκειται να πληρώσει τέτοιου είδους χρήματα για ένα διαφημιστικό σποτ 3 λεπτών, θα προτιμούσα να το δω στην επιταγή μου ως μπόνους μετρητών, ειλικρινά!

Ωστόσο, το σενάριο ήταν πολύ καλό!

Και απλά δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε να καθίσει και να μαζέψει σκόνη.

Έτσι, η ομάδα μας συγκεντρώθηκε και έκανε αυτό που κάνουμε καλύτερα—γίναμε δημιουργικοί!

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα:

Αντί να σας πω την ιστορία του πώς το σενάριο της κάμπιας μετατράπηκε σε μια όμορφη πεταλούδα συνειδητοποίησης μάρκετινγκ, θα σας δώσω 10 βήματα που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τη δική σας διαφήμιση 30.000 $ με προϋπολογισμό $3.000:

  1. Καλό σενάριο!

Σοβαρά, αν βαριέστε να διαβάσετε ένα σενάριο 3 σελίδων, τότε μην χάνετε καν τον χρόνο σας ξοδεύοντας $3 δολάρια σε αυτό. Αν διαβάζοντάς το σε κάνει να γελάς, να χαμογελάς ή ακόμα και να χαμογελάς και πραγματικά ενδιαφέρεσαι να μάθεις τι θα συμβεί στη συνέχεια — και να ξεκινήσεις, μπορείς να φανταστείς ότι συμβαίνει αυτό και νιώθεις καλά με αυτά που διάβασες, μπορεί να έχετε λίγο κάτι-κάτι να δουλέψετε.

  1. Ορίστε ότι είστε A-Team στη θέση σας.

Κοίτα, πρέπει να έχεις Α-Ομάδα. Γνωρίζετε τους ανθρώπους στους οποίους πηγαίνετε για οτιδήποτε και για όλα, είτε είναι στο πεδίο της δουλειάς τους είτε όχι—και αυτοί παρέχετε ποιοτικά αποτελέσματα κάθε φορά… αυτή είναι η A-Team σας. Δεν έχει σημασία αν έχουν εμπειρία στην παραγωγή βίντεο ή όχι. Θα το κάνουν όταν τελειώσουν με αυτό που τους έχετε αναθέσει. Αν το κάνουν, αυτό είναι ακόμα καλύτερο, και ειλικρινά, αυτό θα σας εξοικονομήσει χρήματα γιατί θα ξέρουν τι λειτουργεί και τι όχι.

  1. Καθορίστε τον σκοπό της διαφήμισης.

Ακόμη και με μια ομάδα A-Team, με πολλά διαφορετικά ταλέντα να συνεργάζονται, θα υπάρχουν κάποιες δημιουργικές διαφορές. Ορισμένες ιδέες θα ξεφύγουν από το αρχικό σχέδιο και άλλες μπορεί να το ωραιοποιήσουν. Μην κάνετε λάθος, θα γίνουν αλλαγές στην πορεία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και στο post-production. Ετσι είναι. Αλλά προτού ξεκινήσετε την εκτέλεση αυτής της παραγωγής, είναι σημαντικό όλοι να βρίσκονται στην ίδια σελίδα και να κατανοούν ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός της διαφήμισης.

Στην περίπτωσή μας, Ο σκοπός του „Santa Commercial“ μας ήταν να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το ποιος είναι ο Optimum7 και τι κάνουμε με έναν ανάλαφρο και διασκεδαστικό τρόπο που είναι εύκολο να κατανοηθεί. Θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορο είναι να κολλήσετε σε λεπτομέρειες που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον αρχικό σκοπό. Πρέπει πάντα να υπάρχει μια υπενθύμιση για αυτό, λιγότερο θα χάσετε χρόνο και το πιο σημαντικό, χρήματα.

  1. Προσλάβετε ασκούμενους.

