Αξιοποιώντας τη δύναμη του μάρκετινγκ από στόμα σε στόμα

0
Αξιοποιώντας τη δύναμη του μάρκετινγκ από στόμα σε στόμα

„Το μυστικό της επιτυχίας στο μάρκετινγκ δεν είναι καθόλου μυστικό: το μόνο που έχει σημασία είναι από στόμα σε στόμα“ – Seth Godin. Σε μια εποχή που κυριαρχείται από στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ, μια προσέγγιση της παλιάς σχολής συνεχίζει να κυριαρχεί – Μάρκετινγκ από στόμα σε στόμα (WOM).

Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς και οργανικούς τρόπους για να διαδώσετε την ευαισθητοποίηση και να κερδίσετε την αναγνώριση του συλλόγου σας. Σύμφωνα με μελέτη του Nielsenτο 92% των καταναλωτών εμπιστεύεται τις συστάσεις από αυτούς που γνωρίζουν περισσότερο από τη διαφήμιση.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά αυτό το ισχυρό εργαλείο; Αυτή η ανάρτηση ιστολογίου θα εξετάσει τα βήματα για την επιτυχή ενσωμάτωση του WOM στη στρατηγική μάρκετινγκ:

  1. Δημιουργήστε εξαιρετικές εμπειρίες
  2. Φτιάξτε μια Κοινότητα
  3. Ενδυναμώστε τους δικηγόρους σας
  4. Εφαρμογή προγράμματος παραπομπής
  5. Αξιοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  6. Ζητήστε Μαρτυρίες και Κριτικές
  7. Μέτρο και προσαρμογή

1. Δημιουργήστε εξαιρετικές εμπειρίες:

Η βάση του μάρκετινγκ WOM σας βρίσκεται στην παροχή μιας αξιοσημείωτης εμπειρίας. Εάν τα μέλη σας νιώθουν ικανοποιημένα και χαρούμενα με τις υπηρεσίες σας, φυσικά θέλουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τους φίλους και την οικογένειά τους.

Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω μιας καλά οργανωμένης εκδήλωσης, εξαιρετικής εξυπηρέτησης μελών ή περιεχομένου υψηλής ποιότητας – προσπαθήστε να ξεπεράσετε τις προσδοκίες των μελών σας σε κάθε σημείο επαφής.

Η δημιουργία της αίσθησης του ανήκειν μεταξύ των μελών σας μπορεί να πυροδοτήσει το πάθος και να τα ενθαρρύνει να διαδώσουν τη λέξη για τον σύλλογό σας. Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται μέρος σε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό τους, είναι πιο πιθανό να το υποστηρίξουν.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω τακτικής επικοινωνίας, διαδραστικών εκδηλώσεων και πλατφορμών όπου τα μέλη μπορούν να ανταλλάσσουν εμπειρίες, να συμμετέχουν σε συζητήσεις και να αισθάνονται μέρος μιας μεγαλύτερης αποστολής.

3. Ενδυναμώστε τους δικηγόρους σας:

Μπορείτε να προσδιορίσετε τα μέλη που είναι πιο αφοσιωμένα και φωνητικά για τον σύλλογό σας; Αυτά τα μέλη μπορούν να γίνουν υποστηρικτές της επωνυμίας, οδηγώντας θετικά WOM για τον οργανισμό σας.

Η παροχή εργαλείων και πόρων που τους διευκολύνουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να προωθήσουν τη σύνδεση είναι απίστευτα επωφελής. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από ψηφιακούς πόρους, όπως περιεχόμενο μέσων κοινωνικής δικτύωσης με δυνατότητα κοινής χρήσης, έως παραδοσιακές μεθόδους, όπως προσκλήσεις για εκδηλώσεις για τους συμμαθητές τους.

4. Εφαρμόστε ένα πρόγραμμα παραπομπής:

Ένα καλά δομημένο πρόγραμμα παραπομπής μπορεί να είναι ένα ισχυρό κίνητρο για το μάρκετινγκ WOM. Εάν ο σύλλογός σας μπορεί, η προσφορά ανταμοιβών ή κινήτρων παραπομπής ενθαρρύνει τα υπάρχοντα μέλη σας να φέρουν νέα και δείχνει εκτίμηση για τις προσπάθειές τους.

Τα κίνητρα θα μπορούσαν να είναι εκπτώσεις στις συνδρομές μέλους, αποκλειστική πρόσβαση σε εκδηλώσεις ή αναγνώριση εντός της κοινότητας.

5. Αξιοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να ενισχύσουν το μάρκετινγκ WOM. Ενθαρρύνετε τα μέλη να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις αλληλεπιδράσεις τους με τον σύλλογό σας στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μοναδικά hashtags για εκδηλώσεις ή καμπάνιες, διευκολύνοντας τους ανθρώπους να ασχοληθούν με το περιεχόμενό σας και να διαδώσουν τη λέξη.

6. Ζητήστε μαρτυρίες και κριτικές:

Οι θετικές μαρτυρίες και κριτικές είναι χρυσός μάρκετινγκ WOM. Ζητήστε τακτικά από τα μέλη σας να παρέχουν κριτικές ή μαρτυρίες σχετικά με την εμπειρία τους με τον σύλλογό σας.

Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον ιστότοπό σας, στο διαφημιστικό υλικό και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια θετική κριτική μπορεί να επηρεάσει πιθανά μέλη που βρίσκονται στο φράχτη για την ένταξη.

7. Μετρήστε και προσαρμόστε:

Τέλος, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε συνεχώς και να μετράτε την επιτυχία των προσπαθειών μάρκετινγκ WOM. Χρησιμοποιήστε εργαλεία για να παρακολουθείτε τις παραπομπές, τις αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα επίπεδα αφοσίωσης.

Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τι λειτουργεί και τι όχι και θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε και να βελτιώσετε τις στρατηγικές σας για καλύτερα αποτελέσματα.

Το μάρκετινγκ WOM, όταν γίνεται σωστά, μπορεί να επηρεάσει βαθιά την ανάπτυξη και τη φήμη του συλλόγου σας. Απαιτεί εστίαση στην οικοδόμηση ουσιαστικών σχέσεων, στη δημιουργία αξέχαστων εμπειριών και στην καλλιέργεια μιας κοινότητας για την οποία τα μέλη είναι περήφανα που υποστηρίζουν.

Με αυτές τις στρατηγικές, μπορείτε να ξεκλειδώσετε το πλήρες δυναμικό του μάρκετινγκ WOM για την ένωση σας. Οπότε, κάντε τα μέλη σας να μιλήσουν και αφήστε τα λόγια τους να χτίσουν το μέλλον του συλλόγου σας!

Schreibe einen Kommentar