Αξιοποίηση του Pinterest για διακοσμητές εσωτερικών χώρων

0
Αξιοποίηση του Pinterest για διακοσμητές εσωτερικών χώρων

Δεν είναι μυστικό – τα έργα εσωτερικής διακόσμησης δεν γίνονται εύκολα αυτές τις μέρες. Ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα πράγματα μπορεί να είναι τρελά απασχολημένα, είναι κατόρθωμα να τραβήξετε την προσοχή στον εαυτό σας αξιοπρεπή και κερδοφόρα. Ωστόσο, δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εκεί που οι επιχειρήσεις κυλά αυτές τις μέρες. Ίσως χρειάζεται απλώς να εστιάσετε στα σωστά κανάλια αντί να ρίχνετε τις προσπάθειές σας παντού και ως σχεδιαστής εσωτερικών χώρων του οποίου το ταλέντο αποτυπώνεται καλύτερα στις φωτογραφίες, το Pinterest είναι το παιχνίδι σας.

Φυσικά, ακόμη και το Pinterest δεν είναι μαγική σφαίρα. Ως επαγγελματίας που μάρκετινγκ τις υπηρεσίες σας, πρέπει να έχετε ένα σύστημα για να λειτουργούν τα πράγματα. Μόλις δημιουργήσετε αυτό το σύστημα, ο ιστότοπος θα μεταφέρει πρακτικά δυνητικούς πελάτες εσωτερικής διακόσμησης ακόμα και όταν κοιμάστε.

Εδώ είναι ο οδηγός μας για την αξιοποίηση του Pinterest για σχεδιαστές εσωτερικών χώρων…

Γιατί το Pinterest;

Πράγματι, γιατί το Pinterest ειδικά για την επιχείρησή σας στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων; Οι άνθρωποι πηγαίνουν στο Pinterest για εικόνες για αρχή. Συγκρίνετε αυτό με το Facebook, ακόμη και το Instagram και όλα τα υπόλοιπα, όπου υπάρχουν τουλάχιστον ίσα οπτικά μέρη και πολλά άλλα ερεθίσματα.

Το Pinterest έχει να κάνει με τις εικόνες, κάτι που ταιριάζει απόλυτα με το ταλέντο σας να εκδηλώνεται καλύτερα στην εν λόγω μορφή. Αλλά μην κάνετε λάθος. Οι άνθρωποι στο Pinterest δεν είναι εκεί μόνο για τα μάτια. Συνήθως, αυτό συμβαίνει επειδή έχουν κάτι στο μυαλό τους, ένα έργο που σκοπεύουν να αναλάβουν, πιθανώς ένα έργο εσωτερικού σχεδιασμού για το οποίο χρειάζονται επαγγελματική βοήθεια – εκεί ακριβώς που έρχεσαι.

Όταν επενδύετε σε φανταστικές εικόνες των σχεδίων σας και τις επιδεικνύετε εκεί όπου οι πελάτες της εσωτερικής διακόσμησης κάνουν παρέα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχετε δωρεάν επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας και πιθανώς κατευθείαν στη διοχέτευση πωλήσεών σας. Φυσικά, μπορείτε πάντα να πλασάρετε τα σχέδιά σας οπουδήποτε, αλλά ποιο είναι το νόημα αν η επιχείρηση δεν είναι εκεί; Η ιδέα είναι να επιλέξετε τα καλύτερα κανάλια σας και να δημιουργήσετε ένα επικερδές κοινό εκεί.

