Εκδήλωση του συνδέσμου σας – Συμβουλές για την εύρεση ομιλητών και παρουσιαστών

0
Εκδήλωση του συνδέσμου σας – Συμβουλές για την εύρεση ομιλητών και παρουσιαστών
Απεικόνιση ενός πολυάσχολου ορόφου εκδηλώσεων με πολλές δραστηριότητες που έχουν δημιουργηθεί.

Όταν οι άνθρωποι αποφασίζουν αν θα παρακολουθήσουν ή όχι ένα συνέδριο, η ποιότητα των ομιλητών και η ψυχαγωγία είναι συχνά ο αποφασιστικός παράγοντας. Πώς εντοπίζετε τους καλύτερους παρουσιαστές, συμμετέχοντες και διασκεδαστές που θα βοηθήσουν στην επιτυχία της εκδήλωσής σας;

Ο αντίκτυπος των παρουσιαστών και των διασκεδαστών

Όταν κοιτάζετε ένα φυλλάδιο ή έναν ιστότοπο για μια εκδήλωση, το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξουν οι άνθρωποι (αφού παρατηρήσουν το κύριο θέμα) είναι η λίστα των ομιλητών, των εισηγητών ή/και των διασκεδαστών. Θα θέλουν να δουν αν αναγνωρίζουν ονόματα. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, θα θέλουν να επιβεβαιώσουν ότι οι παρουσιαστές έχουν διαπιστευτήρια και προσόντα στον τομέα τους. Η ύπαρξη ενός διάσημου κύριου ομιλητή μπορεί, από μόνη της, να προσελκύσει μεγαλύτερο κοινό. Το ίδιο ισχύει και για έναν δημοφιλή διασκεδαστή.

Απεικόνιση μιας γυναίκας παρουσιάστριας σε ένα συνέδριο.

Κορυφαία ζητήματα όταν αναζητάτε παρουσιαστές και ταλέντο

Ακολουθούν ορισμένα σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αναζήτηση των κατάλληλων συμμετεχόντων για το συνέδριό σας.

Τι είναι το Θέμα;

Αν και είναι υπέροχο να βρίσκετε άτομα με εξαιρετικά διαπιστευτήρια και μεγάλο αριθμό οπαδών, θέλετε επίσης να παραμείνετε σχετικοί με το κεντρικό θέμα του συνεδρίου. Για παράδειγμα, το να μιλήσει ένας διάσημος αθλητής σε ένα επιστημονικό συνέδριο θα ήταν άσχετο.

Σκέψου έξω από το κουτί

Ενώ οι ομιλητές και οι παρουσιαστές θα πρέπει να είναι σχετικοί με το συνέδριο, μπορεί να είναι εκτός του συγκεκριμένου τομέα ή κλάδου στον οποίο αναφέρεται το συνέδριο. Για να επιστρέψουμε στο παράδειγμα ενός αθλητή, κάποιος που έχει αποσυρθεί από τον αθλητισμό και είναι τώρα επιχειρηματίας θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε ένα συνέδριο που σχετίζεται με τις επιχειρήσεις.

Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας;

Ο προϋπολογισμός λαμβάνεται πάντα υπόψη όταν αναζητάτε ομιλητές και διασκεδαστές. Πρέπει να εξετάσετε την αμοιβή για διαφορετικούς παρουσιαστές και πόσο από τον προϋπολογισμό σας μπορεί να διατεθεί σε αυτό. Φυσικά, όσο πιο γνωστά και σε ζήτηση είναι τα ηχεία, τόσο περισσότερα μπορούν να φορτίσουν. Πολλές εκδηλώσεις διαθέτουν ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού τους σε έναν κεντρικό ομιλητή και το υπόλοιπο σε παρουσιαστές που χρεώνουν λιγότερα. Μερικοί ομιλητές είναι πρόθυμοι να εμφανιστούν δωρεάν με αντάλλαγμα την έκθεση. Δωρεάν Γραφείο ομιλητών είναι ένας ιστότοπος που παραθέτει δωρεάν ομιλητές, αν και η έμφαση τους δίνεται κυρίως σε επιχειρηματικά και κίνητρα θέματα.

