Οι πολιτείες Τζαμού και Κασμίρ, Χιματσάλ Πραντές και Ουταραχάντ φτάνουν στα όρια της οικολογικής τους ικανότητας λόγω του τουρισμού. Αξιολογήστε κριτικά.

0
Οι πολιτείες Τζαμού και Κασμίρ, Χιματσάλ Πραντές και Ουταραχάντ φτάνουν στα όρια της οικολογικής τους ικανότητας λόγω του τουρισμού.  Αξιολογήστε κριτικά.

Ερ.: Οι πολιτείες Τζαμού και Κασμίρ, Χιματσάλ Πραντές και Ουταραχάντ φτάνουν στα όρια της οικολογικής τους ικανότητας λόγω του τουρισμού. Αξιολογήστε κριτικά.

Απάντηση

Οι λοφώδεις πολιτείες Τζαμού και Κασμίρ, Χιματσάλ Πραντές και Ουταραχάντ είναι προικισμένες με όμορφο φυσικό τοπίο. Έτσι, έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν τουρίστες από όλο τον κόσμο. Τα βουνά έχουν γίνει πόλος έλξης για τον τουρισμό, ο οποίος είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη βιομηχανία στον κόσμο.

  • Οι επιπτώσεις του τουρισμού στα ορεινά οικοσυστήματα και τους βιολογικούς πόρους προκαλούν μεγάλη ανησυχία, τόσο σε τοπική όσο και σε παγκόσμια κλίμακα, λόγω του υψηλού βαθμού βιοποικιλότητας και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας των ορεινών περιοχών. Ο τουρισμός δημιουργεί πίεση στους τοπικούς πόρους.
  • Εξαιτίας αυτού, υπάρχουν ανησυχίες ότι μπορεί να αγγίζουν τα όρια της οικολογικής τους φέρουσας ικανότητας. Η φέρουσα ικανότητα συνεπάγεται το μέγιστο μέγεθος πληθυσμού που θα μπορούσε να διατηρήσει το οικοσύστημα επ‘ αόριστον.
  • Για παράδειγμα, για την αντιμετώπιση της αναπτυσσόμενης τουριστικής βιομηχανίας, η λίμνη Dal στο Srinagar έχει καταπατηθεί, μέσω της τυχαίας αστικοποίησης. Παρόμοια είναι η περίπτωση του Uttarakhand, το οποίο έχει μέρη θρησκευτικής σημασίας και προσελκύει πολλούς οπαδούς ετησίως, οδήγησε στην ανάπτυξη δρόμων και γεφυρών που έχει διαταράξει την οικολογική ισορροπία.
  • Αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτές οι περιοχές στο σύνολό τους φτάνουν την οικολογική τους ικανότητα, καθώς οι τουριστικές δραστηριότητες σε αυτές τις περιοχές περιορίζονται σε πολύ μικρές περιοχές σε σύγκριση με την κρατική τους έκταση.
  • Στο Τζαμού και Κασμίρ, περιορίζεται στην περιοχή Λαντάκ, Σριναγκάρ και Τζαμού. Στο Uttarakhand, περιορίζεται ως επί το πλείστον στο δυτικό τμήμα, το οποίο είναι γεμάτο από θρησκευτικά μέρη όπως το Badrinath, το Kedarnath, το Haridwar, το Rishikesh, κ.λπ. οι περιοχές λαμβάνουν λιγότερο από 5% στο σύνολο των τουριστών που φτάνουν στο κράτος ως σύνολο.

Έτσι, αυτά τα κράτη απαιτούν ελέγχους ειδικούς προορισμού, αντί για κοινή πολιτική για ολόκληρο το κράτος. Η ανάγκη της ώρας είναι η προώθηση άλλων περιοχών και η διαφοροποίηση της τουριστικής βιομηχανίας σε ολόκληρη την πολιτεία με την αρχή του Οικοτουρισμού, δηλαδή, η ένωση της διατήρησης, των κοινοτήτων και των βιώσιμων ταξιδιών.

Schreibe einen Kommentar