Ανέφερα ότι ο προϋπολογισμός ήταν μόνο 3.000 $; Ναι, εδώ είναι που θα χρειαστείτε κάποια σχετικά δωρεάν εργασία, αλλά δεν μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από τους δρόμους. Πρέπει να είναι άνθρωποι που ασχολούνται σοβαρά με την τέχνη τους, δημιουργικοί άνθρωποι με επιχειρηματικό πνεύμα, που θέλουν να μάθουν και να έχουν την ορμή και την αποφασιστικότητα να κάνουν τα πράγματα να συμβούν. Στους ανθρώπους αρέσει η ομάδα Optimum7! Ο πρωταγωνιστής μας, ο Juan Pendas έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία αυτού του Santa Commercial, και το πιο σημαντικό, είχε προηγούμενη εμπειρία βίντεο και ήταν αρκετά έξυπνος ώστε να το δει αυτό ως μια ευκαιρία να αυξήσει το απόθεμα στο χαρτοφυλάκιό του. Μερικοί από τους καλύτερους Marketers μας ήταν πρώτοι ασκούμενοι! Απλά λέω…

  1. Ορίστε έναν προϋπολογισμό και μείνετε σε αυτόν.

Αυτό έχει να κάνει πολύ με την τήρηση του σκοπού του διαφημιστικού. Δεν θέλετε να πάτε πολύ φτηνά, αλλά πρέπει επίσης να είστε έξυπνοι με τα χρήματα. Ο κύριος έμπορος μας, ο Λούθερ Τζόζεφ, ήταν ένας άλλος βασικός παράγοντας για να διασφαλίσουμε ότι θα τα φορέσουμε από τα ξωτικά και το κουστούμι του Πάσχα Μπάνι μέχρι τους πραγματικούς ηθοποιούς! Λεπτομέρειες όπως ο εντοπισμός τοποθεσίας, η απόκτηση αδειών και η οργάνωση του κάστινγκ έπεσαν στην αγκαλιά του…και το έκανε σαν BOSS! (#ateamfactor)

  1. Μην κάνετε φθηνό εξοπλισμό βίντεο.

Παρόλο που συζητήθηκε η επιλογή λήψης βίντεο στο τηλέφωνό μας, αποφασίσαμε να μην κάνουμε „Kardashian“ την εταιρεία μας με βίντεο από το τηλέφωνο στο σπίτι. Είμαστε μια εταιρεία μάρκετινγκ τεχνολογίας Διαδικτύου, έπρεπε να διορθώσουμε! Ευτυχώς, είχαμε έναν αξιοπρεπή τεχνικό εξοπλισμό όσον αφορά τον φωτισμό και την ταξινόμηση, οπότε επενδύσαμε στην κατάλληλη τεχνολογία βίντεο που χρειαζόταν για να γίνει η τελική εργασία επαγγελματική. Αλλά θυμηθείτε, είχαμε επίσης τον Juan the Intern που είχε ήδη την προμήθεια του εξοπλισμού βίντεο, οπότε δεν ξοδέψαμε πολλά σε εξοπλισμό βίντεο, παραδόξως.

  1. Χρησιμοποιήστε ΟΛΟΥΣ τους πόρους σας.

Το διαφημιστικό ήταν προγραμματισμένο για 3 ξεχωριστές ημέρες γυρίσματος—μία κατά τις ώρες γραφείου. Εκείνη την ημέρα, ήταν όλα hands on deck! Όποιος χρειαζόμασταν για αυτές τις απρογραμμάτιστες αλλαγές ήταν στο έλεός μας. Ερωτήσεις όπως Ποιος θα χωρούσε στη στολή του Πάσχα Κουνελάκι; ήταν μια από αυτές τις αυτοσχέδιες αλλαγές που κάναμε στο σενάριο κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Ευτυχώς, ο Brian the Intern προσφέρθηκε με χάρη (ή επιλέχτηκε — δεν ξέρω, συνέβαιναν πολλά εκείνη την ημέρα). Και όπως θα το είχε η τύχη μας, η Fabianna the Intern είναι ένα επίδοξο μοντέλο και χρειαζόμασταν ένα επιπλέον σώμα για μια σκηνή που κατέληξε να κόβεται στο μοντάζ. Ευχαριστώ, Fabianna που είσαι στρατιώτης! Εκτός από τους δύο ηθοποιούς και ένα επιπλέον που δεν χρειάστηκε να πληρώσουμε, το υπόλοιπο καστ ήταν πραγματικοί υπάλληλοι του Optimum7—μερικούς που κυριολεκτικά απομακρύναμε από το γραφείο τους για να γυρίσουμε! Και πώς μπορούμε να ξεχάσουμε τον Make-Up Artist και Marketer μας, Μάικ Κρίστιανσον, ο οποίος επίσης έγινε κασκαντέρ και πήρε το βάρος της οργής του Μπράιαν, του κουνελιού του Πάσχα; Μιλήστε για να πάρετε ένα για την ομάδα!

