Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι βασικός παράγοντας για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Είναι σαφές ότι η διασφάλιση της διάθεσης των κατάλληλων εργαλείων στο εργατικό δυναμικό παρέχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και μπορεί να υποστηρίξει στρατηγικά αποτελέσματα όπως μείωση περιθωρίου κέρδους, βελτιωμένη εμπειρία εργαζομένων, μείωση κινδύνου και αύξηση εσόδων. Ωστόσο, η επένδυση, η ανάπτυξη και η ενσωμάτωση επιχειρηματικών τεχνολογικών λύσεων είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και στην τρέχουσα ψηφιακή οικονομία, τα έργα συχνά πρέπει να τίθενται σε προτεραιότητα με βάση την απόδοση που προσφέρουν και την ταχύτητα με την οποία υπόσχονται να το κάνουν.
Η μετάβαση σε έναν υβριδικό χώρο εργασίας που αγκαλιάζεται από πολλούς οργανισμούς πιέζει περαιτέρω τα όρια, καθώς η τεχνολογία είναι πιο σημαντική από ποτέ για τη διατήρηση της αφοσίωσης των εργαζομένων και τη διασφάλιση ότι είναι εξοπλισμένοι για να εργάζονται τόσο αποτελεσματικά σε ένα απομακρυσμένο περιβάλλον όσο είναι επιτόπου, ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν τους ευημερία και κίνητρο.
Αλλά δυνητικά ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την επιτυχία ενός έργου μετασχηματισμού είναι η χαμηλή ψηφιακή υιοθέτηση. Η εφαρμογή ενός νέου προϊόντος λογισμικού είναι μόνο η αρχή του ταξιδιού: οι εργαζόμενοι πρέπει να λαμβάνουν κατάλληλη, στοχευμένη εκπαίδευση καθώς και συνεχή υποστήριξη και ενημερώσεις γνώσεων, ειδικά δεδομένης της συχνότητας με την οποία ενημερώνονται οι σύγχρονες εφαρμογές. Αυτά τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται εύκολα χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους εκπαίδευσης, οι οποίες είναι δαπανηρές, δύσκολο να παραδοθούν σε κλίμακα και περίπλοκες να παραδοθούν σε ένα υβριδικό περιβάλλον εργασίας.
Όλα αυτά αυξάνουν την πίεση σε μια ομάδα πληροφορικής που συχνά αντιμετωπίζει ήδη αμφισβητήσεις, η οποία γίνεται τακτικά η πρώτη θύρα κλήσης όταν οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.
Το σωρευτικό αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι η παραγωγικότητα συχνά δέχεται σημαντικό πλήγμα, το TCO για τη νέα τεχνολογία αυξάνεται και η απόδοση επένδυσης (ROI) που είχε υποσχεθεί στον εκτελεστικό χορηγό γίνεται πιο δύσκολο να ποσοτικοποιηθεί και να πραγματοποιηθεί.
Πώς, λοιπόν, μειώνετε το TCO και τον κίνδυνο χαμηλής ψηφιακής υιοθέτησης;
Είναι σημαντικό να επενδύσετε στη στρατηγική ψηφιακής υιοθέτησής σας για να διασφαλίσετε ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αγκαλιάσουν τη νέα τεχνολογία που τους έχετε παραδώσει, να κατακτήσουν με επιτυχία νέα εργαλεία και να επιτύχουν τις ψηφιακές εργασίες που συχνά αποτελούν ένα κλειδί (ή βασίζουν!) συστατικό του ρόλου τους.
Οι εταιρείες μπορούν να προσπαθήσουν να το κάνουν αυτό εφαρμόζοντας μια αποκλειστική πλατφόρμα ψηφιακής υιοθέτησης ή αξιοποιώντας δεδομένα και μετρήσεις που είναι διαθέσιμες μέσω διαφορετικών συστημάτων που μπορεί να είναι ήδη διαθέσιμα στην περιουσία, συμπεριλαμβανομένων πλατφορμών ανάλυσης εργατικού δυναμικού και συστημάτων, εργαλείων ITAM και εφαρμογών εξόρυξης εργασιών. οι υπολοιποι.
