Νέοι νόμοι HOA το 2023 | Διαχείριση HOA

9
Νέοι νόμοι HOA το 2023 |  Διαχείριση HOA

Υπάρχουν αρκετοί νόμοι που εισάγονται σε τακτική βάση και θα ισχύουν για τις ενώσεις ιδιοκτητών σπιτιού. Αυτό το 2023, εδώ είναι οι νέοι νόμοι HOA που πρέπει να γνωρίζετε.

Νέοι νόμοι HOA που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το 2023

Εκτός από τα κυβερνητικά έγγραφα, οι ενώσεις ιδιοκτητών κατοικιών απαντούν επίσης στη νομοθεσία του κράτους. Κάθε τόσο, οι πολιτείες θα ψηφίζουν νέους νόμους που επηρεάζουν αυτές τις HOA. Για το 2023, νέοι νόμοι HOA έχουν θεσπιστεί για την Αριζόνα, την Καλιφόρνια, τη Φλόριντα, τη Χαβάη, το Ιλινόις, το Μέριλαντ, το Μιζούρι, τη Νεβάδα και την Πενσυλβάνια.

[wpadcenter_adgroup adgroup_ids=218 align=’none‘ num_ads=10 num_columns=1]

Αριζόνα

Οι νέοι νόμοι της πολιτείας της Αριζόνα το 2023 περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Νόμοι HOA της ΑριζόναΔικαίωμα να φέρουν σημαίες

Βουλευτικό νομοσχέδιο 2010 δίνει στους ιδιοκτήτες το δικαίωμα να φέρουν σημαίες που υποστηρίζουν τη χώρα, τον στρατό, τους πρώτους ανταποκριτές και την επιβολή του νόμου. Αυτό είναι αποτελεσματικό ακόμα κι αν η HOA έχει τους δικούς της κανόνες που λένε το αντίθετο.

Απαγόρευση μη λειτουργικού χλοοτάπητα

Αν και δεν έχει ψηφιστεί ακόμη, υπάρχει μια πρόταση στο Tucson που εξετάζει την απαγόρευση της φύτευσης μη λειτουργικού χόρτου σε ενώσεις ιδιοκτητών σπιτιού. Αυτό γίνεται σε μια προσπάθεια μείωσης της χρήσης νερού.

Καλιφόρνια

Οι νέοι νόμοι της πολιτείας της Καλιφόρνια το 2023 περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Θέματα HOA που συζητήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Νομοσχέδιο της Συνέλευσης 1410 τροποποιεί τη λίστα των προστατευόμενων δραστηριοτήτων ελευθερίας του λόγου ώστε να περιλαμβάνει συζητήσεις για θέματα HOA στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με την τροπολογία, τα κυβερνητικά έγγραφα μιας ένωσης δεν μπορούν να απαγορεύσουν τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή άλλων διαδικτυακών καναλιών για να μιλήσουν για ζητήματα συσχέτισης, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας και των εκλογών.

Επίσης, απαγορεύει κάθε μορφή αντιποίνων εναντίον ιδιοκτητών που μιλούν για το HOA στο διαδίκτυο. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι HOA θα πρέπει να διατηρούν διαδικτυακό φόρουμ ή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καμία ενέργεια επιβολής κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης

Άρθρο 5875 του Αστικού Κώδικα, μια νέα ενότητα του νόμου Davis-Stirling, καθιστά παράνομη για τις ενώσεις τη διεξαγωγή οποιωνδήποτε μέτρων επιβολής κατά τη διάρκεια περιστάσεων έκτακτης ανάγκης (εάν η έκτακτη ανάγκη εμπόδιζε έναν ιδιοκτήτη να διορθώσει την παραβίαση). Η μόνη εξαίρεση είναι η αναγκαστική καταβολή τελών.

Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες

Ένας άλλος νέος νόμος είναι μια τροποποίηση του Άρθρο 4040 του Αστικού Κώδικα, το οποίο αναφέρει ότι η HOA πρέπει να παραδώσει ένα έγγραφο σύμφωνα με τη μέθοδο παράδοσης που προτιμά ο ιδιοκτήτης. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να ζητήσουν να λαμβάνουν επικοινωνίες μέσω ηλεκτρονικών μέσων.

