Κομποστοποίηση 101 – Mantis

0
Κομποστοποίηση 101 – Mantis
Τελειωμένο κομπόστ Mantis Backyard ComposTumbler

Τι είναι το Compost;

Η κομποστοποίηση στην αυλή είναι η σκόπιμη και διαχειριζόμενη αποσύνθεση οργανικών υλικών για την παραγωγή κομπόστ, εκείνου του μαγικού ενισχυτή εδάφους που είναι θεμελιώδης για την καλή κηπουρική. Το κομπόστ είναι αποσυντεθειμένο οργανικό υλικό. Το οργανικό υλικό μπορεί να είναι φυτικό ή ζωικό υλικό. Ενώ η κομποστοποίηση μπορεί να φαίνεται μυστηριώδης ή περίπλοκη, είναι πραγματικά μια πολύ απλή και φυσική διαδικασία που συμβαίνει συνεχώς στη φύση, συχνά χωρίς καμία βοήθεια από ανθρώπους. Αν έχετε περπατήσει στο δάσος, έχετε βιώσει το κομπόστ στο πιο φυσικό του περιβάλλον. Τόσο τα ζωντανά φυτά όσο και τα ετήσια φυτά που πεθαίνουν στο τέλος της σεζόν καταναλώνονται από ζώα όλων των μεγεθών, από μεγαλύτερα θηλαστικά, πουλιά και τρωκτικά μέχρι σκουλήκια, έντομα και μικροσκοπικούς οργανισμούς. Το αποτέλεσμα αυτού του φυσικού κύκλου είναι το κομπόστ, ένας συνδυασμός χωνεμένης και αχώνευτης τροφής που αφήνεται στο δάσος για να δημιουργήσει πλούσιο, συνήθως μαλακό, μυρωδάτο χώμα.

Οφέλη Κήπου

Το κομπόστ είναι εξαιρετικό για τον κήπο γιατί βελτιώνει το έδαφος, το οποίο με τη σειρά του υποστηρίζει πιο υγιή και παραγωγικά φυτά. Το κομπόστ παρέχει σχεδόν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγιή ανάπτυξη των φυτών και σχεδόν πάντα απελευθερώνει αυτά τα θρεπτικά συστατικά με την πάροδο του χρόνου για να δώσει στα φυτά μια αργή, σταθερή, συνεπή πρόσληψη των στοιχείων που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη. Το κομπόστ βελτιώνει επίσης τη δομή του εδάφους, διευκολύνοντας το έδαφος να συγκρατεί και να χρησιμοποιεί τη σωστή ποσότητα υγρασίας και αέρα.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε κομπόστ;

Για να φτιάξετε κομπόστ, θα χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο υπαίθριο χώρο στη διαδικασία. Στην ιδανική περίπτωση, η τοποθεσία της παραγωγής κομπόστ σας θα πρέπει να είναι βολική για τον κήπο, καθώς και κοντά στην πηγή των πρώτων υλών (απορρίμματα κουζίνας, αποκόμματα γκαζόν, κ.λπ.), χωρίς να προκαλεί ενοχλήσεις στα μάτια. Σκεφτείτε ένα Mantis Composter καθώς δημιουργείτε τη στρατηγική κηπουρικής σας.

Γυρίστε, Γυρίστε, Γυρίστε

Θα μεγιστοποιήσετε τις προσπάθειές σας για κομποστοποίηση εάν περιστρέφετε ή ανακατεύετε συνεχώς το σωρό. Η ανάμειξη του σωρού σας θα βοηθήσει να κρατήσετε τα καφέ και τα πράσινα σε ισορροπία, θα διανείμει την υγρασία και θα προσθέσει απαραίτητο αέρα (οξυγόνο) στο μείγμα. Ο πυρήνας στο εσωτερικό του σωρού κομποστοποίησης είναι πάντα πιο ζεστός και είναι το κέντρο δραστηριότητας. Το εξωτερικό είναι γενικά λιγότερο ενεργό και πολύ πιο δροσερό. Για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας κομποστοποίησης, ανακατέψτε το σωρό για να φέρετε περισσότερες πρώτες ύλες από το εξωτερικό στον πυρήνα. Φέρτε περισσότερο φαγητό και νερό στα πολυσύχναστα μικροζωγραφάκια στο εσωτερικό.

Ενώ το κομπόστ λειτουργεί ή «μαγειρεύεται», το καλύτερο εργαλείο για το γύρισμα είναι ένα πιρούνι ή ένα πιρούνι κήπου. Όταν το κομπόστ έχει ολοκληρωθεί ή σχεδόν ολοκληρωθεί, η χρήση ενός Mantis Tiller για την ανάμειξη του κομπόστ παρέχει μεγάλη συνοχή και κάνει την εφαρμογή του κομπόστ (με φτυάρι) πολύ εύκολη.

Πρόσθετοι πόροι κομποστοποίησης

Schreibe einen Kommentar