Η κλεμμένη αλληλογραφία στο Greektown εγείρει ανησυχίες για κλοπή ταυτότητας

0
Η κλεμμένη αλληλογραφία στο Greektown εγείρει ανησυχίες για κλοπή ταυτότητας

Οι κάτοικοι ενός κτιρίου διαμερισμάτων στο Greektown ανησυχούν ότι κλεμμένο ταχυδρομείο θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλοπή ταυτότητας.

Οι κλέφτες κλέβουν αλληλογραφία, αφήνουν πακέτα πίσω

Μια ληστεία σε πολυκατοικία στο Greektown την περασμένη εβδομάδα έχει προκαλέσει ανησυχίες στους κατοίκους. Οι μασκοφόροι κλέφτες έφτασαν με ένα φορτηγό U-Haul και εισέβαλαν στην αίθουσα αλληλογραφίας του κτιρίου του διαμερίσματος και η όλη επιχείρηση κράτησε λιγότερο από δύο λεπτά.

[wpadcenter_adgroup adgroup_ids=218 align=’none‘ num_ads=10 num_columns=1]

Περιέργως, οι κλέφτες έκλεψαν μόνο την αλληλογραφία και άφησαν πίσω τους πακέτα της Amazon. Ο κάτοικος Jeremy Cabral θεωρεί ότι οι κλέφτες πήραν έντυπα W-2 που περιείχαν εμπιστευτικές πληροφορίες όπως ονόματα, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και μισθούς. Αυτά θα μπορούσαν να τους καταστήσουν εύκολους στόχους για κλοπή ταυτότητας.

Ο Καμπράλ πιστεύει ότι οι κλέφτες απέκτησαν πρόσβαση στο κτίριο του διαμερίσματος και στα γραμματοκιβώτια μέσω ενός ταχυδρομικού κλειδιού με βέλος. Οι κλέφτες θα μπορούσαν να είχαν κλέψει το κλειδί από ένα ταχυδρομείο.

Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα

Σύμφωνα με την αστυνομία του Σικάγο, αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα. Η Ταχυδρομική Υπηρεσία Επιθεώρησης επικοινώνησε με το κτίριο του διαμερίσματος σχετικά με την κλεμμένη αλληλογραφία. Και ο Εθνικός Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ταχυδρομικής Αστυνομίας, Frank Albergo, επιβεβαίωσε βασικά την υπόθεση του Cabral.

«Οι μεταφορείς ληστεύονται και αυτά τα πλήκτρα με τα βέλη κλέβονται», Albergo είπε. «Αυτά τα κλειδιά δίνουν πρόσβαση στην αλληλογραφία σε κτίρια σε συγκεκριμένο ταχυδρομικό κώδικα. Η υπηρεσία επιθεώρησης κάνει πολύ λίγα για αυτό — πρέπει να σταματήσει».

Ως τρόπος αποθάρρυνσης παρόμοιων περιστατικών, ο Albergo ζητά αυστηρότερες ποινές για κλοπή αλληλογραφίας. Πιστεύει επίσης ότι τα πλήκτρα βέλους ανήκουν στο παρελθόν και ότι η ταχυδρομική υπηρεσία πρέπει να αναβαθμιστεί σε νεότερη τεχνολογία.

Τα πλήκτρα βέλους υπάρχουν από τη δεκαετία του 1950 και είναι εύκολο για τους κλέφτες να τα κλέψουν ή να τα πλαστογραφήσουν.

Η κλοπή ταυτότητας αποτελεί αυξανόμενη ανησυχία

Η κλοπή ταυτότητας είναι σίγουρα ένα σημαντικό πρόβλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μόνο το 2021, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου έλαβε περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια καταγγελίες για κλοπή ταυτότητας. Και το κλεμμένο ταχυδρομείο είναι μόνο ένας τρόπος για να κρατήσουν αυτοί οι κλέφτες τις ταυτότητες των καταναλωτών.

Οι ενώσεις ιδιοκτητών κατοικιών θα πρέπει να συμβάλουν στην ασφάλεια των γραμματοκιβωτίων. Η τοποθέτηση φρουρών ασφαλείας και η εγκατάσταση καμερών παρακολούθησης είναι καλοί τρόποι για να ξεκινήσετε.

Schreibe einen Kommentar