Κοιτάζοντας πίσω στο Tesla Honoree Jerry Lewis

5

Κοιτάζοντας πίσω στο Tesla Honoree Jerry Lewis

Στις 13 Σεπτεμβρίου, η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών (AMPAS) θα παρουσιάσει το „Both Sides of the Camera: the Innovative Genius of Jerry Lewis“ για να τονίσει την τεχνική ικανότητα του θρυλικού διασκεδαστή σε ένα περιβάλλον συνομιλίας με τον επόπτη του VFX, Craig Barron και ο σχεδιαστής ήχου Ben Burtt. Ευρέως γνωστός ως stand-up comic που αργότερα τα κατάφερε σε κινηματογραφικά ζεύγη με τον Dean Martin και στη συνέχεια ως εμβληματικός κωμικός σε σόλο καριέρα, ο πραγματικός Jerry Lewis (γεννημένος Joseph Levitch) είναι ένας άνθρωπος με κρυφά ταλέντα. Το κοινό σε όλο τον κόσμο γνωρίζει ήταν ένας από τους πρώτους ενεργούς ανθρωπιστικούς εράνους για φιλανθρωπικά ιδρύματα για παιδιά, αλλά οι μηχανικές και επιστημονικές του εξερευνήσεις πέρασαν απαρατήρητες από το ευρύ κοινό. Όμως, το 2005 ο Lewis έλαβε το βραβείο Nikola Tesla της Διεθνούς Ακαδημίας Τύπου για το πρωτοποριακό του επίτευγμα στη δημιουργία της τεχνολογίας «βίντεο υποβοήθησης» που έχει πλέον πρότυπα βιομηχανίας.

Εκείνη την εποχή, ο επί χρόνια μάνατζέρ του Ρικ Σαφίρ περιέγραψε επιδέξια τις δεξιότητες των θρυλικών καλλιτεχνών πίσω από την κάμερα. «Ως παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών, σκηνοθέτης και ηθοποιός, το πάθος του Jerry Lewis ήταν να χρησιμοποιήσει κάθε κομμάτι νέας τεχνολογίας στη δημιουργία του προϊόντος του. Σε κάποιες περιπτώσεις, αν κάτι δεν υπήρχε, το ανέπτυξε μόνος του. Ο γάμος του με την κινηματογραφική κάμερα, την κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, καθώς και την εισαγωγή της βιντεοκασέτας άλλαξαν τον τρόπο που γυρίζονταν οι ταινίες». Η Saphire, η οποία γνώρισε τον Jerry Lewis μέσω ενός οικογενειακού φίλου το 1953, είπε «κατά τη γνώμη μου, ο Jerry Lewis δεν σκεφτόταν να αναγγελθεί ως εφευρέτης ή καινοτόμος. Ήθελε απλώς να βρει έναν τρόπο για να κάνει τη δουλειά του καλύτερα και να προσφέρει την καλύτερη ψυχαγωγία στους θαυμαστές του. Από την άλλη πλευρά, ξέρω ότι ξεσπά από περηφάνια για την αναγνώριση από τη Διεθνή Ακαδημία Τύπου για την ανάπτυξη του «Video Assist»».

Στην ομιλία αποδοχής του, ο «Βασιλιάς της Κωμωδίας» είπε «Πραγματικά δεν μπορώ να σας πω τι σημαίνει αυτό το βραβείο για μένα και έχω πολλά από αυτά».

Ακόμα και στα 86 του, ο Τζέρι Λιούις συνεχίζει να μοιράζεται το ταλέντο και την τεχνογνωσία του σε όλες τις πτυχές της βιομηχανίας ως δυναμικός μέντορας με μια νέα γενιά κινηματογραφιστών, φίλων και θαυμαστών.

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στις Ειδήσεις IPA. Προσθέστε σελιδοδείκτη τον μόνιμο σύνδεσμο.

Schreibe einen Kommentar