Η κληρονομιά του τιμημένου IPA Dale Olson συνεχίζεται

3

Dale Olson και Shirley MacLaine

Με τον θάνατο του θρυλικού πράκτορα του Τύπου Dale Olson, «θα θέλαμε να εκφράσουμε την εκτίμησή μας από καρδιάς για την ανεβαστική προσέγγισή του στη ζωή και τη βιομηχανία», δήλωσε η Mirjana Van Blaricom, Πρόεδρος του IPA. «Ήταν ο μέντοράς μου στην αρχή και σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Ο Dale πάντα έλεγε «ας δούμε τα καλά πράγματα». Πάντα είχε κάτι καλό να πει, κάτι που είναι πολύ σπάνιο σε αυτήν την επιχείρηση».

Ενώ πολλοί στη βιομηχανία θα θυμούνται για πάντα τον Olson ως τον διακριτικό εκπρόσωπο που διαχειρίστηκε την ιστορική ανακοίνωση για το AIDS του πελάτη του Rock Hudson, ο βετεράνος δημοσιογράφος που πέθανε χθες σε ηλικία 78 ετών ήταν πρώτα και κύρια ένας σεβαστός προσωπικός φίλος για τους πελάτες του και ένας τρομερός στρατηγός που χειρίστηκε επιδέξια πάνω από 150 καμπάνιες Όσκαρ.

Η καριέρα του απογειώθηκε με την καμπάνια για το „In the Heat of the Night“ το 1967, η οποία κέρδισε πέντε Όσκαρ και ακολούθησε αυτή τη λαμπρή πορεία μέσα από υπερπαραγωγές όπως το franchise „Superman“ σε πολυσύνθετες ταινίες όπως το „American Beauty“, όπου ο Olson είχε εγκέφαλο μια εκλεπτυσμένη δημοσιότητα. στρατηγική προσέγγισης των ψηφοφόρων της Ακαδημίας σε προσωπικό επίπεδο.

Ο Clint Eastwood, η Shirley MacLaine Gene Kelly, ο Steve McQueen, η Lynn Redgrave και ο Walter Matthau ήταν μεταξύ των μεγάλων πελατών του, μεταξύ των οποίων κάποτε ήταν ο θρύλος της βρετανικής οθόνης Laurence Olivier, ο αστείος Peter Ustinov και η Diana Rigg. Ο Όλσον ήταν επίσης στην πρωτοπορία των αλλαγών στην επικοινωνία και ήταν επιφυλακτικός απέναντι στις παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής.

«Ο Dale δεν έχασε ποτέ το μέλλον του», είπε ο Van Blaricom. «Στο τέλος κάθε έτους, αντί για κάρτα διακοπών, έστελνε μια επιστολή που απευθυνόταν σε όλα όσα συνέβαιναν στην επιχείρηση και στον κόσμο γύρω μας».

«Στην τελευταία επιστολή που έλαβα, έγραψε ένα υπέροχο απόφθεγμα που πρέπει να σκεφτεί ο καθένας: «Έτσι, βάλε μπλογκ, twitter ό,τι θέλεις, κάνε χίλιους «φίλους» στο Facebook, αλλά σκέψου τις συνέπειες αυτού που έχεις να πεις. Εάν πιστεύουμε αληθινά στην Πρώτη Τροποποίηση, δεν είναι ευθύνη μας να ακολουθήσουμε σωστά την καθοδήγηση που παρείχαν οι προπάτορές μας τόσο σοφά;»».

«Υπαγόρευσε πολλούς σκοπούς και δεν το έβαζε κάτω. Πριν από λιγότερο από ένα μήνα, περάσαμε περισσότερο από μία ώρα στο δωμάτιο του νοσοκομείου γελώντας και μιλώντας – έτσι θα τον θυμάμαι».

Το 2000, η ​​Διεθνής Ακαδημία Τύπου τίμησε τον Dale Olson ως τον πρώτο δημοσιογράφο που έλαβε τιμητικό βραβείο Satellite. Η Shirley MacLaine απένειμε το βραβείο.

Schreibe einen Kommentar