  1. Προσλάβετε ερασιτέχνες ηθοποιούς.

Ξέρεις πόσα θέλουν οι έμπειροι ηθοποιοί στο Μαϊάμι; Περίπου 1.500 $ – 2.000 $ για μια μονοήμερη λήψη! Χρειαζόμασταν να προσλάβουμε τρεις ηθοποιούς, συμπεριλαμβανομένου ενός για να παίξει τον Άγιο Βασίλη και με προϋπολογισμό 3.000 $, δεν είχαμε επαγγελματίες ηθοποιούς από το Μαϊάμι με μεγάλη εμπειρία. Και ανακαλύψαμε ότι οι Άγιοι Βασίληδες δεν είναι φθηνοί! Έτσι, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού μας για την υποκριτική ξοδεύτηκε για τον Άγιο Βασίλη, έπρεπε να ξοδέψουμε λίγο λιγότερα στους άλλους δύο ηθοποιούς μας, πράγμα που σήμαινε ότι ήταν άπειροι, αλλά μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά.

Σημείωση: Εάν πρόκειται να προσλάβετε ερασιτέχνες ηθοποιούς, τότε παρακαλούμε—ανατρέξτε στο Βήμα #1: «Έχετε ένα υπέροχο σενάριο». Είναι ο μόνος τρόπος που θα ξεφύγεις από το να έχεις έναν άπειρο ηθοποιό. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει και αντίστροφα. Μπορείς να έχεις έναν καλό ηθοποιό να παίζει στο χειρότερο σενάριο. Παράδειγμα: Sharknado, Σεισμικές δονήσεις, Καλλικάτζαροςή σχεδόν οτιδήποτε στο δίκτυο Sci-Fi, πραγματικά.

  1. Χρησιμοποιήστε αδειοδοτημένο υλικό βίντεο.

Το πρώτο μέρος του βίντεό μας είχε B-Footage από εναέριες απόψεις του Μαϊάμι. Πιστεύετε πραγματικά ότι το πετύχαμε με προϋπολογισμό 3.000 $; Ούτε κανένας μας γνώριζε κανέναν με ελικόπτερο! Μόλις περιηγηθήκαμε στο Διαδίκτυο για το τέλειο B-Footage με άδεια χρήσης, το αγοράσαμε και το επεξεργαστήκαμε στις υπάρχουσες λήψεις μας. Αυτό από μόνο του λέει πολλά για την ποιότητα του πλάνα που τράβηξε η εταιρεία μας. Το να μπορούμε να επεξεργαζόμαστε επαγγελματικό B-Footage με το δικό μας είναι κάτι για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι.

  1. Αποκτήστε έναν ταλαντούχο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο.

Σοβαρά, όλα αυτά θα είναι μάταια αν δεν έχεις το κατάλληλο ταλέντο για να τα συνδυάσεις όλα αυτά οπτικά. ΠΡΕΠΕΙ να έχετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο που να ξέρει πώς να συνδυάζει απρόσκοπτα τις λήψεις με ομαλές και δημιουργικές μεταβάσεις! Χρειάζεται επίσης ένα συγκεκριμένο ταλέντο για να κερδίσεις χρήματα, όπως έκανε ο τύπος μας LA Rubio, ένας φίλος του Juan the Intern. Όλοι, από τους ασκούμενους, τους Marketers, τον σεναριογράφο (πραγματικά τον δικό σας) μέχρι τον COO είχαν λόγο για το πώς θα εξελισσόταν το τελικό σύνολο της δουλειάς. Οι δημιουργικές διαφορές μπήκαν στο παιχνίδι, αλλά όσο υπενθυμίζαμε ο ένας στον άλλο τον κύριο στόχο μας, τελειώσαμε τη δουλειά. Πραγματικά ήταν και είναι μια ομαδική προσπάθεια.

Στο τέλος, το Optimum7 παρήγαγε μια καλά επιμελημένη παραγωγή που ήταν συναρπαστική, νευρική, χιουμοριστική και αποτελεσματική. Θα έλεγα ότι εκπροσωπήσαμε την εταιρεία μας με μεγάλη ακρίβεια.

Επικοινωνία έναν έμπορο Optimum7 για να συζητήσετε πώς να δημιουργήσετε το επόμενο έργο μάρκετινγκ.

Schreibe einen Kommentar