Μια ματιά πίσω από τα παρασκήνια στους τρεις πιο τρελούς μου στόχους για το 2021

0
Μια ματιά πίσω από τα παρασκήνια στους τρεις πιο τρελούς μου στόχους για το 2021

Ενημέρωση από τη Λία

Όταν ο σύζυγός μου και εγώ καθίσαμε να σχεδιάσουμε τους στόχους μας για το 2021, καθώς και όταν κάθισα να σχεδιάσω τους επιχειρηματικούς μου στόχους για την επόμενη χρονιά, υπήρχαν πραγματικά δύο φάσεις στην όλη διαδικασία.

Αυτό το πρώτο βήμα είναι λίγο πολύ αυτό που θα περιμένατε από τον καθορισμό στόχων.

Κοίταξα το μεγάλο όραμα που έχω για τη ζωή μου και τους μεγάλους στόχους που έχω, και σκέφτηκα τι θα μπορούσα να κάνω φέτος για να φτάσω εκεί. Σκέφτηκα πράγματα όπως: ορόσημα καριέρας, στόχους αποταμίευσης, στόχους υγείας και να βεβαιωθώ ότι παραμένω σε καλό δρόμο για τα μεγαλύτερα πράγματα και τα πιο ξεκάθαρα πράγματα που ήξερα ότι ήθελα από τη ζωή.

Ένιωθε καλά, αλλά και πάλι ένιωθα ότι θα μπορούσε να στύψει λίγο περισσότερο χυμό από αυτή τη διαδικασία. Κοιμόμασταν σε αυτό ένα βράδυ και επιστρέψαμε και αναρωτηθήκαμε πραγματικά: Τι θα κάναμε γνωρίζοντας ότι το 2020 ήταν μια τόσο φρικτή χρονιά για τόσους πολλούς ανθρώπους; Υπήρχαν τόσες πολλές περιττές ζωές που χάθηκαν και τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πλέον την ευκαιρία να θέσουν στόχους. Τι θα κοιτούσαμε πίσω σε χρόνια από τώρα, τόσο ευγνώμονες που κάναμε;

Λοιπόν, τι υπάρχει σε αυτή τη λίστα; Παρακάτω είναι τρία από τα πράγματα που σκέφτηκα—τα οποία στην πραγματικότητα δεν ξέρω ότι θα ολοκληρώσω, αλλά τουλάχιστον διασκεδάζω την ιδέα να προσπαθήσω. Και, αν μη τι άλλο, αυτό κάνει τους χυμούς μου να ρέουν σε μια πιο εκτεταμένη, μεγαλύτερης εικόνας έκδοση του καθορισμού στόχων, αντί να έχω απλώς στόχους που απλώς ελέγχουν μια λίστα με πράγματα που θέλω. Αυτή είναι μια ισχυρή αλλαγή που κάνω τόσο στη ζωή μου όσο και στην επιχείρησή μου το 2021.

1- Θέλω να τρέξω έναν μαραθώνιο

Αυτό είναι σχεδόν ντροπιαστικό να το μοιράζομαι, γιατί όχι μόνο δεν είμαι καλός δρομέας, αλλά μισώ το τρέξιμο. Έχω μιλήσει για το ταξίδι μου κατά της σκολίωσης στο παρελθόν, αλλά για όσους από εσάς είστε νέοι σε αυτό το ταξίδι, έχω μια σοβαρή περίπτωση και κάθε είδους άθλημα είναι αρκετά επώδυνο, αρκετά γρήγορα. Ακόμη και το τρέξιμο ενός μιλίου ήταν δύσκολο για μένα στο παρελθόν. Ξέρω όμως απλώς ότι αν καταφέρω να τρέξω έναν αγώνα όπως ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης, δεν θα το μετάνιωνα. Ούτε μια φορά δεν θα κοίταζα πίσω και θα σκεφτόμουν, «Ουφ, ήταν τόσο χάσιμο χρόνου». Θα ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. Ξέρω ότι θα ένιωθα τόσο περήφανος για τον εαυτό μου και θα ήταν ένας καταπληκτικός τρόπος να δω την πόλη που αγαπώ τόσο πολύ. Λοιπόν, διασκεδάζω αυτή την ιδέα.

2- Θέλω να γράψω ένα βιβλίο

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ιδέες πίσω από αυτό, και είμαι σίγουρος ότι έχετε και εσείς οράματα να γράψετε ένα δικό σας βιβλίο. Θα δω πώς θα διαμορφωθεί αυτό, πώς θα μοιάζει ένα βιβλίο που θα γράψω και πώς θα υποστηρίξει εσάς και τη ζωή και την επιχείρησή σας. Είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που μπορώ να συνεχίσω να αναβάλλω μέχρι να αισθανθώ τέλεια, και ξέρω ότι δεν θα γίνει ποτέ, οπότε αυτή είναι η χρονιά που θέλω να το κοιτάξω σοβαρά.

3- Θέλω να τετραπλασιάσω τα επιχειρηματικά μας έσοδα για το 2020 το 2021

Για να είμαι εντελώς ωμά, αυτό είναι κάτι που ειλικρινά δεν ξέρω ακριβώς πώς θα κάνουμε. Αλλά στις αρχές του 2020, ο εισοδηματικός μου στόχος ήταν ελαφρώς διπλάσιος από αυτόν των εσόδων μας για το 20219, και ακόμη και αυτό φαινόταν σαν ένα τέντωμα. Ένιωθα σαν κάτι που δεν είχα ιδέα πώς να κάνω. Και δεν είχα ιδέα πώς να το κάνω. Θυμάμαι στις αρχές Ιανουαρίου 2020, κάποιος με προκάλεσε να διπλασιάσω αυτό το γκολ, που (με μερικά γρήγορα μαθηματικά) σημαίνει ότι θα ήταν τετραπλάσιο από αυτό που είχαμε κάνει το προηγούμενο έτος.

Τώρα, θα είμαι ειλικρινής, στην πραγματικότητα δεν τετραπλασιάσαμε το εισόδημά μας πέρυσι, αλλά το τριπλασιάσαμε. Στην πραγματικότητα, είχαμε μετατρέψει ό,τι έφτιαξα όλο το 2019 σε αυτό που κάναμε σε έναν μήνα το 2020 σε πωλήσεις.

Έτσι, όλα είναι πιθανά, και αυτή είναι η ενέργεια που θέλω να συνεχίσω να φέρω στην επιχείρησή μου. Παρόλο που δεν ξέρω ακριβώς πώς θα το κάνω, παρόλο που δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω, ξέρω ότι σε ένα χρόνο από τώρα, δεν πρόκειται να κοιτάξω πίσω και να νιώσω τύψεις για προσπαθώντας να το κάνει. Αν μη τι άλλο, θα μάθω περισσότερα προσπαθώντας και εκεί το φέρνω αυτό.

Έτσι, αυτοί είναι οι τρεις μου στόχοι «Ξέρω ότι δεν θα το μετανιώσω» για το 2021.

Τι γίνεται με εσάς; Ποια είναι τα δικά σας; Απαντήστε και ενημερώστε με!

Schreibe einen Kommentar