Φλόριντα

Οι νέοι νόμοι της πολιτείας της Φλόριντα το 2023 περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Σύστημα Αναφοράς Κτιρίου Συγκυριαρχίας

Το νομοσχέδιο 4-D της Γερουσίας, το οποίο υπογράφηκε τον Μάιο του 2022, απαιτεί από τις συγκυριαρχίες να υποβάλλονται σε ορισμένες διαδικασίες ασφαλείας και να δημιουργούν αποθεματικούς λογαριασμούς. Το νομοσχέδιο πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στην τραγική κατάρρευση της συγκυριαρχίας Surfside, αν και οι περισσότερες από τις διατάξεις του δεν πρόκειται να τεθούν σε ισχύ μέχρι το 2024.

Τούτου λεχθέντος, οι συγκυριαρχίες με τουλάχιστον 3 ιστορίες πρέπει να έχουν εκτελέσει μια απλή εργασία έως την 1η Ιανουαρίου 2023. Αυτή η εργασία περιλαμβάνει διαμερίσματα που δίνουν ορισμένες βασικές πληροφορίες στο Τμήμα Επιχειρηματικών και Επαγγελματικών Κανονισμών στη Φλόριντα. Τα διαμερίσματα μπορούν επίσης να ξεκινήσουν με την ολοκλήρωση του Φόρμα αναφοράς κτιρίου.

Χαβάη

Οι νέοι νόμοι της πολιτείας της Χαβάης το 2023 περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Τροποποίηση Δηλώσεων Condo

Εκτός εάν οι ιδιοκτήτες τροποποιήσουν τη δήλωση για να απαιτήσουν υψηλότερο ποσοστό, οι δηλώσεις διαμερισμάτων μπορούν να τροποποιηθούν με 67% ψήφο έγκρισης από τους ιδιοκτήτες. Επιπλέον, οι δηλώσεις μπορούν να τροποποιηθούν με γραπτή συγκατάθεση.

Νόμοι HOA της ΧαβάηςΑποθεματικό Συνεισφορές σε Δημόσιες Εκθέσεις

Οι προγραμματιστές πρέπει να παρέχουν στους αγοραστές της μονάδας condo μια δημόσια αναφορά που περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες σχετικά με το κτίριο πριν από την αγορά τους. Αυτή η αναφορά συνήθως περιλαμβάνει έναν προϋπολογισμό και μια εκτίμηση των τελών συντήρησης που θα πληρώσει ο ιδιοκτήτης στο μέλλον. Ωστόσο, δεν περιλαμβάνει εκτιμήσεις συνεισφοράς αποθεματικών. Σύμφωνα με το νέο νόμο, οι προγραμματιστές πρέπει τώρα να συμπεριλάβουν μια εκτίμηση των αποθεματικών εισφορών στη δημόσια έκθεση.

Αναφορές για τροποποίηση καταστατικού· Ειδικές Συναντήσεις

Επί του παρόντος, οι ιδιοκτήτες μπορούν να υποβάλουν μια αναφορά εκτός συνεδρίασης της HOA για την τροποποίηση των καταστατικών. Οι νέοι νόμοι της Χαβάης προσθέτουν περισσότερες απαιτήσεις σε αυτό. Η πρώτη απαίτηση είναι ότι οι ιδιοκτήτες που υπογράφουν την αναφορά πρέπει να γράψουν και την ημερομηνία που υπέγραψαν. Και η δεύτερη απαίτηση ορίζει ότι οι ιδιοκτήτες πρέπει να υποβάλουν την αναφορά εντός 120 ημερών από την πρώτη υπογραφή για να θεωρηθεί έγκυρη.

Οι ίδιες δύο απαιτήσεις έχουν προστεθεί όταν οι ιδιοκτήτες επιθυμούν να ζητήσουν ειδική συνάντηση.

