Γιατί ο ρόλος του Employee Experience Manager έχει γίνει τόσο σημαντικός; – Κλιμακόμενο λογισμικό

0
Γιατί ο ρόλος του Employee Experience Manager έχει γίνει τόσο σημαντικός;  – Κλιμακόμενο λογισμικό

Μια δουλειά που δεν υπήρχε πριν από μια δεκαετία είναι τώρα το 5ου Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη δουλειά στις ΗΠΑ σύμφωνα με τον α Μελέτη LinkedIn από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Ιδού το Employee Experience Manager!!

Γιατί αυτό έχει γίνει ένα ζήτημα τόσο σημαντικό που απαιτεί τη δική του συγκεκριμένη οργανωτική ευθύνη;

Προσφέρουμε μερικές σκέψεις σχετικά με την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση και εξετάζουμε τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο νέος Διευθυντής Εμπειρίας Υπαλλήλων.

Μεγάλη Παραίτηση

Η Μεγάλη Παραίτηση έχει μετατοπίσει την ισορροπία δυνάμεων προς τους εργαζομένους, καθώς υπάρχει πολύ λιγότερος φόβος για τις συνέπειες της αλλαγής εργασίας από ό,τι οι προηγούμενες γενιές.

Η πανδημία έδωσε σε πολλούς ανθρώπους την αίσθηση του πώς η εργασία από το σπίτι για παρατεταμένες περιόδους επηρέασε τη ζωή τους. Φυσικά, πολλές θέσεις εργασίας απλώς εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά οι εργαζόμενοι στη γνώση, ειδικότερα, ήταν φαινομενικά ικανοί να παραμείνουν παραγωγικοί από τα γραφεία τους στο σπίτι.

Η Μεγάλη Παραίτηση ήταν περισσότερο ένας Μεγάλος Ανασχηματισμός όπου οι εργαζόμενοι αντάλλαξαν θέσεις εργασίας με πρωτοφανή ρυθμό με εκείνες που επέτρεψαν τη συνέχιση της πανδημίας ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Αυτός ο ανασχηματισμός ανάγκασε πολλούς εργοδότες να προσαρμοστούν εάν θέλουν να προσλάβουν και να διατηρήσουν τα καλύτερα ταλέντα. Η διαρκώς στενή αγορά εργασίας έχει επιδεινώσει περαιτέρω αυτή την τάση.

Μία από τις βασικές εντάσεις σε αυτόν τον ανασχηματισμό είναι η επιθυμία, που βασίζεται σε αρκετές πρόσφατες μελέτες παραγωγικότητας, για να ενθαρρύνει τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στο γραφείο. Είναι σαφές ότι σε πολλές περιπτώσεις τα οφέλη παραγωγικότητας της εργασίας από το σπίτι ήταν μια ψευδαίσθηση. Επιπλέον, η εργασία από το σπίτι παρακάμπτει πολλές πρωτοβουλίες εταιρικής κουλτούρας, κάτι που δεν είναι πάντα ωφέλιμο.

Ωστόσο, πολλοί από τους καλύτερους εργαζόμενους εξακολουθούν να αντέχουν τους εργοδότες που τους εμπιστεύονται να εργαστούν από οπουδήποτε. Η διασφάλιση ότι οι εργαζόμενοι είναι πρόθυμοι και ικανοί να εργαστούν χωρίς άμεση επίβλεψη είναι ένα από τα ανείπωτα δόγματα του ρόλου του Employee Experience Manager.

Ψηφιακή αποτελεσματικότητα

Χωρίς τις σχέσεις που προέρχονται από το γραφείο, τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με τον εξοπλισμό υπολογιστών και το λογισμικό τους, μπορούν να επιβαρύνουν τη συνολική εργασιακή τους εμπειρία.

Οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν οι πελάτες αισθάνονται αυτά τα ζητήματα ακόμη πιο έντονα καθώς έχουν υποχρεώσεις σε πραγματικό χρόνο από πελάτες που μπορεί να επηρεαστούν από μια κακή ψηφιακή εμπειρία. Με έμφαση στην ανατροφοδότηση πελατών, οι μεμονωμένοι πελάτες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι δικαίως ανησυχούν ότι τα σχόλιά τους επηρεάζονται από ελλείψεις στο περιβάλλον του σταθμού εργασίας τους.

Τα ζητήματα δεν περιορίζονται στους πελάτες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Με λιγότερο φόβο αλλαγής ρόλων και λιγότερη άμεση επίβλεψη για την αντιμετώπιση ζητημάτων ικανοποίησης από την εργασία, αυτό που ξεκινά ως ένα πρόβλημα με μια συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί εύκολα να αποτελέσει το έναυσμα για το άνοιγμα ενός ιστότοπου προσλήψεων.

Η αποτυχία αντικειμενικής αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων όχι μόνο επηρεάζει την εργασιακή ικανοποίηση των εργαζομένων, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ακριβούς κύκλους αναβάθμισης στο τελικό σημείο. Διαφορετικά, μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους διακυβεύεται η ψηφιακή απόδοση ενός υπαλλήλου, λίγοι από αυτούς επιλύονται με την απόκτηση ισχυρότερου υλικού υπολογιστή, ωστόσο αυτή φαίνεται να είναι η προεπιλεγμένη λύση για πολλούς οργανισμούς που δεν διαθέτουν τις γνώσεις για να κάνουν μια πιο προσεκτική αξιολόγηση.

Το Employee Experience Manager έχει γίνει ένα ουσιαστικό μέρος μιας στρατηγικής του οργανισμού για τη διασφάλιση της βελτιστοποίησης της ψηφιακής αποδοτικότητας και τη διατήρηση της ικανοποίησης από την εργασία.

Περίληψη

Οποιοσδήποτε οργανισμός παλεύει με την πίεση να διατηρήσει την παραγωγικότητα, διασφαλίζοντας παράλληλα την πρόσληψη και τη διατήρηση των πιο ταλαντούχων εργαζομένων, δεν διακυβεύεται αγνοώντας τα πρότυπα εργασίας μετά την πανδημία, θα αναζητά Διευθυντές Εμπειρίας Εργαζομένων.

Διαβάστε την Αναφορά Ψηφιακής Εμπειρίας: Η πραγματικότητα της Υβριδικής Εργασίας και Εμπειρίας Εργαζομένων

Κατεβάστε την έκθεσή μας με 2000 εργαζόμενους στο υβριδικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου για να κατανοήσετε το κενό γνώσης που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί όσον αφορά την κατανόηση της εμπειρίας των εργαζομένων και τα προληπτικά βήματα που μπορούν να λάβουν οι οργανισμοί για τη μέτρηση και τη βελτιστοποίηση της υβριδικής εργασιακής εμπειρίας.

Schreibe einen Kommentar