Μέλισσες, ντομάτες και κατιφέδες

1
Μέλισσες, ντομάτες και κατιφέδες

Γεια σου και πάλι! Εδώ βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Φεβρουαρίου και νιώθω αυτή την πολύ οικεία αίσθηση της χρονιάς που επιταχύνεται – ο Ιανουάριος απλώς σέρνει και σέρνει, μετά χτυπάς τον Φεβρουάριο, αρχίζεις να σπέρνεις μερικούς σπόρους και ξαφνικά κοιτάς ψηλά και είναι ήδη άνοιξη και οι μισές δουλειές σας είναι ακόμα στη λίστα που πρέπει να κάνετε.

Πρώιμη τροφή μελισσών

Άκουσα το πρώτο βουητό μιας μέλισσας που αναζητούσε τροφή σήμερα το πρωί ενώ ήμουν έξω για να κόψω τους φράχτες. Οι μέλισσες δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι, και μερικές σηκώνονται νωρίτερα από άλλες, εκμεταλλευόμενες τις χιονοστιβάδες που ανοίγουν παντού τώρα σε μικρές χιονοστιβάδες που πέφτουν στις όχθες των φράχτων.

Δεν είδα σωστά αυτό, οπότε είναι δύσκολο να πω τι μπορεί να ήταν: δεν ακουγόταν αρκετά βαρύ για μέλισσα, και ούτως ή άλλως είναι λίγο νωρίς για τους περισσότερους (bar buff-tailed bumblebee που μπορεί αναδύονται μόλις τον Φεβρουάριο). Σκέφτομαι ίσως μια μοναχική μέλισσα εξόρυξης – έχουμε πολλές φουντουκιές έξω και άφθονη ιτιά εδώ, επειδή είμαστε το Somerset, έτσι έχουν όλα τα αγαπημένα τους πράγματα στον κήπο μου.

Συνεχίστε την ανάγνωση στο Πρασινάδα

Schreibe einen Kommentar