Ηλεκτρονική Ψηφοφορία και Συναντήσεις

Οι νέοι νόμοι HOA στη Χαβάη επιβάλλουν επίσης πρόσθετες απαιτήσεις για τις διαδικασίες ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. ο οι τροπολογίες έχουν ως εξής:

«(3) Για οποιαδήποτε ηλεκτρονική, μηχανική ή ταχυδρομική ψηφοφορία για την οποία έχει σταλεί ειδοποίηση ψηφοφορίας. υπό τον όρο ότι η προθεσμία ψηφοφορίας μέσω ηλεκτρονικού, μηχανήματος ή ταχυδρομείου είναι εντός εξήντα ημερών από την ημερομηνία πρώτης αποστολής της ειδοποίησης·

(4) Όποτε εγκριθεί εκ των προτέρων από:

(Α) Γραπτή συγκατάθεση της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών μονάδων· ή

(Β) Ψήφος της πλειοψηφίας σε συνεδρίαση της ένωσης. ή

[(3)] (5) Όποτε επιτρέπεται διαφορετικά σε δήλωση ή καταστατικό σωματείου.

Η ένωση θα εφαρμόσει εύλογα μέτρα για να επαληθεύσει ότι κάθε άτομο που επιτρέπεται να ψηφίσει είναι μέλος της ένωσης ή πληρεξούσιος μέλους.

Όπως χρησιμοποιείται σε αυτήν την υποενότητα, η «ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου» περιλαμβάνει την αποστολή ή τη λήψη γραπτών ψηφοδελτίων μέσω ταχυδρομείου, ταχυμεταφοράς ή ηλεκτρονικής διαβίβασης. υπό τον όρο ότι η μετάδοση είναι πλήρης αναπαραγωγή του πρωτοτύπου.»

Έγκριση Πρακτικών

Δεν υπάρχει πλέον προθεσμία για την έγκριση των πρακτικών ένωσης. Στο παρελθόν, η προθεσμία ήταν 60 ημέρες μετά τη συνεδρίαση εάν οι ιδιοκτήτες εξουσιοδοτούσαν το διοικητικό συμβούλιο να παράσχει έγκριση.

Ιδιοκτήτες που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου

Κάθε νέο διοικητικό συμβούλιο δεν χρειάζεται πλέον να θεσπίζει κανόνες συμμετοχής των ιδιοκτητών κατά τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου. Θα παραμείνουν σε ισχύ ακόμη και με το νέο διοικητικό συμβούλιο. Η ειδοποίηση είναι απαραίτητη μόνο εάν υπάρξει αλλαγή σε αυτούς τους κανόνες. Ο νέος νόμος επιτρέπει επίσης στο διοικητικό συμβούλιο να κοινοποιεί αυτούς τους κανόνες στον ιστότοπο του HOA.

Προϋποθέσεις μελέτης εφεδρείας

Ο νέος νόμος διευκρινίζει ότι ένας «ανεξάρτητος εκπονητής εφεδρικής μελέτης» πρέπει να είναι αυτός που θα επανεξετάσει τις εφεδρικές μελέτες. Επιπλέον, παρέχει μια απαίτηση χρονικού πλαισίου για επιθεωρήσεις και ενημερώσεις μελετών. Σύμφωνα με την τροπολογία, τα σωματεία πρέπει να ενημερώνουν τις σπουδές τους τουλάχιστον κάθε τρία (3) χρόνια. Για μελέτες αποθεματικών που χρησιμοποιούν «πρόγραμμα ταμειακών ροών», η προβολή πρέπει να βασίζεται σε τουλάχιστον 30 έτη αντί για 20 έτη.

Ιλινόις

Οι νέοι νόμοι της πολιτείας του Ιλινόις το 2023 περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Γνωστοποιήσεις και τέλη για έγγραφα

Βουλευτικό νομοσχέδιο 5246 τροποποιεί τον νόμο περί ιδιοκτησίας συγκυριαρχίας. Σύμφωνα με το πρόσφατα ψηφισμένο νομοσχέδιο, οι ενώσεις διαμερισμάτων πρέπει πλέον να παρέχουν ορισμένες αποκαλύψεις εντός 10 εργάσιμων ημερών αντί για τις προηγούμενες 30 εργάσιμες ημέρες. Επιπλέον, οι ενώσεις μπορούν να χρεώσουν έως και 375 $ για την παραγωγή εγγράφων, με μια πρόσθετη επιτρεπόμενη χρέωση 100 $ για βιαστικές εργασίες που εκτελούνται εντός 72 ωρών.