Φωτογραφία του Souvik Banerjee στο Unsplash

Τοποθέτηση του θεμελίου

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Pinterest είναι μια από τις καλύτερες επιλογές σας, αλλά πριν ξεκινήσετε να καρφιτσώνετε σαν μηχανή, θυμηθείτε, ΣΥΣΤΗΜΑ. Χρειάζεστε ένα σύστημα και όλα ξεκινούν από το κάτω μέρος:

Ρυθμίστε τη βάση μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας

Αυτό είναι θεμελιώδες. Μην ξεκινήσετε ακόμη έως ότου ρυθμίσετε αυτήν τη ρύθμιση. Είναι εύκολο όμως καθώς το μόνο που χρειάζεστε είναι μια φόρμα μέσω της οποίας μπορείτε να συλλέξετε τις διευθύνσεις email των ανθρώπων. Βεβαιωθείτε ότι η φόρμα βρίσκεται σε κάθε σελίδα του ιστότοπού σας καρφιτσωμένη στο Pinterest ή στο υποσέλιδο του ιστότοπού σας ή του ιστολογίου σας. Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε να είναι αρκετά ορατό.

Όταν τελειώσετε με τη λίστα σας, ρυθμίστε τα δωρεάν δώρα σας, τα οποία θα πρέπει να αποστέλλονται αυτόματα σε κάθε νέο υποψήφιο που παραθέτετε. Και μην ξεχάσετε να ρυθμίσετε τις αυτόματες απαντήσεις σας, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε τη σύνδεση με τους πελάτες σας στον αυτόματο πιλότο.

Επενδύστε σε εξαιρετικό περιεχόμενο

Εκτός από τις ελκυστικές, επαγγελματικές φωτογραφίες, χρειάζεστε επίσης περιεχόμενο ίδιου επιπέδου για να εντυπωσιάσετε ορισμένους σοβαρούς θεατές. Σε τελική ανάλυση, πιθανότατα δεν θα είστε ο μόνος σχεδιαστής εσωτερικών χώρων εκεί έξω, αλλά με έναν πραγματικά έξυπνο τίτλο, μπορείτε να απορρίψετε τους ανταγωνιστές σας και να οδηγήσετε τους ανθρώπους στο εκπληκτικό περιεχόμενό σας στον ιστότοπό σας.

Δημιουργήστε έναν επαγγελματικό λογαριασμό

Ένας επαγγελματικός λογαριασμός στο Pinterest είναι κάτι περισσότερο από το να λες στους ανθρώπους ότι είσαι κακός και σοβαρός. Σας δίνει πρόσβαση στα αναλυτικά στοιχεία του ιστότοπου ή απλώς σε δεδομένα που δείχνουν πώς λειτουργούν τα pin σας, πόσα άτομα τα ελέγχουν, πόσα κλικ λαμβάνετε σε αυτόν τον σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας και ούτω καθεξής. Εκτός από τα αναλυτικά στοιχεία, ένας επαγγελματικός λογαριασμός σάς δίνει επίσης πρόσβαση σε πολλά άλλα εργαλεία που σας βοηθούν να δημιουργήσετε την επαγγελματική σας παρουσία στον ιστότοπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γενικότερα.

Αφού ολοκληρώσετε το προφίλ της επιχείρησής σας, μπορείτε να το συνδέσετε με τον προσωπικό σας λογαριασμό (έως 4 επαγγελματικούς λογαριασμούς ανά προσωπικό λογαριασμό) και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των δύο όπως θέλετε. Εάν σκοπεύετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν διαφημιστικό λογαριασμό μέσω ενός επαγγελματικού λογαριασμού, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εργασίας σας και το πραγματικό σας όνομα αντί για το όνομα της επιχείρησής σας, ώστε οι διαφημιστές να μπορούν να σας αναγνωρίσουν εύκολα.

Φωτογραφία του Szabo Viktor στο Unsplash

Διατηρήστε τις εικόνες σας με δυνατότητα καρφιτσώματος

Φυσικά, είναι έξυπνο να διατηρείτε όλες τις εικόνες σας με δυνατότητα καρφιτσώματος, είτε στο ιστολόγιό σας είτε στον ιστότοπό σας. Και προσπαθήστε να διατηρήσετε μια σταθερή αίσθηση στις φωτογραφίες σας, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε ένα οπτικό σημάδι που επιτρέπει στους χρήστες να αναγνωρίζουν τις εικόνες σας ακόμη και χωρίς το λογότυπό σας (ή οποιαδήποτε εκφρασμένη ένδειξη ότι είναι δική σας).

