Εθελοντές του Συλλόγου – Ένα μυστικό όπλο για την ανάπτυξη

0
Εθελοντές του Συλλόγου – Ένα μυστικό όπλο για την ανάπτυξη
Διαφορετική ομάδα εθελοντών που βοηθούν στην εκδήλωση.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι εθελοντές είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσουν τις ενώσεις να επιτύχουν τους στόχους τους και να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, αλλά με όλους τόσο απασχολημένους αυτές τις μέρες πώς μπορείτε πραγματικά να στρατολογήσετε ανθρώπους για να βοηθήσουν;

Θα φτάσουμε σε αυτό, αλλά πρώτα, ας καλύψουμε γιατί χρειάζεστε εξαρχής εθελοντές.

Οι εθελοντές είναι το ίδρυμά σας

Καθώς δημιουργείτε το δίκτυο των εθελοντών σας, είναι σημαντικό να εξετάσετε πρώτα τις δεξιότητες που χρειάζεστε, ώστε να μπορείτε να προσελκύσετε άτομα με τα κατάλληλα ταλέντα. Οι εθελοντές μπορούν να βοηθήσουν σε μια ποικιλία εργασιών, όπως:

 • Παροχή Υποστήριξης: Οι εθελοντές μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη του συλλόγου βοηθώντας με διοικητικά καθήκοντα, τον προγραμματισμό και την εκτέλεση εκδηλώσεων, τη συγκέντρωση κεφαλαίων και άλλες εργασίες που βοηθούν τον σύλλογο να λειτουργεί ομαλά.
 • Προσφορά ειδικής εμπειρογνωμοσύνης: Οι εθελοντές έχουν συχνά μοναδικές δεξιότητες και τεχνογνωσία που μπορεί να είναι πολύτιμες για έναν σύλλογο. Για παράδειγμα, ένας εθελοντής που είναι ειδικός στο μάρκετινγκ μπορεί να βοηθήσει στις προωθητικές ενέργειες ή ένας εθελοντής που είναι δικηγόρος μπορεί να παρέχει νομικές συμβουλές.
 • Διεύρυνση της προσέγγισης: Οι εθελοντές μπορούν να βοηθήσουν έναν σύλλογο να επεκτείνει την εμβέλειά του διαδίδοντας τη λέξη για την αποστολή και τις δραστηριότητές του στα προσωπικά και επαγγελματικά του δίκτυα.
 • Αυξανόμενος αντίκτυπος: Με τη βοήθεια εθελοντών, ένας σύλλογος μπορεί να αυξήσει τον αντίκτυπό του προσεγγίζοντας περισσότερους ανθρώπους και παρέχοντας περισσότερες υπηρεσίες ή πόρους στον πληθυσμό-στόχο του.
 • Φέρνοντας τη διαφορετικότητα: Οι εθελοντές προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα και φέρνουν διαφορετικές προοπτικές στον σύλλογο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει την ένωση να είναι πιο περιεκτική και αντιπροσωπευτική της κοινότητάς της.

Τώρα που γνωρίζουμε πόσο μπορεί να επηρεάσει ένα ζωντανό εθελοντικό πρόγραμμα την ομάδα μελών σας, πώς μπορείτε να πείσετε τους ανθρώπους να συμμετάσχουν; Με άλλα λόγια, πώς μπορείς να μεταφέρεις, τι έχει για μένα;

„Τι θα κερδίσω?“ WIIFM

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι πρέπει να βοηθήσουν εθελοντικά στην ομάδα μελών τους, όπως:

 1. Κάνοντας την διαφορά: Ο εθελοντισμός με μια ομάδα μελών μπορεί να δώσει στα άτομα μια αίσθηση σκοπού και την ευκαιρία να επηρεάσουν θετικά την κοινότητά τους ή τον κόσμο.
 2. Συνδέσεις κτιρίων: Ο εθελοντισμός επιτρέπει στα άτομα να συναντηθούν και να εργαστούν με ομοϊδεάτες που μοιράζονται τα ενδιαφέροντα και τα πάθη τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νέες φιλίες, ευκαιρίες δικτύωσης και αίσθηση του ανήκειν.
 3. Ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων: Ο εθελοντισμός μπορεί να προσφέρει στα άτομα την ευκαιρία να μάθουν νέες δεξιότητες ή να βελτιώσουν τις ήδη υπάρχουσες, όπως ηγεσία, ομαδική εργασία, επικοινωνία και επίλυση προβλημάτων.
 4. Βελτίωση βιογραφικών: Ο εθελοντισμός με μια ομάδα μελών μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε ένα βιογραφικό, επιδεικνύοντας τη δέσμευση στην κοινωνική υπηρεσία, την ηγεσία και άλλες πολύτιμες ιδιότητες.
 5. Βελτίωση της ψυχικής υγείας: Ο εθελοντισμός έχει αποδειχθεί ότι έχει α θετική επίδραση στην ψυχική υγείαμειώνοντας το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη.
 6. Περναω καλα: Ο εθελοντισμός μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και ικανοποιητική εμπειρία, παρέχοντας στα άτομα μια αίσθηση ολοκλήρωσης και ικανοποίησης από το να βοηθούν άλλους και να κάνουν τη διαφορά στον κόσμο.