Ποιο είναι το κοινό σας;

Λάβετε υπόψη τα δημογραφικά στοιχεία του κοινού σας όταν επιλέγετε παρουσιαστές. Θέλετε η εκδήλωση να ταιριάζει με τους ανθρώπους που παρευρίσκονται. Εάν το κοινό σας είναι μικτή, όπως αντιπροσωπεύει πολλές γενιές, ίσως θέλετε να βρείτε διαφορετικούς ομιλητές που θα απευθύνονται σε διαφορετικά τμήματα.

Ποια είναι η τοποθεσία και ο τόπος διεξαγωγής;

Η τοποθεσία και ο χώρος όπου διεξάγεται η εκδήλωση σχετίζονται στενά με τη λίστα των ομιλητών, των παρουσιαστών ή των διασκεδαστών σας.

  • Τοποθεσία – Η πόλη, η πολιτεία ή η περιοχή όπου λαμβάνει χώρα η εκδήλωση είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την προσέλκυση παρουσιαστών. Δεν θα θέλουν όλοι να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να συμμετάσχουν. Θα επηρεάσει επίσης το κόστος, καθώς πιθανότατα θα χρειαστεί να πληρώσετε για τα έξοδα ταξιδιού.
  • Χώρος διεξαγωγής – Ποιο είναι το μέγεθος και το στυλ του χώρου; Οι πιθανοί παρουσιαστές μπορεί να έχουν προτιμήσεις για διαφορετικούς τύπους χώρων. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για ξενοδοχείο σε κεντρική τοποθεσία, είναι ένα σύντομο ταξίδι από το αεροδρόμιο και οι επισκέπτες μπορούν να διανυκτερεύσουν στην ίδια τοποθεσία με την εκδήλωση. Από την άλλη πλευρά, αν είναι ένα αγροτικό κέντρο καταφυγής, θα έχει διαφορετική ατμόσφαιρα και μπορεί να είναι πιο δύσκολο να φτάσετε.
  • Μέγεθος – Το μέγεθος του χώρου είναι επίσης ένας παράγοντας. Κάποιοι παρουσιαστές μπορεί να μην θέλουν να ασχοληθούν με μικρότερους χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν μόνο ένα μικρό κοινό.

Πώς να βρείτε ταλέντο

Ας δούμε μερικούς από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να βρείτε τους κατάλληλους ομιλητές και ταλέντο για την εκδήλωσή σας.

Λίστες ομιλητών και ιστότοποι

Υπάρχουν ειδικές λίστες ομιλητών που μπορείτε να βρείτε σε ιστότοπους όπως το Κόμβος ηχείων και η Εθνική Ένωση Ομιλητών. Σε αυτούς τους ιστότοπους, μπορείτε να αναζητήσετε ομιλητές με βάση την ειδικότητά τους. Η επιτυχία συνιστά επίσης την κορυφή της 7 καλύτερος επαγγελματίας ομιλητής ιστοσελίδες. Ορισμένα ηχεία σε αυτούς τους ιστότοπους έχουν μεγάλη ζήτηση, επομένως θα πρέπει να τα κάνετε κράτηση πολύ νωρίτερα.

Αν ψάχνετε για διασκεδαστές, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση τοπικά ή να χρησιμοποιήσετε έναν εθνικό ή παγκόσμιο ιστότοπο, όπως π.χ Διασκεδαστές σε όλο τον κόσμο. Με την ψυχαγωγία, είναι λίγο πιο απλό γιατί δεν χρειάζεται να λάβετε υπόψη πράγματα όπως θέματα ή διαπιστευτήρια σε έναν τομέα. Ωστόσο, πρέπει ακόμα να βρείτε κάποιον που να ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας και στη συνολική ατμόσφαιρα της εκδήλωσης.

Απεικόνιση μιας ποικιλίας επιχειρηματιών που συναντώνται μεταξύ τους.

Δικτύωση εντός και πέρα ​​από τον οργανισμό σας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βρείτε ταλέντο είναι μέσω του προσωπικού και επαγγελματικού σας δικτύου. Μπορεί να έχετε μέλη, υπαλλήλους ή εθελοντές που θα ήταν καλοί παρουσιαστές ή διασκεδαστές. Ομοίως, μπορεί να είναι σε θέση να προτείνουν κάποιον στο δίκτυό τους. Συχνά είναι πιο εύκολο να κανονίσετε μια κράτηση με προσωπική σύνδεση.

Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να είναι ένας τρόπος για να συνδεθείτε με πιθανούς παρουσιαστές. Το LinkedIn είναι ιδιαίτερα καλό για αυτόν τον σκοπό. Μπορείτε επίσης να δείτε το YouTube, το Instagram και άλλους ιστότοπους ανάλογα με τη θέση ή τον κλάδο σας. Αυτά τα κανάλια σάς δίνουν μια ιδέα για τους ακόλουθους κάποιου, όχι μόνο σε αριθμούς αλλά και σε αφοσίωση. Τα βίντεο με ομιλητές σε δράση, όπως οι κινηματογραφημένες ομιλίες TED, είναι επωφελής επειδή μπορείτε να δείτε τον ομιλητή σε δράση και τι είδους ανταπόκριση έχει από το κοινό.

Ζητήστε προτάσεις

Η πρόσκληση ατόμων να υποβάλουν προτάσεις είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος προσέλκυσης ταλέντων. Μπορείτε να τοποθετήσετε μια ειδοποίηση στον ιστότοπό σας, στη λίστα email, στις σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και σε όλα τα άλλα κανάλια στα οποία είστε ενεργοί. Αυτό δίνει στους ακόλουθούς και τα μέλη σας την ευκαιρία να προωθήσουν το αίτημα σε οποιονδήποτε γνωρίζουν. Όταν ζητάτε προτάσεις, δώστε οδηγίες όπως το θέμα, η ημερομηνία του συνεδρίου και η κατά προσέγγιση διάρκεια των παρουσιάσεων. Ζητήστε από τους υποψηφίους να προτείνουν ένα θέμα. Μπορεί να υποβάλουν ένα περίγραμμα ή μια διαφάνεια και συνδέσμους προς οποιοδήποτε περιεχόμενο ή παρουσιάσεις που μπορεί να είχαν κάνει στο παρελθόν, όπως βίντεο ή podcast.

Ιστοσελίδες και Δημοσιεύσεις

Αναζητήστε ιστότοπους και εκτυπώστε εκδόσεις για πιθανούς ομιλητές. Οι εμπορικές δημοσιεύσεις, τα ακαδημαϊκά περιοδικά και τα περιοδικά που είναι αφιερωμένα σε εξειδικευμένα θέματα μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε πιθανούς υποψηφίους.

Έρευνα και Προσόντα Ομιλητών

Εάν σκέφτεστε έναν συγκεκριμένο ομιλητή με τον οποίο πρέπει να εξοικειωθείτε περισσότερο, φροντίστε να τον κάνετε κάποια έρευνα. Ελέγξτε τα διαπιστευτήριά τους και αναζητήστε οποιοδήποτε υλικό έχουν γράψει ή συνδέσμους σε άλλες εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν. Ελέγξτε τα προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα podcast, τα βίντεο και την Amazon εάν έχουν γράψει βιβλία. Για λιγότερο γνωστούς ομιλητές, είναι καλή ιδέα να ζητήσετε αναφορές. Είναι επίσης χρήσιμο να κατανοήσετε το στυλ και την προσωπικότητα του ομιλητή για να μάθετε εάν θα ταίριαζαν καλά για τη διάσκεψή σας.

Βρείτε ομιλητές και παρουσιαστές που θα ανεβάσουν την εκδήλωσή σας

Η εύρεση των κατάλληλων ομιλητών, διασκεδαστών και άλλων παρουσιαστών είναι ζωτικής σημασίας για την πραγματοποίηση μιας επιτυχημένης εκδήλωσης. Φροντίστε να κάνετε έρευνα και αφήστε αρκετό χρόνο για να κλείσετε το κατάλληλο ταλέντο. Θα πρέπει να κάνετε κράτηση τουλάχιστον έξι μήνες νωρίτερα για ομιλητές και ταλέντα που είναι ευρέως γνωστοί και σε ζήτηση. Πάνω από όλα, να έχετε στο μυαλό σας το κοινό σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας ποιον θα θέλατε να ακούσετε στο συνέδριο αν ήσασταν μέλος του κοινού.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε πώς η AMO μπορεί να ανεβάσει τον σύνδεσμο και τις εκδηλώσεις σας στο επόμενο επίπεδο.

Schreibe einen Kommentar