Ερευνήστε τις σωστές λέξεις-κλειδιά και χρησιμοποιήστε τις

Ναι, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε λέξεις-κλειδιά και στο Pinterest. Ενώ οι φωτογραφίες σας θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των πιθανών πελατών σας, είναι οι λέξεις-κλειδιά που θα τους κάνουν να σας βρουν. Το Pinterest είναι ουσιαστικά μια μηχανή αναζήτησης και αν θέλετε να βρεθείτε, ειδικά για τους σωστούς λόγους, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις σωστές λέξεις-κλειδιά στην περιγραφή σας. Θυμηθείτε, ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (τα hashtag είναι ξεπερασμένα).

Κάντε τις σανίδες σας διασκεδαστικές

Μην ξεχνάτε ότι εκτός από εσάς που είστε σχεδιαστής εσωτερικών χώρων και οι θεατές του Pinterest είναι πιθανοί πελάτες εσωτερικής διακόσμησης, άλλα πράγματα συμβαίνουν στον κόσμο. Εν ολίγοις, μην φτιάχνετε τις σανίδες σας μόνο για την εσωτερική διακόσμηση. Εάν εργάζεστε με πελάτες εκτός πόλης, για παράδειγμα, δημιουργήστε έναν πίνακα που περιλαμβάνει τα ταξίδια σας. Εάν έχετε ένα πάθος με το οποίο μπορούν να συνδεθούν πολλοί άνθρωποι, όπως η μαγειρική ή ένα δημοφιλές άθλημα, δημιουργήστε επίσης έναν πίνακα σε αυτά. Στο τέλος της ημέρας, είστε άνθρωποι και είναι η ανθρώπινη σύνδεση που διαρκεί ανάμεσα σε εσάς και τον πελάτη σας.

Να είναι συνεπής

Εάν δεν έχετε χρόνο να καρφιτσώσετε καθημερινά, χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία προγραμματισμού που σας επιτρέπει να βάζετε αυτές τις καρφίτσες αυτόματα. Δεν υπάρχει σκληρός και γρήγορος κανόνας για το πόσες καρφίτσες πρέπει να έχετε την ημέρα, αλλά 5 είναι συνήθως μια καλή αρχή. Εξάλλου, το Pinterest έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί ένα έξυπνο σύστημα τροφοδοσίας, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ενοχλητικούς ανθρώπους με πάρα πολλά pin.

Μεγιστοποίηση του Pinterest

Είναι εκπληκτικό πώς υπάρχει το Pinterest εδώ και λίγο καιρό και όμως λίγοι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων το έχουν ανακαλύψει αρκετά ώστε να επωφεληθούν από τα οφέλη του. Κάθε μέρα είναι πάντα μια καλή στιγμή για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Pinterest για την επιχείρησή σας. Αλλά και πάλι, δεν μπορείτε να πηδήξετε χωρίς σχέδιο.

Ο στόχος είναι να ενημερωθείτε για τις ικανότητες και τις υπηρεσίες εσωτερικού σχεδιασμού σας με τον πιο ελκυστικό δυνατό τρόπο: εικόνες. Εντυπωσιάζοντας τους ανθρώπους με τα σχέδιά σας, μπορείτε να τους κάνετε να ενδιαφέρονται αρκετά για να ελέγξουν τον ιστότοπό σας και, στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δημιουργία αυτής της σύνδεσης αφού τους μετατρέψετε σε συνδρομητές. Προσφέρετέ τους αξία και όταν το εκτιμήσουν, στείλτε τους μια προσφορά.

Φυσικά, μπορείτε επίσης να βασιστείτε στους προηγούμενους πελάτες και τις παραπομπές σας για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας, αλλά γιατί να περιορίσετε το δίκτυο εσωτερικού σχεδιασμού σας όταν μπορείτε να το δημιουργήσετε χωρίς όρια; Το Pinterest σας βοηθά να το κάνετε αυτό.

Schreibe einen Kommentar