Διαμάχες και Τεχνικές δυσλειτουργίες Μάρτιος την 24η Έκδοση του VGMA

0
Διαμάχες και Τεχνικές δυσλειτουργίες Μάρτιος την 24η Έκδοση του VGMA

Η 24η έκδοση των Vodafone Ghana Music Awards (VGMA) πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, με πολλές διασημότητες ντυμένες στα εννιά. Ωστόσο, η εκδήλωση στιγματίστηκε από διάφορες αντιπαραθέσεις, αφήνοντας μια ξινή γεύση στα στόματα πολλών μουσικόφιλων. Η εκδήλωση, η οποία έχει σκοπό να προωθήσει τη μουσική της Γκάνας και τους μετόχους της, έγινε πηγή διαμάχης μεταξύ των οπαδών της γκόσπελ μουσικής και των θαυμαστών της hip-hop/hiplife. Μια σημαντική διαμάχη ήταν η υποτιθέμενη νοθεία των βραβείων για άξιους καλλιτέχνες. Πολλοί θαυμαστές κατηγόρησαν ορισμένους καλλιτέχνες και τους μάνατζέρ τους ότι χειραγωγούν το σχέδιο για να κερδίσουν βραβεία.

Ένα άλλο θέμα που προκάλεσε διαμάχη ήταν ο αποκλεισμός ορισμένων άξιων καλλιτεχνών από τις υποψηφιότητες. Ενώ ορισμένοι θαυμαστές ήταν απογοητευμένοι που ορισμένες δημοφιλείς συνθέσεις δεν αναγνωρίστηκαν για τη συνεισφορά τους στη μουσική της Γκάνας, άλλοι ήταν ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα.

Επιπλέον, τεχνικές δυσλειτουργίες ταλαιπώρησαν το γεγονός, ειδικά κατά τη διάρκεια της παράστασης του Lasmid. Παρά την άθλια εκτέλεση της σκηνής, τα εφέ ήχου και φωτός ήταν επιζήμια για τις ζωντανές εμφανίσεις, οι οποίες διαπέρασαν ολόκληρο το στήσιμο της εκδήλωσης.

Ο κακός φωτισμός σκηνής ήταν ένα σημαντικό ζήτημα στο 24ο VGMA. Τα φώτα ήταν πολύ έντονα ή εστιάζονταν σε λάθος σημεία, προκαλώντας λάμψη και σκιές που καθιστούσαν αδύνατο για τους καλλιτέχνες να δουν τα σημάδια τους ή να παίξουν με ασφάλεια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε γκάφες, χαμένα σήματα, ακόμη και καταστροφές επί σκηνής. Μια άλλη ανησυχία με τον κακό σκηνικό φωτισμό του VGMA ήταν η επίδρασή του στη διάθεση και την ατμόσφαιρα. Εάν ο φωτισμός είναι υπερβολικά έντονος ή ασυνεπής, μπορεί να μειώσει τον συνολικό τόνο της παράστασης και να δυσκολέψει τους καλλιτέχνες να μεταδώσουν συναισθήματα μέσω της μουσικής ή της υποκριτικής τους.

Ο κακός ήχος της σκηνής ήταν μια άλλη πηγή κριτικής σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Η εμπιστοσύνη των περισσότερων καλλιτεχνών υπονομεύτηκε ως αποτέλεσμα αυτού. Δεν μπορούσαν να ακούσουν σωστά τους εαυτούς τους ή τους συμπαίκτες τους, κάτι που τους έκανε να ανησυχούν και να μην είναι σίγουροι για το πόσο καλά συνδέονταν με το κοινό τους. Αυτό προκάλεσε λάθη στο χρόνο και τον αγωνιστικό χώρο, τα οποία κατέστρεψαν αρκετές παραστάσεις.

Οι ερμηνείες ορισμένων καλλιτεχνών υπέφεραν λόγω κακής σκηνικής τέχνης, κάτι που μπορεί να αποδοθεί στην έλλειψη προετοιμασίας. Ένας ερμηνευτής μπορεί να δυσκολευτεί να παρουσιάσει ένα κομψό και διασκεδαστικό σόου αν δεν έχει κάνει αρκετές πρόβες ή δεν ξέρει πώς να χειριστεί σωστά τον εξοπλισμό του. Αυτή η έλλειψη προετοιμασίας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σφάλματα που μειώνουν τη συνολική ποιότητα της απόδοσης.

Γενικά, το VGMA ήταν μια φανταστική βραδιά για όλους όσους έλαβαν βραβείο, ειδικά για τον Black Sheriff, ο οποίος κέρδισε το βραβείο Καλλιτέχνης της Χρονιάς. Η ικανότητά του να δημιουργεί έργα που χτυπούν μια βαθιά συναισθηματική χορδή με τους ανθρώπους προκάλεσε έντονα συναισθήματα στο κοινό του μέσω της μουσικής, αποδεικνύοντας ότι έχει κατακτήσει την τέχνη του.

Η 24η έκδοση του VGMA τόνισε ορισμένα βαθιά ριζωμένα ζητήματα στη μουσική βιομηχανία της Γκάνας. Είναι σημαντικό για τους διοργανωτές να καταβάλουν προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν αυτές τις ανησυχίες για να διασφαλίσουν ότι οι μελλοντικές εκδόσεις θα είναι πιο δίκαιες και χωρίς αποκλεισμούς.

Ιστορία: Alicia Salifu

Schreibe einen Kommentar