Εύκολο σπιτικό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις χωρίς ξύδι

0
Εύκολο σπιτικό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις χωρίς ξύδι
Κρυφή εικόνα του Pinterest
Γυναικείο χέρι που χρησιμοποιεί ένα μπουκάλι σπρέι γεμάτο με σπιτικό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις

Αυτό το σπιτικό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις είναι μη τοξικό και φθηνό. Χρησιμοποιήστε το για να αφαιρέσετε τη βρωμιά, το λίπος και τη βρωμιά από σχεδόν κάθε οικιακή επιφάνεια. Είναι ασφαλές για χρήση σε ξύλο, πέτρα, μέταλλο, κεραμικό, πλαστικό και υφασμάτινες επιφάνειες που πλένονται.

Όταν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε προϊόν καθαρισμού, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο καθαρισμός και η απολύμανση δεν είναι το ίδιο πράγμα. Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις σε πολύ μικροβιακές επιφάνειες όπως νεροχύτες κουζίνας ή τουαλέτες, θα πρέπει να το ακολουθήσετε με ένα απολυμαντικό για να σκοτώσετε τα μικρόβια.

Σπιτική συνταγή για καθαριστικό σπρέι για όλες τις χρήσεις

Κάνει 16 oz.

Θα χρειαστείτε:

  • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού υγρό σαπούνι πιάτων
  • 3-5 σταγόνες αιθέριων ελαίων ασφαλών για κατοικίδια (προαιρετικά)

Κατευθύνσεις:

  1. Προσθέστε όλα τα συστατικά σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ανακινήστε απαλά μαζί για να ενωθούν.
  2. Εφαρμόστε απευθείας σε οικιακές επιφάνειες και σκουπίστε με ένα υγρό πανί από μικροΐνες. Για τις περισσότερες επιφάνειες, δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.
  3. Αποθηκεύστε το αχρησιμοποίητο καθαριστικό σε δροσερό, στεγνό μέρος. Απορρίψτε μετά από 1 εβδομάδα.
Καθαρισμός έναντι απολύμανσης εικονογραφημένο

Τι κάνουν τα συστατικά

Η κατανόηση του ρόλου κάθε συστατικού σας βοηθά να αποφασίσετε εάν και πότε θα αλλάξετε τα πράγματα ώστε να ταιριάζουν στις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Σαπούνι και νερό

Είναι δελεαστικό να αναζητούμε ισχυρά προϊόντα καθαρισμού με την πεποίθηση ότι θα κάνουν καλύτερη δουλειά διατηρώντας τα σπίτια μας υγιή. Ωστόσο, σύμφωνα με το CDC, το σαπούνι και το νερό είναι αρκετά για να καθαρίσουν τις περισσότερες επιφάνειες. Ισχυρότερες λύσεις συμβάλλουν στη ρύπανση του εσωτερικού αέρα που μπορεί να ερεθίσει τις αλλεργίες και το άσθμα.

Έτσι, αυτό το σπιτικό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις βάζει σαπούνι και νερό να λειτουργούν γύρω από το σπίτι για να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε χωρίς ζημιές. Δεν χρειάζεται ένα φανταχτερό σαπούνι με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες ή οξυγονωτική δράση. Αν και το σαπούνι Καστίλλης είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό πολλών πραγμάτων, δεν συνιστώ να το αντικαταστήσετε σε αυτή τη συνταγή, καθώς έχει βάση το λάδι και μπορεί να αφήσει μια μεμβράνη. Εάν επιλέξετε να το χρησιμοποιήσετε ούτως ή άλλως, ίσως χρειαστεί να ξεπλύνετε τις επιφάνειες για να αφαιρέσετε τυχόν μεμβράνη που έχει μείνει πίσω.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα (γνωστή ως διττανθρακική στους αναγνώστες του Ηνωμένου Βασιλείου) είναι ένας ασφαλής, φυσικός και φθηνός τρόπος για την απόσμηση επιφανειών. Σε αυτό το σπιτικό καθαριστικό, παρέχει επίσης ήπια τριβή για να βοηθήσει στην ανύψωση κολλώδους ή κρούστας βρωμιάς χωρίς να καταστρέφει τις οικιακές επιφάνειες.

Αιθέρια έλαια

Η προσθήκη αιθέριων ελαίων σε αυτή τη συνταγή ψεκασμού για όλες τις χρήσεις είναι προαιρετική. Μερικά, όπως το δέντρο τσαγιού ή η λεμονιά, μπορούν να προσθέσουν λίγη απολυμαντική δύναμη, αλλά μπορεί να αποτελούν κίνδυνο εάν έχετε σκύλους ή γάτες. Επομένως, φροντίστε να χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια που είναι ασφαλή για τα κατοικίδια. Και να θυμάστε, ανεξάρτητα από το αιθέριο έλαιο που προσθέτετε στο σπιτικό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις σας, εξακολουθείτε να χρειάζεστε επιπλέον απολύμανση για τις επιφάνειες του μπάνιου ή της προετοιμασίας φαγητού.

Schreibe einen Kommentar