Εξετάζοντας λεπτομερώς και στο πλαίσιο του τρόπου με τον οποίο οι εργαζόμενοι αλληλεπιδρούν με τη νέα τεχνολογία, οι ηγέτες επιχειρήσεων μπορούν να λάβουν κρίσιμες γνώσεις για όλους τους τομείς υιοθέτησης: ποια χαρακτηριστικά χρησιμοποιούνται ή δεν χρησιμοποιούνται. όπου οι εργαζόμενοι μπορεί να δυσκολεύονται ή να χάνουν τα βασικά οφέλη της νέας τεχνολογίας που τους έχει παραδοθεί. όπου μπορεί (ή μπορεί να μην) ακολουθούν διαδικασίες διακυβέρνησης, όπου η παραγωγικότητα – και η εμπειρία των εργαζομένων – θα μπορούσαν να βελτιωθούν.
Οι οργανισμοί θα πρέπει να προσέχουν να υποθέσουν ότι τα δεδομένα χρήσης, που συχνά εξάγονται από εργαλεία ITAM/SAM, είναι αρκετά για να τους δώσουν τα δεδομένα που χρειάζονται για να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τη δέσμευση. Αν και αυτά τα δεδομένα χρήσης είναι χρήσιμα για τη λήψη αποφάσεων προμηθειών που βασίζονται σε αδειοδότηση, δεν εμβαθύνουν αρκετά στην υιοθέτηση μιας τεχνολογίας για να σας δώσουν ουσιαστικές, χρήσιμες πληροφορίες. Πρέπει να ξέρεις όχι μόνο είναι οι νέες εφαρμογές που χρησιμοποιούνται, αλλά πως χρησιμοποιούνται. Ποια χαρακτηριστικά, συγκεκριμένα, με ποια σειρά. Πού εμφανίζονται τα σημεία συμφόρησης; Πού παραβλέπονται τα χαρακτηριστικά; Αυτά τα σημεία δεδομένων είναι κρίσιμα για να καταστεί δυνατή η στοχευμένη δράση για την αντιμετώπιση προβλημάτων χαμηλής υιοθεσίας.
Η αποτυχία να δοθεί προτεραιότητα στην υιοθέτηση μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική σπατάλη δαπανών. Σύμφωνα με μελέτη του Boston Consulting Group, ένα εκπληκτικό 70% των έργων ψηφιακού μετασχηματισμού αποτυγχάνει πλήρως ή αποτυγχάνει να προσφέρει τα οφέλη που υποσχέθηκαν. Η μέση επιχείρηση σπαταλά 4,1 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε αυτές τις αποτυχημένες πρωτοβουλίες.
Το Scalable βοηθά στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων συνδυάζοντας τα καλύτερα από όλους τους κόσμους: αναλυτικά στοιχεία εργατικού δυναμικού, δεδομένα ITAM και πληροφορίες εξόρυξης εργασιών σε μια ενιαία πλατφόρμα φιλική προς τους διαχειριστές που δείχνει τι πραγματικά συμβαίνει σε επίπεδο υιοθέτησης. Παρέχουμε στους πελάτες μας ακριβή δεδομένα παρατήρησης σχεδόν σε πραγματικό χρόνο στη βασική γραμμή, καθοδηγούμε την υιοθέτηση, εξαλείφουμε τις τριβές στις ψηφιακές διαδικασίες και εντοπίζουμε γρήγορα προβλήματα και λαμβάνουμε διορθωτικά μέτρα για μεγιστοποίηση της απόδοσης επένδυσης.
Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Acumen, οι πελάτες μπορούν να αναλύσουν τον τρόπο με τον οποίο οι εργαζόμενοι αλληλεπιδρούν με την τεχνολογία τους, τις διαδρομές που ακολουθούν, τις δυνατότητες που χρησιμοποιούν, αντιστοιχισμένες στα αναμενόμενα ταξίδια. Το Acumen βοηθά στον εντοπισμό των σημείων συμφόρησης και των αποκλεισμών εξετάζοντας όχι μόνο την ίδια την εφαρμογή, αλλά και τι άλλο συμβαίνει στο περιβάλλον των εργαζομένων που θα μπορούσε να προκαλέσει τριβή.
Οπλισμένοι με αυτές τις πληροφορίες, οι ηγέτες επιχειρήσεων μπορούν να μειώσουν το TCO για νέα προϊόντα λογισμικού που διασφαλίζουν τη μέγιστη ψηφιακή υιοθέτηση.