Πρόσληψη Εθελοντών

Η στρατολόγηση εθελοντών για έναν σύλλογο μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά πολλές αποτελεσματικές στρατηγικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προσέλκυση και τη διατήρηση εθελοντών. Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους ένας σύλλογος μπορεί να στρατολογήσει εθελοντές:

 • Βελτιώστε τις εγγραφές: Διευκολύνετε τους πιθανούς εθελοντές να υποβάλουν αίτηση δημιουργώντας μια βελτιωμένη διαδικασία υποβολής αίτησης που είναι προσβάσιμη στο διαδίκτυο ή μέσω άλλων βολικών καναλιών.
 • Καθορισμός ρόλων εθελοντών: Καθορίστε με σαφήνεια τους ρόλους και τις ευθύνες των εθελοντών εντός του συλλόγου. Αυτό θα βοηθήσει τους πιθανούς εθελοντές να κατανοήσουν τι θα κάνουν και πώς μπορούν να συνεισφέρουν.
 • Χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Χρησιμοποιήστε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσετε ευκαιρίες εθελοντισμού και να συνεργαστείτε με πιθανούς εθελοντές. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω αναρτήσεων, διαφημίσεων και προσέγγισης ατόμων ή ομάδων που μπορεί να ενδιαφέρονται για εθελοντισμό.
 • Πατήστε στα Προσωπικά Δίκτυα: Ζητήστε από τα υπάρχοντα μέλη, εθελοντές και υποστηρικτές να παραπέμψουν πιθανούς εθελοντές στον σύλλογο. Η από στόμα σε στόμα μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο στρατολόγησης.
 • Συμμετοχή στις εκδηλώσεις: Παρακολουθήστε κοινοτικές εκδηλώσεις και εκθέσεις για να δικτυωθείτε με πιθανούς εθελοντές και να προωθήσετε την αποστολή και τις ευκαιρίες εθελοντισμού του συλλόγου.
 • Συνεργασία με Τοπικούς Οργανισμούς: Συνεργαστείτε με τοπικούς οργανισμούς, όπως σχολεία, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις, για να προωθήσετε ευκαιρίες εθελοντισμού στα μέλη ή στους υπαλλήλους τους.
 • Πατήστε σε άλλα μη κερδοσκοπικά δίκτυα: Χρησιμοποιήστε καθιερωμένα δίκτυα όπως Πιάσε φωτιά που ταιριάζουν ικανούς επαγγελματίες με ευκαιρίες.
 • Πλεονεκτήματα προσφοράς: Προσφέρετε οφέλη στους εθελοντές, όπως εκπαίδευση, αναγνώριση και ευκαιρίες δικτύωσης. Αυτό μπορεί να προσελκύσει και να διατηρήσει τους εθελοντές παρέχοντάς τους μια αίσθηση σκοπού και ικανοποίησης.

Μηνύματα πρόσληψης

Όταν γράφετε μηνύματα για να προσλαμβάνετε εθελοντές συλλόγου, είναι σημαντικό να κοινοποιείτε την αξία του εθελοντισμού και πώς θα ωφελήσει τόσο το άτομο όσο και το σωματείο. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη σύνταξη αποτελεσματικών μηνυμάτων για τη στρατολόγηση εθελοντών του συλλόγου:

 • Ξεκινήστε με έναν συναρπαστικό τίτλο: Χρησιμοποιήστε έναν τίτλο που τραβάει την προσοχή και μεταδίδει τα πλεονεκτήματα του εθελοντισμού, όπως «Ελάτε μαζί μας για να κάνουμε τη διαφορά: Εθελοντίστε με [Association Name].»
 • Επισημάνετε τα οφέλη: Κοινοποιήστε τα οφέλη του εθελοντισμού, όπως η απόκτηση εμπειρίας, η ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και η διαφορά στην κοινότητα.
 • Δώστε έμφαση στον αντίκτυπο: Περιγράψτε τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν οι εθελοντές στην αποστολή του συλλόγου και πώς η συνεισφορά τους μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή των άλλων.
 • Παρέχετε σαφείς οδηγίες: Διευκολύνετε τους πιθανούς εθελοντές να εμπλακούν παρέχοντας σαφείς οδηγίες για το πώς να υποβάλουν αίτηση, με ποιον να επικοινωνήσουν και τι να περιμένουν.
 • Χρησιμοποιήστε μαρτυρίες: Συμπεριλάβετε μαρτυρίες από τωρινούς ή προηγούμενους εθελοντές για να καταδείξετε τη θετική εμπειρία του εθελοντισμού με τον σύλλογο και τον αντίκτυπο που είχαν.
 • Εξατομίκευση του μηνύματος: Απευθυνθείτε στους πιθανούς εθελοντές ονομαστικά και εξατομικεύστε το μήνυμα στα ενδιαφέροντα ή τις δεξιότητές τους για να τους κάνετε να αισθάνονται ότι τους εκτιμούν και τους κατανοούν.
 • Δείξε εκτίμηση: Μεταφέρετε την εκτίμηση για τον χρόνο και την προσπάθεια που θα συνεισφέρουν οι εθελοντές και κοινοποιήστε πώς ο σύλλογος σχεδιάζει να αναγνωρίσει και να ευχαριστήσει τους εθελοντές για τη συνεισφορά τους.

Οι εθελοντές μπορούν να παίξουν ζωτικό ρόλο βοηθώντας έναν σύλλογο να επιτύχει τους στόχους του και να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Παρέχοντας υποστήριξη, τεχνογνωσία και ενθουσιασμό, οι εθελοντές μπορούν να βοηθήσουν τις ενώσεις να επηρεάσουν θετικά τις κοινότητές τους και τον κόσμο.

Schreibe einen Kommentar