Μέριλαντ

Οι νέοι νόμοι της πολιτείας του Μέριλαντ το 2023 περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Μελέτη Υποχρεωτικής Εφεδρείας

Η νέα νομοθεσία απαιτεί από όλες τις ενώσεις ιδιοκτητών κατοικιών, τις συγκυριαρχίες και τους συνεταιρισμούς να εκτελούν τακτικές μελέτες εφεδρείας για τους κοινόχρηστους χώρους τους. Οι κοινότητες που έχουν ολοκληρώσει μελέτες εφεδρείας την ή μετά την 1η Οκτωβρίου 2018, πρέπει να ενημερώσουν τις σπουδές τους εντός πέντε (5) ετών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης. Πρέπει επίσης να το ενημερώνουν κάθε πέντε (5) χρόνια στη συνέχεια.

Αντίθετα, οι κοινότητες που δεν έχουν ολοκληρώσει μελέτες εφεδρείας την ή μετά την 1η Οκτωβρίου 2018, έχουν προθεσμία. Πρέπει να έχουν εκπονηθεί εφεδρική μελέτη έως την 1η Οκτωβρίου 2023. Πρέπει επίσης να ενημερώνουν τη μελέτη κάθε πέντε (5) χρόνια στη συνέχεια.

Μισούρι

Οι νέοι νόμοι της πολιτείας του Μιζούρι το 2023 περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Νόμοι HOA του ΜιζούριΗλιακούς συλλέκτες

Νομοσχέδιο 820 της Γερουσίας αναφέρει ότι οι ενώσεις ιδιοκτητών κατοικιών δεν μπορούν να απαγορεύσουν την εγκατάσταση και χρήση ηλιακών συλλεκτών. Ωστόσο, οι ενώσεις μπορούν ακόμη να θεσπίσουν εύλογους περιορισμούς σχετικά με την τοποθέτηση αυτών των πινάκων. Φυσικά, αυτό υπό την προϋπόθεση ότι οι κανόνες δεν επηρεάζουν αρνητικά τη χρήση, τη λειτουργία, το κόστος ή την απόδοση των πάνελ ή να εμποδίζουν την εγκατάσταση.

Πωλούνται πινακίδες

Οι ενώσεις ιδιοκτητών κατοικιών δεν μπορούν να απαγορεύσουν εντελώς τις πινακίδες προς πώληση στις κοινότητές τους. Ωστόσο, μπορούν να επιβάλλουν λογικούς κανόνες, όπως το μέγεθος, τη θέση και τη διάρκεια εμφάνισης των πινακίδων.

Νεβάδα

Οι νέοι νόμοι της πολιτείας της Νεβάδα το 2023 περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Ιστότοπος κοινότητας; Ηλεκτρονικές πληρωμές τελών

Σύμφωνα με τους νέους νόμους της Νεβάδα, οι HOA με τουλάχιστον 150 μονάδες πρέπει τώρα να διαθέτουν ιστότοπο ή πύλη. Πρέπει επίσης να ανεβάσουν τα έγγραφα του συλλόγου στον ιστότοπο ή την πύλη. Αυτά τα έγγραφα περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτά, τα καταστατικά, τα CC&R, τους κανόνες και τους προϋπολογισμούς.

Από την 1η Ιανουαρίου 2023, οι HOA πρέπει επίσης να παρέχουν στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα να πληρώνουν τα τέλη τους στο διαδίκτυο.

Πενσυλβάνια

Οι νέοι νόμοι της πολιτείας της Πενσυλβάνια το 2023 περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Ηλεκτρονική Ψηφοφορία

Βουλευτικό νομοσχέδιο 1795Νόμοι HOA της Πενσυλβάνια επιτρέπει στις ενώσεις να πραγματοποιούν εικονικές συνεδριάσεις και να λαμβάνουν ηλεκτρονικές ψηφοφορίες ακόμη και αν δεν τροποποιούν τον καταστατικό τους. Ωστόσο, αυτό προβλέπεται ότι το καταστατικό ή η δήλωσή τους δεν απαγορεύει ρητά τις εικονικές συναντήσεις και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

Ωστόσο, οι ενώσεις που επιλέγουν να λαμβάνουν ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, πρέπει να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα του ιδιοκτήτη της μονάδας. Πρέπει επίσης να διασφαλίζουν την ακριβή διαβίβαση των ψήφων. Ο νέος νόμος τίθεται σε ισχύ τον Μάιο του 2023.

