άλλο έμπλαστρο

1
άλλο έμπλαστρο

Το Υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει την Σχέδιο συνεργασίας για τη βελτίωση της σύνθεσης τροφίμων και ποτών και άλλα μέτρα 2017-2020. Σύμφωνα με την Dolors Montserrat, Υπουργό Υγείας, «Αυτό το Σχέδιο είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την καταπολέμηση των χρόνιων ασθενειών που μας επηρεάζουν περισσότερο: διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνο και παχυσαρκία».

Το λέει το Υπουργείο «Το σχέδιο θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο καλάθι αγορών, καθώς περιλαμβάνει τις δεσμεύσεις αναμόρφωσης των τομέων παραγωγής και διανομής, για διάφορα είδη τροφίμων και ποτών που καταναλώνονται συνήθως από παιδιά, νέους και οικογένειες και θα επικεντρώνεται στη μείωση των προστιθέμενων σακχάρων. , αλάτι και κορεσμένα λίπη. Οι μειώσεις θα είναι περίπου 10% σε περισσότερα από 3.500 προϊόντα, χάρη στη δέσμευση εθελοντικώς σε περισσότερες από 500 εταιρείες».

Ακούγεται ωραίο, αλλά μην ξεγελιέστε: αυτά τα προϊόντα δεν θα γίνουν υγιεινά και αυτό είναι το πρόβλημα γιατί, πέρα ​​από το να μειωθεί, μπορεί ακόμη και να μπερδέψει τους καταναλωτές και να αυξήσει την κατανάλωσή τους. Ωστόσο, δεν αναφέρεται τίποτα σε αυτό το Σχέδιο για την εκπαίδευση του πληθυσμού στην κατανάλωση ελάχιστων ή καθόλου επεξεργασμένων τροφίμων, και από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Εάν μειώσουμε επίσης τις τιμές των υγιεινών τροφίμων και τιμωρήσουμε τα ανθυγιεινά, προστατεύουμε και ενθαρρύνουμε τους μικρομεσαίους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων στη χώρα, βελτιώνουμε την επισήμανση των προϊόντων, θέτουμε αυστηρούς κανονισμούς για την κοινωνική εστίαση (σχολεία, παιδικοί σταθμοί, νοσοκομεία, κατοικίες, κλπ) και ευνοούμε την ενεργό ζωή και τις υπαίθριες δραστηριότητες σε πόλεις, σχολεία και οικογενειακό περιβάλλον, θα έχουμε επιλέξει τον έξυπνο δρόμο για να νικήσουμε τις ασθένειες που έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

 

Επόμενο εργαστήριο που θα δώσουμε στις σχολικές καντίνες που εξυπηρετούνται από το catering μας:

„Κρυμμένη ζάχαρη“

καρτέλα ζάχαρης

Schreibe einen Kommentar