Ανακοινώθηκε η ημερομηνία εκλογών MUSIGA

0
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία εκλογών MUSIGA

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κατά την οποία η Ένωση Μουσικών της Γκάνας (MUSIGA) θα φιλοξενήσει τις εκλογές της.

Η MUSIGA ανέβαλε τις εκλογές της για το 2022.

Σε νέα δήλωση που υπογράφει η Μπέσα Σάιμονς, η αναπληρώτρια πρόεδρος του σωματείου, τα μέλη του σωματείου θα ψηφίσουν στις 8 Αυγούστου 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είναι εκπαιδευτικός και δεν προσποιείται – Η Paulina Oduro επαινεί τον Kofi Kinaata

Διαβάστε παρακάτω την πλήρη δήλωση.

Το Εθνικό Εκτελεστικό Συμβούλιο (NEC) της Ένωσης Μουσικών της Γκάνας (MUSIGA) επικύρωσε την Τρίτη, 8 Αυγούστου 2023, την ημερομηνία που πρότεινε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της Ένωσης για τις εθνικές και περιφερειακές εκλογές.

Η NEC σε μια έκτακτη συνεδρίαση που καλείται να αναθεωρήσει τον οδικό χάρτη που πρότεινε η εκλογική επιτροπή επικύρωσε τον οδικό χάρτη που πρότεινε η εκλογική επιτροπή, της οποίας προεδρεύει ο Peter Marfo, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ανατολικής Περιφέρειας της MUSIGA.

Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη, το μητρώο ψηφοφόρων έχει ανοίξει από τις 20 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2023. Αυτό γίνεται για να επιτρέψει στα μέλη να ελέγξουν την κατάσταση και την επιλεξιμότητά τους.

Στη συνέχεια, ο νέος εκλογικός κατάλογος για τις εκλογές θα καταρτιστεί από τις 4 Απριλίου έως τις 18 Απριλίου 2023. Θα ακολουθήσει η έκθεση του νέου εκλογικού μητρώου από τις 20 Απριλίου έως τις 23 Απριλίου 2023.

Στη συνέχεια, οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν το χρονικό διάστημα πριν από την Τρίτη 8 Αυγούστου 2023, για να πραγματοποιήσουν τις καμπάνιες τους για τις εκλογές που θα διεξαχθούν σε εθνικό επίπεδο.

Ο Περιφερειακός Πρόεδρος της Άνω Ανατολής, Richard Abagna είναι της άποψης ότι «όσο νωρίτερα έχουμε τις εκλογές για την πρόοδο της Ένωσης, τόσο το καλύτερο για εμάς, καθώς οι εκλογές έχουν καθυστερήσει πολύ».

Αυτή την άποψη συμμερίζονται τα περισσότερα μέλη της NEC που πιστεύουν ότι η διεξαγωγή των εκλογών θα ανοίξει το δρόμο για τους νεοεκλεγείς ηγέτες να οργανώσουν τη διετή διάσκεψη για να εργαστούν για το σύνταγμα της Ένωσης μεταξύ άλλων θεμάτων.

Οι εκλογές MUSIGA που υποτίθεται ότι θα είχαν διεξαχθεί το 2019 έχουν καθυστερήσει λόγω μιας σειράς δικαστικών υποθέσεων κατά της Ένωσης που εμπόδισαν τη διεξαγωγή των εκλογών.

Η τελευταία απόφαση του Εργατικού και Δικαστηρίου της Άκρα σε υπόθεση ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε κατά των εκλογών ανέφερε ότι οι εκλογές θα μπορούσαν να διεξαχθούν σύμφωνα με τον Καθορισμό της Διαιτητικής και Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης.

Μπέσα Σάιμονς

Αγ. Πρόεδρος

Schreibe einen Kommentar