Ηλεκτρονικές Ανακοινώσεις

Οι ιδιοκτήτες μπορούν πλέον να ζητούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικές μεθόδους, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Ωστόσο, το καταστατικό της ένωσης θα πρέπει να επιτρέπει την ηλεκτρονική επικοινωνία.

Καλή θέση για ψήφο

Το ίδιο νομοσχέδιο απαιτεί ότι οι ιδιοκτήτες πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση με την HOA για να μπορούν να ψηφίσουν σε εκλογές.

Ανεξάρτητος κριτής για ψήφους σε μεγάλα HOA

Το HB 1795 ορίζει ότι οι εκλογικές ψήφοι πρέπει να υποβάλλονται σε ανεξάρτητο αναθεωρητή εάν μια ένωση έχει τουλάχιστον 500 μονάδες. Αυτός ο αναθεωρητής μπορεί να μην είναι κάτοχος μονάδας, μέλος της άμεσης οικογένειας ενός ιδιοκτήτη μονάδας ή να έχει κοινά οικονομικά συμφέροντα με έναν κάτοχο μονάδας, έναν δηλωτή ή έναν διαχειριστή HOA. Ο αναθεωρητής πρέπει επίσης να αποκαλύψει τους όρους της αποζημίωσής του (εάν λαμβάνουν αποζημίωση). Το νομοσχέδιο αναφέρει επίσης ότι ένα ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ψηφοφορίας μετράει ως ανεξάρτητος κριτής.

Οι ενώσεις με λιγότερες από 500 μονάδες μπορούν επίσης να υιοθετήσουν έναν ανεξάρτητο κριτή. Ωστόσο, πρέπει να εγκρίνουν την απαίτηση με ψήφους 51% από τα μέλη.

Προεκλογικές Συνεδριάσεις

Εάν οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από τις ανοιχτές θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο, ο κανονισμός πρέπει να επιτρέπει τη διεξαγωγή προεκλογικής συνεδρίασης. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας συνεδρίας, οι υποψήφιοι μπορούν να συναντηθούν με ιδιοκτήτες και να μιλήσουν για τις πλατφόρμες τους.

Διαγραφή μελών Δ.Σ

Οι νέοι νόμοι HOA διευκρινίζουν επίσης τη διαδικασία για την απομάκρυνση των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Σύμφωνα με την τροπολογία, για τη διαγραφή μελών του διοικητικού συμβουλίου απαιτείται η ψήφος των δύο τρίτων από αυτούς που ψηφίζουν σε συνεδρίαση όπου υπάρχει απαρτία. Επιπλέον, το καταστατικό πρέπει πλέον να περιέχει διάταξη που να διέπει την απομάκρυνση των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Τροποποιήσεις του Καταστατικού

Η τροποποίηση του καταστατικού απαιτεί τώρα η ένωση να ειδοποιεί τους ιδιοκτήτες 14 ημέρες πριν από τη συνεδρίαση. Οποιεσδήποτε τροποποιήσεις πρέπει να εξασφαλίσουν ψήφους 51% για να περάσουν. Όταν αυτό το νομοσχέδιο τεθεί σε ισχύ, οι προγραμματιστές δεν μπορούν να μειώσουν την απαίτηση ποσοστού ψήφου.

Η κατώτατη γραμμή

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν αρκετοί νέοι νόμοι HOA που οι ενώσεις πρέπει να εξοικειωθούν με αυτό το 2023. Επειδή μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, τα διοικητικά συμβούλια της HOA θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν βοήθεια από έναν δικηγόρο ή έναν διαχειριστή σωματείων για να κατανοήσουν καλύτερα πώς αυτοί οι νόμοι θα επηρεάσουν τις κοινότητές τους.

Ξεκινήστε να αναζητάτε μια εταιρεία διαχείρισης HOA ή δικηγόρο σήμερα χρησιμοποιώντας την περιεκτική μας ηλεκτρονικό κατάλογο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

Schreibe einen Kommentar